31-12-10

Vintage 2011

 

2005-2006
Af en toe een goede fles...
 

Aan alle lieve dames 

En leuke heren 

Met wie ik via deze blog 

Mocht communiceren 

Maar ook aan allen die 

Het reageren vrezen

En hier gewoon

Wat kwamen lezen

Wens ik veel liefde en geluk

En af en toe een goede fles

Dan kan het niet meer stuk

In tweeduizend en zes


2006-2007
mocht mooie kurken geven... 

2006-2007.jpg

2007-2008
Wie had dat gedacht...2008-2009
 

Elke wijn kwam welgelegen... 

Agiorgitiko
Barolo
Carmenère
Dao
Edelzwicker
Fixin
Genoelselderen

Haut Brion
Inurrieta
Josmeier
Krug

Lafran Veyrolles 

Manyetes

Negro Amaro

Opus One

Priorat

Qualiteitswein
Rayas

St Joseph
Tasmania

Uw of mijn wijn

Vonkelwijn
Wachau
Xarel-lo

Yquem
of
Z
infandel

Elke wijn komt welgelegen

In tweeduizend en negen.
Allerbeste wensen

vanwege
vinejo en co

 

2009-2010
kon je vorig jaar nog zien...

2009-2010.jpg

 

2010-2011
Doe het nu eens zelf...

vinejowensen2.jpg

 

11:44 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (3)

09-08-10

Wijn van de makro: Goed-slecht! Duur-goedkoop!

wijn van de makro.jpg
(vooral benieuwd naar het mondgevoel...)

 

17:59 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (2)

07-06-10

Partijtje met wijn

Verkiezingen. U heeft nu al genoeg van alle beschouwingen en interviews, uitzendingen en artikels. U had er eigenlijk al genoeg van vooraleer de verkiezingen werden uitgeroepen.
Dat is begrijpelijk. Maar er is één artikel wat u nog moet lezen.Dit.
We zoeken naar een geschikte wijn voor elke partij. Om het wij(n)gevoel in de partijen wat te versterken. Al kunnen we enige persoonlijke commentaar op de Belgische politiek niet laten…

ATT00004Voor wie op Vlaams Belang wil stemmen

Als zelfs Frank Vanhecke al genoeg heeft van het populistische gewauwel van De Winter dan weet u het wel… De Winter blijft nog steeds het kleutertje dat met de vinger omhoog "Ikke Ikke Ikke" schreeuwt. Meer woorden ga ik er niet aan verspillen. Een wijn voorstellen kan nog net.
Misschien deze ?

vb wijn

Of laten we kiezen voor een mooie Zuid Afrikaan.(vermits Vlaams Belang zich, zelfs bij monde van zijn voorzitter, nooit gestoord heeft aan de apartheid… zie hier voor het onvoorstelbare fragment uit het interview
Laat ons dan misschien maar misschien Rust in Vrede (sic) voorstellen? Een wijn met dierlijke aroma’ s… Dit is mijn commentaar uit 2007:

Rust en Vrede Shiraz, Stellenbosch 2001 :
Een ongelooflijk dierlijk aroma stuift uit het glas, als dit geen paardenstal is, dan is manège de hoefslag in Zwijnaarde een parfumerie.
Rubber en rijp zwoel zwart fruit vullen de intense reukaroma' s mooi aan.
Bij proeven een zoetige aanzet, gevolgd door goed gestructureerd sap, met ruim voldoende zuren en aanwezige maar zachte tannine.
Een mooie afdronk van 6-7 seconden.
Donderdag, vrijdag : Ik steek m’n neus erin en ruik…niks meer !!!
Ik heb een knappe neus, echt waar, maar hij is zo verdomd gevoelig ! Bij het minste wat je er tegen zegt slaat ie dicht ( vooral als je tijdens het spreken een aantal besmette speekseldeeltjes in z’n richting spuwt ).
Zaterdag : smaak terug en de rest van de fles in één keer leeggedronken, niet omdat m’n honger zo groot was na twee wijnloze dagen, maar vooral omdat deze wijn nog zo fris en lekker was, nu kwam het fruit zelfs veel meer opzetten dan de eerste dag. Wijn met toekomst dus, en zowat de eerste keer dat een Zuid Afrikaanse wijn me in die mate kan bekoren.
Soals men segh in Suid - Afrika, een flinkdrink !

