17-03-10

Het laatste nieuws!

Wijn- en niet-wijnprimeurs - enkel op déze blog!

Congo doet bod op De Crem!

Uit goede bron vernamen we dat een Congolees headhunterbureau de Belgische minister van defensie Pieter de Crem heeft gecontacteerd met het voorstel om een belangrijke post waar te nemen in het Congolese leger. De Aalterse politicus zou, aldus de Congolese experts, voldoen aan alle voorwaarden om met succes de Congolese politieke klasse te versterken.
Pieter de Crem wou niet officieel reageren maar vanuit zijn omgeving bereikt ons het bericht dat de politicus gevleid is door het voorstel en eraan zou denken de overstap te wagen.

mobutu De crem

De Crem betrapt bij inoefenen
nieuwe functie


Goossens en Ego uit elkaar!

Wat velen al een tijdje voorspelden werd nu ook bewaarheid. Peter Goossens en zijn Ego hebben in onderling overleg besloten elk hun eigen weg te gaan. “Het werd ondraaglijk” aldus het Ego. “Er was ondanks de respectabele omvang van Peters lichaam echt geen plaats genoeg meer voor ons beiden.”
Naar verluidt zou het Ego alle TVwerk voor z’n rekening nemen, terwijl Goossens zelf terug meer in de keuken zou gaan staan.

Peter Goossens is God

Peter Goossens in de tijd toen hij
God moest vervangen

 

Vinejo eindelijk in Bourgogneperiode!

De laatste maanden waren het Bandolmisbruik en de Bordeauxconsumptie ten huize vinejo al gevoelig gedaald (tot amper zes glazen elks per dag), maar nu is het ook officieel bevestigd: Vinejo treedt in zijn Bourgogne-fase. Eindelijk, zullen velen zeggen, want de weg van de modale wijnliefhebber bereikt in normale omstandigheden veel sneller deze bestemming. Maar na jarenlang voet bij stuk en glas bij Bandol-Bordeaux houden heeft deze oude maar nog allerminst verzadigde wijnblogger nu eindelijk het intense genot van de Bourgondische wijnen erkend.
Hierover geinterpelleerd ging betrokkene niet onmiddellijk tot bekentenissen over, maar onze onderzoeksjournalist slaagde erin met de telelens een foto te maken van het wijnbloggersaanrecht. Een foto die alle twijfel omtrent dit heikele onderwerp in de kiem smoort.   

 

Bourgogne
  

15:32 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (9)

Commentaren

prijs-kwaliteit Inderdaad, Vinejo, een goede Bourgogne kan een moment van gelukzaligheid brengen: hoe kan zo'n dunne vloeistof, gemaakt van één soort druif zo'n complexiteit meebrengen? Het slechte nieuws is dat in 80% van de gevallen Bourgogne zure een-dimensionale wijntjes serveert aan prijzen waaraan je nu nog altijd een Bordeaux grand cru kan kopen (waarvan de kans op ontgoocheling een heel stuk kleiner is). Wie eens de perfecte Bourgogne in het glas gekregen heeft, zal altijd opnieuw snakken naar zo'n moment en daarbij vooral veel frustraties oplopen en nog meer geld verliezen.

Gepost door: Peter | 17-03-10

Bourgogne Kunnen hier enkele goede (en liefst betaalbare) Bourgognes eens naar voor geschoven worden?

Ivm Peter Goossens: strike....

Gepost door: Bert | 18-03-10

Eindelijk! Het werd stilletjesaan toch wel eens tijd om je aan de pinot noir over te leveren.

Wanneer hou je uitverkoop van je Bordeaux en Bandols? ;-)

En aan mijn voornaamgenoot die de eerste comment plaatste: helemaal mee eens maar met één opmerking, het hoeft zelfs niet eens een perfect Bourgogne te zijn, een steengoede is ook al ruim voldoende.

Gepost door: pvo | 18-03-10

Grappig postje! Heb voorlopig ook nog niet de weg gevonden naar de Bourgogne, de prijs en de grote kans op een mislukking zal daar wel voor iets tussen zitten. Maar als er hier iemand een paar tips kan geven (bijv onder de 15 Euro), bekeer ik me misschien ook wel :-)

Gepost door: nco | 19-03-10

Zeker van dat je dit geen 2 weken te vroeg hebt gepost???

Gepost door: Jan | 19-03-10

Hmm... 't Is niet omdat ik momenteel erg hou van Rodrigo y Gabriela dat ik nooit meer mijn cd s van The Go Betweens en Pavement opleg hé...
Ik wil maar zeggen, wat ooit goed was blijft goed, dus ondanks mijn huidige interesse voor Bourgogne ik zal nooit, zelfs geen klein beetje- mijn twee andere B-eetjes verloochenen ;-)
Voor wat betreft tips, ik schonk gisteren blind aan Gerten drie Bourgognes waaronder twee in Belgie verkrijgbaar. De gewone pinot noir van Magnien (11 euro en zeer ok maar was wel de 2005) en de Marsannay van Trapet (18 euro bij Boutelegier - heel mooi). Gerten vond ze alle drie super (derde was premier cru van Pavelot), maar toen ik op het eind een Charvin cdr 07 schonk (ook 11 euro bij Grandry) en vroeg voor welke wijn hij zou kiezen aan die prijs (Magnien of Charvin)... koos hij voor...jawel.

@Jan (ik veronderstel VdV): Wait, taste and see...

Gepost door: vinejo | 19-03-10

Bourgogneperiode ? Net gelezen op de site van HLN : "Bovendien hebben de apen een voorkeur voor pinot noir en chardonnay."

Volledig artikel op http://www.hln.be/hln/nl/2661/Bedreigde-Dieren/article/detail/1084568/2010/03/25/Bavianen-plunderen-massaal-wijngaarden-van-Zuid-Afrika.dhtml

Gepost door: LC | 25-03-10

LOL Binnenkort volgt waarschijnlijk mijn banaanperiode ;-)

Gepost door: vinejo | 25-03-10

Ik mag voor u hopen dat je toch niet bedoelt : de overstap naar Beaujolais Nouveau (met zijn typische bananengeur) ?
Laat de bourgognes u vooral smaken !
Probeer bv eens MACON-FUISSE van Domaine Thibert (bij magnuswijnen)

Gepost door: LC | 25-03-10

De commentaren zijn gesloten.