08-10-11

Wijnen van de week (4)

Cremant de Loire,  Monmousseau

 

 

 

Cremant de Loire - Monmousseau selection Brut.
Een blanc de blancs (100% chenin blanc) uit Touraine, zoals alle Cremants gemaakt volgens de  methode traditionelle.

De eerste fles was wat ‘uitgeblust, volgende flessen bleken beter en toonden een zeer correcte schuimwijn voor een eerlijke prijs.

(4,84 €, Fourcroy)

 

 

 

 

 

 

 

Balarin, Black Pearl,  cremant de Bordeaux

 

 

 

  Balarin, Black Pearl.
Iets wat men niet gauw tegenkomt, een Cremant de Bordeaux.

En extra leuk, de wijn is gemaakt van 100% rode druiven (cabernet franc).
Hij kreeg uiteraard  een tweede gisting op fles en één jaar lagering in de kelders (waarvan 9 maand sur lattes, het minimum voor een cremant) Elke dag remuage gedurende 4 à 6 weken. (zo staat het op het labeltje)

Origineel om eens te schenken, maar dat is dan ook zowat de enige reden om dit te doen. Zeer snoeperig,  mooi fris maar behoorlijk simpel.

(6,5 €, Auchan)

 

 

 

 

Puig de Solivella Cava brut Nature, Penedes

 

 

 Puig de Solivella Cava brut Nature, Penedes

Gemaakt van Macabeo en Parellada
22 maanden rijping in de kelders.

Zeer mooie Cava, gist en brioche in de neus, zacht en vol in de mond.
Bijna niet te geloven dat men deze kwaliteit kan bieden aan dergelijke prijs.

(Wijnzolder 6,99 €)

 

 

 

 

Cremant de Jura, Remi Treuvey

 

 

 

 

Cremant de Jura, Remi Treuvey

Deze jonge wijnbouwer kreeg eerder al een prominente plaats op deze blog, zie hier

Vijf  hectare te Arbois
. De stille wijn krijgt 12 maanden rijping op eiken vaten en de schuimwijn nadien 12 maanden “sur lattes”. Geregelde vermelding in GH en Gault Milau

Een bijzondere en bijzonder lékkere crémant, met aardse toetsen en veel fraicheur.
Fijn en complex in de mond, heerlijk als aperitief of bij allerlei soorten hapjes.

(Wijnzolder 8,8 €)

 

 

 

 

graham beck, methode cap classique

 

 

 

 

 

Graham Beck brut.

Een ”vonkelwijn”  gemaakt van chardonnay (54%) en pinot noir (46%) volgens de Méthode traditionelle, in Zuid-Afrika 'Méthode Cap Classique' genoemd.

Bijzonder zuiver, lichtvoetig maar complex, Champagnekwaliteit.

(Wijnzolder, 13 €)


 

 

 

 

 

 

  Champagne Gallimard Père et Fils

 

 

 

Champagne Gallimard Père et Fils
10 HA, gelegen op de terroir des Riceys in de Aube, 100% pinot noir.


Een rijke Champagne, met typische brood-deeg-briochetoetsen en rijp wit fruit. Vol en smeuïg zacht in de mond.

(Lambrecht, 18 euro)

 

 

 

 

 

 

 

 


(En dit waren de wijnen van het weekend Lachen) :

rayas, clos rougeard, janasse

12:05 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (9)

Commentaren

sommige flessen zijn maar 1/2 leeg??? niet lekker?

Gepost door: sven | 09-10-11

Zeer lekker, maar met drie man moet je de inspanning wat spreiden hé ;)

Gepost door: vinejo | 09-10-11

ollala Rayas erbij :)

Gepost door: Jurgen71 | 10-10-11

3 man.. idd
en dan staan er 2 witten nog niet op:-)

Gepost door: Venne | 10-10-11

Good memories !!! Tx Jo voor de meerdere orgasmes :)

Gepost door: Kempie | 12-10-11

Allé, na de "culinaire orgasmes" die we bijna dagelijks op tv zien, de vineuze orgasmes :-)

Gepost door: nco | 13-10-11

@nco
Wie zegt dat Kempie het over vineuze of culinaire orgasmes had...?
:D

Gepost door: vinejo | 14-10-11

@ vinejo : viezerik ;-)

Gepost door: carl | 15-10-11

Ik wil er niet aan denken...

:-))))

Gepost door: nco | 18-10-11

De commentaren zijn gesloten.