ATT00004Voor wie op Lijst De Decker wil stemmen

In dit geval mag Anne de Baetselier u dus vertegenwoordigen in de senaat. Anneke. Goed in TV-programma’ s, twijfelachtig voor wat betreft partijprogramma’ s.  Of misschien heeft u het meer voor die ex-judoka, die na jaren vegeteren op het BLOSO-secretariaat nu haar toekomst (maar vooral haar  inkomen) heeft gevonden in de politiek. Zij deed net op televisie zelf de stemtest en kwam op Bart Dewever uit.
Lang geleden dat ik nog iemand zo schaapachtig heb zien lachen.
Of laat u zich dan toch inpakken door de macho-praat van mister Zweetsnor himself? Vindt u dus ook dat “centen” het allerbelangrijkste zijn in het leven? En dat we beknot worden in onze vrijheid om te  vervuilen à volonté en om anderen in gevaar te brengen op de weg? Dan kan ik alleen maar hopen dat onze wegen elkaar nooit kruisen.
Voor Jean Marie stellen we een potige wijn voor, zoals deze shiraz uit Amerika.

boxerii0

Of (tegen mijn zin) een jonge Bandol misschien? Weet je wat, we geven er hem één uit een goede coöperatieve (La Cadérienne), zo kunnen we  aantonen dat het tegengestelde van individualisme heel mooie resultaten kan voortbrengen.

ATT00004Voor wie op Open VLD wil stemmen

U vindt die Alexander De Croo wel een toffe peer, eentje die de zaken wil veranderen. Dan heeft u gelijk, alvast op het vlak van die verandering. Alexander (trots en zelfverklaard succesvol zakenman- maar niet iedereen start natuurlijk met het telefoonboekje van papa Herman in de hand) wil namelijk terug naar de ouwe trouwe versie van de liberalen. Weg met het sociaal-liberalisme dus van Verhofstadt (die daar wel in was gegroeid, dat moet gezegd), terug naar de donkerblauwe gedachte van vroeger: Welvaart behouden, maar dan vooral voor diegenen die die welvaart al bezitten, ondernemen stimuleren (niks mis mee, maar mogen de ondernemingen ook bijdragen?), overheid afkalven en inmenging vermijden (tenzij de banken moeten worden gered).
Ik zag vorige week bijna-voorzitster Gwendolyn Rutten in een debat met Geert Bourgeois.
Waar zwartgeel Geertje volledig zijn eigen intellectueel oneerlijk pezewevende zelve was, leek Rutten me een gematigd, logisch denkende, sympathieke jonge vrouw met verdedigbare standpunten. Ik besloot haar een mail te sturen (ja, daar hou ik me mee bezig ahum) Hier volgt een fragment van wat ik haar schreef:

Decroo wil een een ultraliberale, bijna neoconservatieve richting uit (met uitzondering van het ethische aspect - gelukkig maar). Hij heeft het over inleveren, maar niét voor de superrijken. Terwijl niks, maar dan ook niks, het verschil in inkomen van deze ultrarijken verantwoordt in vergelijking met het loon van de modale (werk)mens.
Een treinbestuurder bijvoorbeeld. Serieuze verantwoordelijkheid toch (net als politiekers en bedrijfsleiders). En veel werkuren. Vind u het dan normaal (ik gebruik niet eens het woord rechtvaardig) dat er mensen zijn die (veel) méér dan TIEN keer zoveel verdienen? Diezelfde bedrijfsleiders, zelfstandigen, enz.. ?

En dan vindt Alexandertaxenvoordeander het toch niét nodig om deze groepen te laten meebetalen voor de crisis (die dan nog is uitgelokt door banken en beursspecialisten- die behoren tot die groep grootverdieners). Géén belastingen op vermogen dus, geen extra bijdrage voor mensen die toch al alles hebben wat ze willen (grote wagen(s), huis met zwembad en verschillende reisjes per jaar, hotelverblijven en luxeartikelen waar de gewone mens alleen maar kan van dromen) Dit druist zo erg in tegen mijn rechtvaardigheidsgevoel dat ik me niet kan voorstellen dat u dit niet begrijpt.

