05-05-10

Heerlijk en geheel harmonisch geheel

Onlangs gedronken:
Een meer dan behoorlijke, subtiele Chateau Bouscaut Pessac 2006 (87+), een verrassend lekkere Chateau Marquis de Terme Margaux 2004 (91), een mooie, héél typische  Marsannay 2006 van Trapet (
putje van de beste kwaliteit, 89) en een Pauillac waarvan ik dacht dat het een (weliswaar lekkere) Chileense cabernet sauvignon was (Chateau Croizet Bages 2005, 87/100)

O ja, en ook nog een té jonge Labégorce Zedé Margaux 2005 (88++) veelbelovend maar zéér hoog in zuren en een kruidige en bijzonder strakke Chateau Maucaillou Moulis 2004 (89+)

En dit clipje heeft nog minder met wijn te maken dan Pieter de Crem met gezond verstand, maar het pakte me ternauwernood even veel als de waarlijk fantastische Chateau Cos d 'Estournel 2002 (97/100!), een wijn van een zeldzame, gebalde elegantie en klasse die een bijzonder goede ziel me onlangs uitschonk. 

Begint wat stug en stroef, maar mondt uit in een
heerlijk harmonisch geheel.
Net als een goede Bordeaux dus.

 

16:08 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (8)

Commentaren

Zojuist nog eens naar dat clipje gekeken, ik krijg daar koud van, zo schoon...
Dat rechtse meisje is en zingt gewoon perfect, maar die perfectie wordt nog mooier door de onschuldige schoonheidsfoutjes van het andere meisje.
Een Médoc KAN perfect rijp zijn, maar het is soms dat (ultiem) licht onrijpe toetsje van de cabernet dat bijdraagt aan zijn frisheid en klasse.

Gepost door: vinejo | 05-05-10

cabernet Misschien is net dat wel de ultieme kwaliteit van cabernet: er voor zorgen dat niet alles té gepolijst is. Merlot kan soms zo àf zijn dat er ergens nog iets steekt. Alles perfect in balans, nergens nog een stekeltje om een schram op te lopen. Ik huiver om het woord "saai" te gebruiken, misschien is "te weinig spannend" een betere omschrijving. Het is als met een fotomodel. Ik heb liever ook een griet met hier of daar een "tiens"-gevoel dan een moordgriet waar je geen moorden voor doet omdat je er al te veel van gezien hebt.
Enfin, we dwalen af. Ik hou dus wel van cabernet, bedoelde ik. En ook van die meiskes.

Gepost door: PvdW | 06-05-10

Schoon gezongen!

Ik weet het niet. De linkeroever-wijnen kunnen soms zo koel en streng zijn, dat ik ze dan eerder interessant dan echt lekker vind. Bij een gerijpte rechteroever kan het puur hedonisme zijn en dat spreekt mij toch zeer aan.

Maarrrr is het niet de afwisseling die zo mooi is? De twee mooiste wijnen die ik dronk zijn respectievelijk een Pauillac en een Pomerol..

Gepost door: Matten | 06-05-10

nergens "... dat er nergens nog iets steekt", bedoelde ik.

Gepost door: PvdW | 06-05-10

@ PvdW dus als ik het goed begrijp heb je liever een vrouw met stekeltjes dan een... euh... gepolijste?

Gepost door: Bert | 06-05-10

na wat glazen cabernet was het waarschijnlijk nog beter geweest:-)
schuun zonne

Gepost door: Venne | 06-05-10

@Bert 't Is natuurlijk nog te bezien waar die stekeltjes staan hé...

Gepost door: PvdW | 07-05-10

Einde vorig jaar Chateau Marquis de Terme van 2007 geproefd.
Stond in den Aldi aan minder dan 20 Euro ( 19 Euro?)
Ik dacht dat dit een gunstkoopje was maar de degustatie was ontgoochelend; bittere stroeve en naar stelen smakende tannine die met liggen nooit zouden verdwijnen. ( Alsof de druiven machinaal waren geplukt)
Deze wijn had ook niet voldoende consistentie om deze tannines te compenseren.
Een wijn die volgens mij geen 10 Euro waard was.

Gepost door: don quichotte | 08-05-10

De commentaren zijn gesloten.