29-12-09

't Was weer druk in Leuven

Gisterenavond licht nerveus richting Leuven gereden. Ik zou voor het eerst Rick, collega-blogger en stichter van de onovertroffen Vinopedia ontmoeten.
Het werd een avond die ik niet licht zal vergeten.
Zo begrijp ik eindelijk de opwinding rond Duitse Pinot noir (spatBurgunder)* 
Snap ik nu waarom Rick niet enkel van  riesling gek is**
Heb ik de reden ontdekt waarom Venne een schitterende La Misson Haut Brion op tafel zette***
Zie ik in waarom de CSP-voorman zo houdt van onbekende druivenrassen****
Weet ik waarom Rick er zo gelukkig uitziet***** 


Doe mij en jezelf eens een plezier en klik even door naar de Vinopedia. Let wel op, voor u het weet is de dag om.

*De drie Duijn cuvées die op tafel kwamen, de ene nog béter dan de andere, topBourgogne waardig.
**Een verbazende Vouvray (chenin blanc) van 1999,  Fouquet (Aubussières)
***Er is een miniVenneke in de maak!
**** Een Gaillac gemaakt van de plaatselijke Braucol. Een ware revelatie.
****Rick weet hoe hij van wijn moet genieten en vooral... hij heeft een wreed toffe madam.

 addon.php


duijn


 

10:52 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (6)

Commentaren

En als er nog mensen zijn die goed nieuws hebben en een Mission Haut-Brion (of gelijkwaardig) willen opentrekken: één adres (of twee, (web)adressen dan toch), Rick en Jo feliciteren u dan graag én bijzonder hartelijk én welgemeend

Gepost door: Rick | 29-12-09

Goed Nieuws Elke dag is er wel enig goed nieuws maar voor echt goed nieuws zal het hopelijk wachten worden tot augustus 2010.... :-)
Was me ook weer een waar genoegen in Kessel Lo!! Dit kan voor mij gerust elke week....en heb vandaag mijn verplichtingen redelijk kunnen vervullen tov ons madam... :-) Nu komen we aan het leukere stuk , eten maken en wijnen kiezen en af en toe wat hout in den openhaard! SKOL

Gepost door: Venne | 29-12-09

2010 Moet een top"wijn"jaar worden!!!! :-)

Gepost door: Venne | 29-12-09

@ Venne Congratz man!
Je zal kunnen genieten van het mooiste dat er is hé.

Gepost door: Bert | 30-12-09

Klein vraagje En het is niet meteen met wijn gerelateerd, of toch wel?

Ik heb hier op mijn werk een cadeau'tje ontvangen omdat ik ergens anders ga werken. Het betreft een Clément, très vieux rhum agricole, VSOP, van op Martinique. 40 % alcohol (en mijn levertje wordt nu soms al zwaar op de proef gesteld).

Iemand enig idee of men dit kan gebruiken om pannekoeken mee te flamberen? Ik geef het toe: ik ken niets van dit goedje, maar het lijkt me een perfect afsluiter van een copieuze maaltijd, en ook een perfecte begeleider om pannekoeken te flamberen...

Gepost door: Jean | 30-12-09

How jean man, Clément is wel een goede maker van Rhums! Dit is om zo tye drinken met een blokje ijs als je het wenst. Kan daar ook een perfecte Cuba Libre mee maken maar dan is het wel eentje van het hoogste nivoo want daar gebruikt ge normaal Bacardi of Havana Club voor.
Pak toch gewoon manadarin napoleon of ne cognac om te flamberen?

Gepost door: Venne | 30-12-09

De commentaren zijn gesloten.