Ik kreeg dezelfde dag nog een mail terug. Hoezo, kloof tussen de burger en de politiek?
Lieve Gwendolien schreef onder ander dit terug:
Wij hebben de voorbije week een besparingsplan op tafel gelegd, dat ervoor moet zorgen dat de economie opnieuw gezond wordt.
Dat plan gaat ervan uit dat de overheid het goede voorbeeld moet geven en vraagt een besparing van alle overheden van 10 procent.
Ons plan heeft respect voor mensen die werken en we stellen een veto tegen het verhogen van de belastingen op werken, sparen en investeren.
We stellen inderdaad geen vermogensbelasting voor.
Niet omdat we de rijken niet willen belasten.
Wel omdat we denken dat het een mooi ideaal is, dat helaas onhaalbaar is.
De superrijken zullen altijd middelen vinden om niet voor zo een belasting in aanmerking te komen. Zeker in een geglobaliseerde wereld.
Wat overblijft zijn mensen die gewerkt en gespaard hebben om in hun leven iets aan de kant te zetten.
En die betalen al een 'vermogensbelasting' zoals de onroerende voorheffing bijvoorbeeld.
In dit land met ontzettend zware lasten vinden wij het daarom beter om eerst te kijken waar we kunnen besparen vooraleer er nieuwe belastingen moeten geheven worden.  En dan kijken we eerst naar de overheid zelf.


Niks dus over een bétere inning van de belastingen, terwijl er in bepaalde regio’ s bedrijven zijn die reeds tientallen jaren niet meer werden gecontroleerd.
Niks ook over een rem op de speculatie, dé oorzaak van de crisis. De schulden, gemaakt om banken te redden, worden doorgeschoven naar de gewone burgers, niet naar de bedrijven, speculanten  en grootverdieners.
De onroerende voorheffing vindt Gwendolyn genoeg als vermogensbelasting, andere vermogens zijn in deze geglobaliseerde wereld onaantastbaar. Een mooi ideaal noemt ze het, maar onbereikbaar. Ze zullen toch altijd slinks genoeg zijn om de belastingen te ontvluchten. Tja, dan kunnen rechercheurs en andere politiemensen hun werk misschien ook staken. De misdadigers zullen toch altijd een manier vinden om te ontkomen.
Ik wil gerust 10% van mijn inkomen afstaan als hiermee de toekomst van mijn kinderen wordt verzekerd. Maar dan moet elke burger en bedrijf die méér verdient dit ook doen. Gegarandeerd dat de staatsschuld onmiddellijk verdampt…
Voor open VLD schenken we een wijn die het kiespubliek waar ze zich tegenwoordig op richten zeker zal bekoren. Een Chateau Pétrus 1965. Ondrinkbaar, maar mooi voor op tafel. Goed voor het uiterlijk vertoon en de status in het netwerk.

ATT00004Voor wie op NVA wil stemmen

Wanneer Bart de Wever mij kan uitleggen hoe hij op een eenvoudige en vredevolle manier de onafhankelijkheid van Vlaanderen zal bewerkstelligen,  én daarbij nog het probleem Brussel snel zal oplossen, dan pas zal ik hem au sérieux nemen. Hij is als de inbreker die beweert zonder schade in een goed beveiligd huis binnen te kunnen. Yves Leterme wordt nog steeds afgerekend om z’n 5 minuten politieke moed om BHV te splitsen, een uitspraak die verzand is in een calvarietocht. Denkt u dan echt dat Bart de Weven heel het land kan splitsen op een manier die voor beide partijen (Walen en Vlamingen) wél aanvaardbaar is ? Wanneer slechts één partij wil scheiden, dan wordt het toch een vechtscheiding? Is dat wat de 25% potentiële NVA-stemmers willen?
Komt daar nog bij: De Wevers conservatisme op economisch en ethisch vlak. Het zal u misschien verwonderen, maar Bart de Wever is (na VB misschien) de Belgische politieker die het dichtst bij de Republikeinen in Amerika staat. Hij deinsde er zelfs niet voor terug om in de Amerikaanse kiesstrijd Sarah Palin te verdedigen…
Een Amerikaanse wijn dus voor Bart en co. Ik weet niet waarom, maar ik vond deze wel geschikt:

big ass

ATT00004Voor wie op CD&V wil stemmen

U denkt waarschijnlijk, die Marianne die meent het écht wel goed. Kan wel zijn, maar dan moet u er wel Pieter de Crem en Servais Verherstraeten bijnemen. En Leterme!
Oh my god” zou Eddy terecht zeggen…! Wij houden het, terwijl we sluiks met de ogen rollen, bij een ongelovig "Jeeeeezes”

jesus juice

ATT00004Voor wie op de SP wil stemmen

Deze partij wil wél een eerlijke herverdeling. Jammer genoeg is dit een typische gecentraliseerde machtspartij geworden, met tentakels tot in alle  regionen van de maatschappij.  Ze hangen wat te veel vast aan postjes, functies en instellingen. Zo krijgt men het er niet over de lippen om de senaat af te schaffen. Komt daarbij dat men een gebrek heeft aan beklijvende voormannen die een standpunt helder en begrijpelijk kunnen naar voren brengen. SP-kiezers moeten het doen met mensen die de sexy uitstraling vertonen van een Oostendse mossel of een Limburgse vlaai. Johan Van de Lanotte en Ingrid Lieten. En de stem van Caroline is misschien wel zwoel, ze blijft kampen met een gebrek aan doortastendheid.

