17-10-10

The Perfect Match

U dacht altijd al “Ach, dat gedoe wijn en gerecht, da s allemaal onzin”.
U was ervan overtuigd dat een gerecht geen meerwaarde kan krijgen dankzij de wijn en omgekeerd. Meer zelfs, een foute wijnkeuze kan het gerecht enkel verprutsen.
Of omgekeerd.
Dat kon wel.

Maar het tegendeel, een wijn die bij een gerecht past als een strikje bij Di Rupo?
Neen.
Dat bestond niet.

Wel, u dwaalde.
U dwaalde meer dan Leonard die het woord Gods interpreteert als “Ga en vermenigvuldig uw dwaasheden.”
U dwaalde meer dan Alexander de Croo die denkt dat hij een politiek sexsymbool kan worden.
U dwaalde zelfs meer dan Goedele Liekens die denkt dat ze een academische indruk maakt.

Ik kan u namelijk datgene bezorgen wat George Leekens al een tijdje zoekt.
The perfect match.

Om deze perfecte samengang tussen wijn en gerecht te ontdekken hoeft u slechts twee dingen te doen.
1/ Fabriceer uw eten volgens het onderstaande receptje (Masala van bloemkool met gemarineerd lamsvlees en korianderpesto)
2/ Ga langs bij Vinikus en koop de perfecte wijn (Domaine Viret Cuvée Renaissance 2007)

 

DSCN9858.JPG

De heerlijke zacht-zoete kruiden van het gerecht vallen perfect samen
met de aroma' s en het mondgevoel van de wijn.
Schitterend!

Ook de Bandol 2001 Chateau des Baumelles (klein domein van Bronzo- Bastide Blanche) begeleidde prachtig de kalkoenfilet met kruidenkaas ragout van champignons en witloof met gesauteerde aardappeltjes.

DSCN9861.JPG

 

masala.jpg

 

21:29 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

Die Viret is schijnt wel ne speciale, niet. Cosmo-stuff, kathedralen, amphoren, niet-gedegorgeerde rode schuimwijn ...

Heb je trouwens al ooit die schuimwijn gedronken? Lijkt me wel flashy, als je zo die kroonkurk eraf haalt en dan nog wat met gistcellen moet zitten hannesen :-)))))

Gepost door: carl | 22-10-10

De commentaren zijn gesloten.