10-08-10

Happiness is easy

sociando 2003.jpg

 

22:35 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (8)

Commentaren

En de CD is ? Ben op dit moment nogal wild van Arcade Fire (min of meer "ontdekt" op Werchter dit jaar en direct alle 2 CD's - de laatste nog niet - gekocht).

Van welk jaar was de SM? Te drinken :-) ?

Gepost door: nco | 11-08-10

Arcade Fire, love it. Ga de nieuwe cd wel pas kopen binnen een half jaar (dan staat ie sowieso een stuk goedkoper)

CD die gisteren opstond was PINBACK. Klonk zo lekker zuiver (en redelijk luid) uit mijn boxkes (m'n 3 vrouwen waren uit)
Als je wil, k heb naar een leuk nummer op YTube gelinkt als je op mijn naam klikt (zogezegd mijn URL)

Had zin in een goed Bordooke (met dat vuile weer), en dacht, na lezen van Roeland zijn TN over de Rauzan Segla, ga eens een 2003 openen.
Mijn eerste keer dat ik Sociando Malet 2003 proefde. En viel heel DIK mee (heb halve fles gespaard om vanavond met Gerten te proeven, hopelijk leest hij dit niet ;-))

In de neus, zo typisch Sociando, echt gelijkaardig aan de 2001 bvb , die peperachtige, bijna vegetale toetsen, gemengd met wat leder, reglisse en onderhout. In de mond is hij echter anders dan de 2001, zachtere textuur, minder tijd nodig (hoewel ik zeker niet durf zeggen dat ie snel moet gedronken worden)
Ergens had ik me wat aan een fruitbom verwacht maar dat is ie dus niét, hé, gewoon de echte Sociandostijl maar dan zeer toegankelijk, zeker niet supergeconcentreerd. Afdronk is mooi maar niet superlang. Toch een ruime 90/100!

Kan zo' n deugd doen, een goe Bordooke ;-)

Gepost door: vinejo | 11-08-10

Ben van Sociando gewend dat die meer tijd nodig heeft dan gelijken/buren.
Als je niet zou geweten hebben dat het een 2003 was, zou je dan daarop gegokt hebben?

Gepost door: Bert | 11-08-10

Eh... yes but no but yes but no...

Gepost door: vinejo | 12-08-10

Hoelang zouden jullie de 2004 nog laten liggen? Drinking Window op CT is van 2011-2023...

CT blijft trouwens beter en beter worden - nu zijn ook de TN's van de WineDoctor (en anderen) beschikbaar op CT

Gepost door: nco | 12-08-10

Als je maar één flesje hebt zou ik toch nog een 5tal jaar geduld trachten te oefenen. De beste Sociando' s die ik al dronk waren toch minstens 10 jaar oud (1990, 1998 en 1999). Ook al is hij in zijn jeugd (voor mij) zeer lekker, bij ouderen krijgt hij toch meer complexiteit (wat voor alle klassewijnen het geval is trouwens)

De tweede helft van de fles gisteren was nog beter (nu ook boterachtige toetsen, paste perfect bij t lammeke van de Volderstraat..)

De la Stanze Poliziano die Gerten schonk mocht er anders ook wel zijn (waw!)

Gepost door: vinejo | 12-08-10

De laatste '99 die ik dronk was eigenlijk nog niet klaar. En de drie keer dat ik de '01 heb geprobeerd, heb ik het mij altijd beklaagd.. Eigenlijk wacht ik nog op een sociando die ik 100% lekker vind. Of komt dat door de norse oude stijl? (veel respect he, begrijp me niet verkeerd - zo zouden er meer moeten zijn!)

Op dit moment een Langhe Nebbiolo '07 van Parusso aan het proeven (Licata): mmmmm, misschien net iets te zoet (een heel klein beetje). Maar lekker!

Gepost door: Matten | 12-08-10

OK, dan (proberen) we om er nog 5 jaar af te blijven... (heb idd maar 1 flesje liggen, ook nog ééntje van 2005 maar da ga ik er nog eentje van proberen te kopen om al eens "vroeg" te openen)

Gepost door: nco | 13-08-10

De commentaren zijn gesloten.