 

wijn voor sossen
wijn voor socialisten

domainedelagauche2

ATT00004Voor wie op Groen! wil stemmen

Groen! is de enige partij die gaat voor het algemeen belang. Het zijn ook de enigen die op de lange termijn durven te denken. Jammer genoeg is er in de partij nog steeds een onderstroom van naïeve idealisten en bijna fundamentalistische geitenwollensokkendragers. Wanneer zal Groen meer dan 10% van het electoraat aanspreken? Wanneer ze eindelijk wat realistischer worden. Kerncentrales afschaffen, akkoord, maar als je voelt dat het moeilijk wordt tegen 2015, maak dan van die datum geen fetisj. Pragmatisme is geen zonde!
Migranten goed opvangen en behandelen, akkoord, maar durf toch ook te zeggen dat het beleid efficiënter moet worden en dat het inderdaad onmogelijk is om als klein land de hulpbehoevenden van de hele wereld op te vangen.
Wouter van Besien ging ten onder in het debat op de VRT, maar dat is normaal. Een mens tussen de haaien delft altijd het onderspit.

Voor Groen! uiteraard een biologische of natuurlijke wijn. Volgens Wine Spectator kunnen ze in de wijnwereld alvast heel veel stemmen halen...

wine-goes-green

ATT00004Voor wie op PvdA wil stemmen

Deze mensen menen het goed, dat is zeker. Maar de verandering waar zij voor pleiten, daarvoor is het te laat. Hun stem zal pas gehoord worden wanneer het hele kapitalistische systeem is ingestort.
Maar eerst allen aan de Bag in Box...

bag in box

ATT00004Zo, u ziet het. Geen enkele keuze is 100% positief. Ik haal dan ook, in deze tijden van crisis, m’n verkiezingsaffiche van 2006 nog eens boven. Er rest u slechts één mogelijkheid...

stem vinejo

20:58 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (8)

07-04-10

Buikpijn

... van het lachen bij dit filmpje.
François l' Embrouille ontvangt als (fake) sommelier enkele wijnbouwers die hem hun flessen presenteren...

18:15 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (2)

01-04-10

Pez...cadeau!

Gisterenavond net voor sluitingstijd nog snel de Carrefour binnengestapt voor wat kleine boodschapjes. Een rayon voorbij de visstand zie ik plots tientallen kisten Bordeaux staan met een geel etiket erop. -50% ! Het kan  niet waar zijn, dacht ik bij mezelf, ik check even een verkoper. Het bleek inderdaad niet waar te zijn. De promotie was pas geldig op de dag erop. VANDAAG dus! Meer nog, in combinatie met de 5+1 actie en de 10 % op 24 flessen kom je aan een korting tot 75%!! En het gaat niet om de banale wijntjes die in het normale assortiment zitten (genre Chateau La Truite en Domaine du Carpe d' Or), neen neen, resten van het wijnfestival 2009 (heel wat kisten dus, gezien de weinig succesrijke campagne). Sociando Mallet 06 en 07, Prieuré Lichine 07, Haut Bages Libéral 06 en 07, Chateau de Pez 06 en 07, Les Ormes de Pez 06 en vele anderen aan een euro of 10 (soms zelfs nog minder, zie Poujeaux en co!). Het neusje van de zalm is Chateau Pontet Canet 2006, die met korting (als je zes flessen neemt + 24 in totaal) nog 22 euro moet kosten!! Ik wou al een kist of drie meenemen maar mocht nog niet. “Nee meneer, het zit nog niet in onze computer…” Grmmmblll…
Dus wees snel, de actie is ENKEL VANDAAG geldig, in ALLE Carrefours en GB-filialen!
Zorg dat je niet achter het net vist !

07:15 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (11)

22-03-10

Over wijnsnobisme en gezonken cultuurgoed

Enige tijd geleden las ik in een reactie op een artikel op "wijntips" volgende interessante bedenking van een Nederlands wijnliefhebber.
(Vervang in de tekst indien gewenst "hout" of "houtgelagerde wijnen" door "Bordeaux")

Alcooliques21


Tja, ik vind het een vorm van 'nieuw snobisme', dat anti-houtgedoe. Decennialang zochten snobistische wijnliefhebbers wijn met met een stevige houtrijping uit, alleen nieuwe vaten waren goed genoeg omdat die de meeste houtsmaak afgaven. En nu dan het grote publiek gevallen is voor diezelfde smaak, is het de snobistische wijnliefhebbers niet exclusief genoeg meer, en moeten ze in enen wijn zonder hout.
Daar is een speciale term voor: gesunkenes Kulturgut. Wat de rijkaard heeft, wil de arme. En als de arme het eenmaal heeft, wil de rijkaard het niet meer, uit angst om status te verliezen.
Vooralsnog drink ik gewoon wat ik lekker vind. Ook, en zeker, als er houtrijping aan te pas kwam. En mijn status kan mij daarbij niet schelen - of het moet de status van autonome plezierdrinker zijn.

Michel Couzijn
lerarenopleider en onderzoeker

17:58 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (4)

17-03-10

Het laatste nieuws!

Wijn- en niet-wijnprimeurs - enkel op déze blog!

Congo doet bod op De Crem!

Uit goede bron vernamen we dat een Congolees headhunterbureau de Belgische minister van defensie Pieter de Crem heeft gecontacteerd met het voorstel om een belangrijke post waar te nemen in het Congolese leger. De Aalterse politicus zou, aldus de Congolese experts, voldoen aan alle voorwaarden om met succes de Congolese politieke klasse te versterken.
Pieter de Crem wou niet officieel reageren maar vanuit zijn omgeving bereikt ons het bericht dat de politicus gevleid is door het voorstel en eraan zou denken de overstap te wagen.

mobutu De crem

De Crem betrapt bij inoefenen
nieuwe functie


Goossens en Ego uit elkaar!

Wat velen al een tijdje voorspelden werd nu ook bewaarheid. Peter Goossens en zijn Ego hebben in onderling overleg besloten elk hun eigen weg te gaan. “Het werd ondraaglijk” aldus het Ego. “Er was ondanks de respectabele omvang van Peters lichaam echt geen plaats genoeg meer voor ons beiden.”
Naar verluidt zou het Ego alle TVwerk voor z’n rekening nemen, terwijl Goossens zelf terug meer in de keuken zou gaan staan.

Peter Goossens is God

Peter Goossens in de tijd toen hij
God moest vervangen

 

Vinejo eindelijk in Bourgogneperiode!

De laatste maanden waren het Bandolmisbruik en de Bordeauxconsumptie ten huize vinejo al gevoelig gedaald (tot amper zes glazen elks per dag), maar nu is het ook officieel bevestigd: Vinejo treedt in zijn Bourgogne-fase. Eindelijk, zullen velen zeggen, want de weg van de modale wijnliefhebber bereikt in normale omstandigheden veel sneller deze bestemming. Maar na jarenlang voet bij stuk en glas bij Bandol-Bordeaux houden heeft deze oude maar nog allerminst verzadigde wijnblogger nu eindelijk het intense genot van de Bourgondische wijnen erkend.
Hierover geinterpelleerd ging betrokkene niet onmiddellijk tot bekentenissen over, maar onze onderzoeksjournalist slaagde erin met de telelens een foto te maken van het wijnbloggersaanrecht. Een foto die alle twijfel omtrent dit heikele onderwerp in de kiem smoort.   

 

Bourgogne
  

15:32 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (9)

14-03-10

Vin de soif/Vin de garde

Wijze woorden van Hervé Bizeul, maker van Clos des Fées (Roussillon):

Le préalable donc, sur ce genre de discutions sur les tannins, l'acidité, la maturité, le goût, etc... est de préciser si on parle de vins de garde ou de vin de soif, sinon à étre obligé à dire tout et son contraire dans la même page... (ce qui est vrai pour un vin destiné à être à maturité dans dix ans, sur un filet de biche grand veneur, ne l'est pas sur un vin à boire dans les six mois, frais, sur la plage).

(quote teruggevonden op La Passion du vin)

21:10 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (1)

06-03-10

ZAK over de wijnbloggers

 

Zak de morgen

11:08 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (4)

06-02-10

Voor carnivoren

die toch graag eens kreeft willen eten...

kreeft vlees

10:00 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (0)

29-11-06

Persoverzicht

olijfpers

pers 1

druivenpers

pers 3
bevalling

 

 

 

 

08:52 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (2)

27-11-06

Cotes du Bie

koot bie

Als u én van wijn, én van Koot en Bie houdt dan geniet u hier dubbel.

koot bie

 

09:15 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (9)

20-11-06

Vandaag, LIEN VAN DE KELDER naakt !


Sorry, ik bedoel :
Vandaag, NIET IN DE KELDER geraakt !

22:42 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (5)

16-06-06

Good lord !


 

 

17:47 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (1)

14-06-06

Happy Birthday


 

“ Zie, de karavaan van het leven trekt voorbij ;

 Geniet van ieder ogenblik !

 Maak u geen zorgen over de kater van uw disgenoten,

 Reik ons de beker, giet uit de wijn,

 Luister : de nacht verdwijnt. “

 

Omar Khayyâm

 

 

( Voor m’n lieve blog- en wijnvriendin Wina )

19:56 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (3)

08-06-06

RAADSEL


Hoe herken je een arme Bourgogneboer ?

Tip :

09:04 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (10)

25-05-06

QUE ?


Chateau Petrus a wine has been made of 100% Merlotgrapes (that it is only drunk by 100% Rijkeluizen).

Fortunately you do not have buy a bottle of this wine persé to where know how Merlotjes doing without their fixed maatjes of the family Cabernet they take part in generally (Francske and Sauvignonneke).  

` also some ordinary vine growers succeed in, as it happens, very nice making genuine Merlotcuvées. This way also next wine, bought for 8.99 euro at Divino :

Chateau LaMothe du Barry, bordeaux Supérieur 2004 : Deeply robijnrood, almost purple colour. The nose cannot veil the 12 months low ring (especially roasted tones, less vanilla), but the black fruit sits nicely interweaves and wrings themselves up at the opschudden. Gentle beginning in the mouth, still those houttoets burned with, now also black bay and sweet plums. Nicely upholstered, in the first place fluwelig but later the tannine singe your taste papillae. Lékkere wine - karaferen if you drink him now already!
85 points.


U heeft het misschien wel opgemerkt, dit is de Engelse vertaling van het vorige berichtje. Ik ontdekte namelijk hier een vertaalsite die, naast gewone woorden, ook volledige webpagina' s voor u vertaalt. 

Het resultaat valt eigenlijk nog best mee ( hoewel, 12 maand lagering wordt hier 12 months low ring) maar af en toe zorgt de vertaalmachinist voor écht grappige lapsussen, zoals ook het geval is in volgende stukje :


Ondertussen kan Van Quickenborne de pluim op z’n hoed steken van Lul van de week :

Extra koopzondagen.

En 60 % van de  Vlamingen is ervoor, want dat heeft een enquête uitgewezen.

Een enquete bij de willekeurige Vlaming.

Hallo ?

Hoe relevant !

NATUURLIJK zegt die dat ie geen bezwaar heeft tegen extra koopzondagen. 

Het is nog verwonderlijk dat 40 % tegen was !

Die mensen zijn toch geen betrokken partij ?

Het is alsof je aan de willekeurige Vlaming zou vragen of hij het goed zou vinden dat de broodprijs naar beneden gaat.

Of dat het loon van een omhooggeklommen staatssecretaris vanaf nu rechtstreeks naar ontwikkelingssamenwerking gaat.

De staatssecretaris werkt dan enkel nog pro deo.

100 % !!!  

 

En Yves Desmet dan.

Zit blijkbaar lekker knus in het pluche van het establishment.

Deze week betitelde hij de kritiek op de belachelijke verloning van topmanagers als afgunstsocialisme.
Wel, meneer De smet op de morgen : dit heeft evenveel met afgunst te maken als Gerolf Annemans met empathie.

Nooit gehoord van een gevoel voor rechtvaardigheid ?

Nooit gehoord van zin voor proporties ?

Kan iemands werk zó goed en belangrijk zijn dat ie daarvoor 40 keer meer verdient dan de gemiddelde werknemer ?

Jamaar jamaar, die man draagt wel de VERANTWOORDELIJKHEID voor 1000den  jobs !

Wel, een treinbestuurder draagt zo maar eventjes de verantwoordelijkheid voor 100den mensenlevens !

En met hetgeen die mens verdient in een maand koopt het zoontje van de manager zijn nieuwe golfstick.

Mag daar dan even over nagedacht worden ?


DIT WORDT :

In the meantime Van Quickenborne can put the pluim on his cap of lul of the week:

Extra buy Sunday.

And 60% of  the vlamingen are, because that has expelled an inquiry.

Enquete at the random vlaming.

Hello?

How relevant!

OF COURSE says that that ie have no objection by extra buy Sunday. 

It is still astonishing that 40% were against!

Those people none has been nevertheless involved party?

It is as if you would ask if to the random vlaming he would find it well that the broodprijs go down.

Or that the remunerations of omhooggeklommen State Secretary go directly as from now to development cooperation.

The State Secretary then only still works pro deo.

100%!!!  

 

And Yves Desmet then.

Sit apparently nicely cosy in the pluche of the establishment.

These yielded he labelled the criticism on the ridiculous verloning of top managers as envy socialism.
Wel, Mr De smet on the morning: this has do as much with envy as Gerolf Annemans with empathy.

Never heard of a feeling for justice?

Never heard of sense for proporties?

possible one's work are zó good and important it is that ie for that 40 time deserves more than the average employee?

jam ear jam ear, which carries man, however, the RESPONSIBILITY for 1000den  jobs!

Wel, a train driver carries this way but eventjes the responsibility for 100den man lives!

And with what which deserves people in a month buys the zoontje of the manager new golfstick are.

Can be reflected there then even concerning?

Jam ear, jam ear...I lay of this plat on the ground from laughing...

 

21:57 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (11)

19-05-06

Uit Duijkers' wijnkalender

Een beroemde goeroe lag op sterven. Zijn volgelingen stonden rond zijn bed en boden hem wat warme melk aan, maar hij weigerde die te drinken. Iemand herinnerde zich nog een fles wijn, opende die en goot een flinke scheut in de beker melk.. Daar dronk de goeroe wel van. Eerst een teugje, toen de hele beker. ” Meester, Meester, riepen de volgelingen, geef ons nog enkele wijze woorden voordat u sterft !” De goeroe ging rechtop zitten, wees naar het raam en zei met luide stem :' Die koe mogen jullie nóóit verkopen ! ’

 

21:06 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (6)

07-05-06

Zak op zondag

Tot slot van dit maatschappijkritisch weekje ( soms wordt het een rode wijnliefhebber wel ns teveel), deze  SCHITTERENDE cartoon van ZAK :

En vanaf morgen gaat het hier weer over wijn, beloofd.... 

09:35 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (4)

02-05-06

~

 

De ijdelheid van de mens is grotesk in het licht van ons aardse lot.

 


20:51 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (11)

25-04-06

Chateau Surprise

Elke maandagavond spendeer ik nog steeds m’n tijd aan het volgen van de cursus Sommelier bij Syntra.

Zoals u al eerder kon lezen gaat het overwegend om bijzonder interessante lessen, die ons wegwijs maken in de oneindige én oneindig boeiende wereld van de wijn.

Zo maakten we gisteren van wat naderbij kennis met de druiven Malbec en Tannat.

Malbec is El Presidente onder de druiven in Argentinië en Le Roi  Soleil in het Franse Cahors.

Tannat wordt door Uruguay als thuisdruif geclaimd, en wordt in Frankrijk massaal aangeplant in de Madiran.

Beide cépages zorgen voor supergeconcentreerde en ultradense tanninemonsters, waar ik heel erg van kan genieten. Vandaar geldt voor mij de volgende optelsom :

Malbek + Tannat  =  Beknat.

 

SOMS, héél af en toe, bijna nooit eigenlijk, een te verwaarlozen keer, werkelijk héél weinig dus, gebeurt het dat de les éventjes, een fractie van de tijd, een pietluttig klein en bijna onmerkbaar van zeer voorbijgaande aard momentje een ietsepietsie saaier is.( jaja, sommige docenten durven wel ‘ns meelezen).

Bij deze zeldzame gelegenheden durft deze jongen wel ‘ns wat te dollen en zeveren met zijn sympathieke buurman, Domi. Het is niet m’n gewoonte reclame te maken op m’n blog ( zoals u kan zien ben ik nog niet besmet door het” Ads door Gooooooglevirus “ waar sommige bloggers aan lijden ), maar vermits Domi het prototype is van de jonge starter, wil ik graag melding maken van de schitterende Brasserie ‘ De Kapelaan ‘in Aalst, alwaar u naast lekkere Tappelaantjes ( tappa’ s et al ) ook kan genieten van de meest exquise en zacht geprijsde wijntjes. Breng  snel een bezoekje, eerst virtueel ( da’ s langs HIER ), daarna in ’t echt. Als u er mijn groeten doet, krijgt u van Domi alvast een gratis glas lekkere wijn !

 

Maar de vraag die u kwelt is ongetwijfeld ‘waarover gaat nu dat gezever?’

Wel, toen iemand een wijn omschreef als het u welbekende Chateau Migraine, vonden wij dat er dringend enkele andere veelzeggende Chateaunamen dienden te worden verzonnen.

Et voici la vendange :

 

Chateau Kyhrhuit

Chateau Poupeloure

Chateau Turelute

Château Caoutchou ( wijnen met opvallende rubbertoets )

Chateau Partouze

Chateau Plastron ( voor chique gelegenheden )

Chateau Canard

Chateau Transit ( cuvée Intestinale )

Chateau Cirrose

Château Friteuse ( enorm vettige wijnen )

Chateau Gueule de Bois

Chateau Lasulfitte ( het latere Chateau Migraine )

Chateau Anciaux ( zeer tranerige wijnen )

Chateau Promille

Château Visa ( prijzig )

Château Bourse Vide ( onbetaalbaar )

20:17 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (11)

24-04-06

°

'Sterfelijkheid blijft de eerste voorwaarde om van onsterfelijkheid te dromen' ( J.T.)

08:53 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (9)

25-03-06

Fishy

20:59 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (1)

07-03-06

Pinot Canard

 

 

00:04 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (2)

06-03-06

Ook wijnliefhebbers zijn slachtoffer !

Deze afbeelding met bijhorende vraag kreeg ik doorgestuurd vanwege wijnguru Edwin :

Moet dit mooi gevogelte heden werkelijk in de kelder blijven ?

Update : Men zou de opslokplicht moeten invoeren volgens Aardvarksken ( ga bij hem 'ns kijken, klik hier

15:36 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (3)

01-03-06

Uit Verschuerens Modern Woordenboek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12:14 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (5)

28-02-06

Weinstein

21:59 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (3)

14-02-06

Last Waltz

 

 

 

 

 

Ik hou van je kont-toeren

Je mooie fijne lijn

Blijf ziekelijk naar je loeren

Zou dit geneesbaar zijn ?

 

Ik vrees van niet, ik hóóp van niet

Je bent mijn stimulans

Je bent m’n prozac, drugs, m’n eeuw'ge wiet

‘k Word gek van je gedans

 

Ik wil me aan je wagen

Zo vol en toch zo mals

Maar eerst wil ik je vragen

Kom dans je laatste wals

 

 

 

19:06 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (6)

09-02-06

Troebel in the house

Eegisteren las ik in mijn wijnkalender het volgende :' De oogziekte cataract kan waarschijnlijk voor de helft worden voorkomen door gematigd rode wijn te drinken '
Dus, als u gematigd wijn drinkt zal u de helft minder troebel zien. Als u dan ook nog eens de alcohol vaarwel zegt, dan ziet ook die andere helft scherp.

Of is deze redenering nogal troebel ? Ik heb nochtans geen last van cataract... 

16:17 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (10)

07-02-06

Vrouwen kunnen grappig zijn

Men zegt soms dat vrouwen niet grappig uit de hoek kunnen komen.

Ik wil deze bewering ten stelligste tegenspreken.

Mijn vrouw bijvoorbeeld.

Komt soms heel grappig uit de hoek.

En niet zo maar eens, toevallig, of nu en dan.

Nee, elke keer als ik haar gestraft heb doet ze het weer.

Hoe ze dan, na een uurtje op de knieën en met de handen op het hoofd, met blauw oog en gekloven lip uit de hoek komt…

Hilarisch !

 

Sorry, nog flauwer dan de heer Coppens in een slechte dag, ik weet het. 

Bijna even flauw als gisteren in de wijncursus.

 

Erik : ‘Deze wijn is heel mooi in de finale’

Vinejo : ‘Ik vond hem in de halve finale nochtans ook niet slecht.’

Woeha.

 

Heb de minzame Erik nooit eerder zo scheef zien kijken. 

Genoeg gezeverd, nu wijn !

 

Marchesato degli Aleramici, Rosso di Montalcino 2003 : De Rosso, afkomstig uit Toscane, wordt gemaakt van 100% Sangiovese. Deze druif wordt ook wel Brunello genoemd, naar Rosso’ s grotere broer, Brunello di Montalcino, die niet mag verkocht worden vóór zijn vijfde jaar ( rijping op Slavonisch hout ).

Verrassend lichtrode kleur ( deed aan Beaujolais denken), in eerste instantie tamelijk gesloten neus ( zoals die van PvdW momenteel ).

Ook de smaak was bij aanvang heel stroef, licht fruitig en vegetaal.

Maar na een half uurtje in het glas ( er waren gelijktijdig drie wijnen uitgeschonken, dus dat kon ) bloeide deze Rosse Italiaan héél mooi open.

Heerlijk rood fruit en specerijen, behoorlijke mondvulling met mokka, caramel en toast.

De dag daarop was hij nog beter, een heerlijke begeleider van onze maandagse spaghetti.

Te koop bij traiteur Dewaele in Hamme voor 11 euro.

Een koopje als u het mij vraagt.

 

 

 

20:52 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (10)