01-09-09

Neals

Mag het wat minder? Dat Wasilewskigekwijl van de media? Oké, het was een zware overtreding. En hoewel Wasil zelf ook behoorlijk wild kwam aanzwaaien zijn de gevolgen zeer ernstig. Maar de avond ervoor gebeurde er nog iets veel dramatischer. Dat voorval haalde echter allesbehalve in die mate de media…
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de 17jarige fietser
Neals Clé door een auto opgeschept. De jongen overleefde het ongeval niet, de dader pleegde vluchtmisdrijf.
Heeft u de journaals zien openen met verontwaardigde koppen en interviews? Heeft iemand voorgesteld om die dader (ondertussen gevat) onmiddellijk te schorsen (rijbewijs kwijt) tot Neals hersteld is (nooit meer dus)?
Staan er grote foto’ s en oproepen in de kranten? Zijn er deskundigen, kenners, specialisten die naar hun mening worden gevraagd over hoe we dit verschrikkelijke voorval in de toekomst kunnen voorkomen?
Die jongen was nochtans heel wat jonger én…onschuldiger dan de heer
Wasilewski.  Deze had onlangs zelf nog verkondigd dat voetbal een sport is waarbij je kwetsuren moet incalculeren, en zijn gedrag op het terrein was niet onmiddellijk een voorbeeld van fair play en respect voor de tegenstander.
Neals had nooit iemand iets misdaan, heeft nergens schuld aan, maar de vraag die zich nu voor
Wasil stelt (of ie ooit terugkeert) is voor Neals niet eens aan de orde. Deze jongen keert nooit meer terug.
Op 18 augustus waren er deze zomer al 19 fietsers doodgereden. Neals is minstens de twintigste. Mochten de media hier evenveel pagina' s aan besteden als aan het gruwelijke ongeval met
Wasilewski, dan zouden onze overheden misschien eindelijk eens ernstig werk maken van de veiligheid van onze fietsers, veelal uw of mijn kinderen. Of is het echt wachten tot iemand toevallig beelden schiet van een aangereden fietser die even gruwelijk zijn als die van het afgeknakte Anderlechtbeen?

 

bike

16:04 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (8)

Commentaren

Sterk!! Momenteel aan de Pinot Noir van Ramonet, tradioneel , mooie zuren, gekookte groenten...
En ja wij zijn rouches, witsel ging in de fout ... maar zo een contacten zijn er elk weekend op het groene gras, nu liep het slecht af.
Extra time gezien? Just kleine kinderen..... zeker na het lezen van bovenstaande tekst....

Gepost door: Kris&Venne | 01-09-09

Als Vinejo zich eens kwaad maakt, laat hem dan maar een stukje schrijven want dan is het er knal op!

Gepost door: nco | 01-09-09

Proficiat... Vinejo.
Het mag wel eens gezegd worden, er zijn belangrijkere zaken dan het "brood en spelen" dat we tegenwoordig voor onze smoelen gepresenteerd krijgen. Heb ik alleen de indruk dat het alsmaar erger wordt? Dat hoofd- en bijzaken steeds moeilijker worden onderscheiden?
Hoeveel slachtoffers maakt het verkeer jaarlijks? En de Mexicaanse griep? Ik bedoel maar...

Gepost door: Marc | 01-09-09

hier wordt ik even stil van...

doet me denken aan de heisa jaren geleden in de gazet van Antwerpen over Bakske Vol Met Stro, terwijl op blz 17 een klein berichtje stond dat 3 nonnen vermoord waren in zuid amerika

Gepost door: Gerten | 01-09-09

gelijk heb je..over van gelijk. Elke winter in de donkere dagen houd ik mijn hart vast als ik met de auto rijd. Fietsen weinig verlicht , geen goede zichtbare fietspaden... zo gevaarlijk. Ge moet maar eens in ons omstreken komen fietsen!
Dringend iets aan te doen.

Gepost door: jezus | 01-09-09

meer dan gelijk Hier in de straat is vorige week een jongen doodgereden. We zaten in de woonkamer en hoorden de piepende banden en de klap tot daar (50 meter verder). Remspoor was 30-40 meter, in een zone 50. Bestuurder een wild gesticulerende medemens in een Golfje (meer zeg ik er niet over, het cliché is op zo al groot genoeg).

Ik heb het altijd degoutant gevonden hoe het (vaak zelf gezochte) ongeluk (of zelfs de dood) van bepaalde enkelingen uitvergroot wordt tot het oneindige, terwijl er elke dag zoveel 'gewone' mensen sterven die het nog veel minder verdiend hadden. Idem met die zatte kloot die vorig jaar (of is het al langer geleden - interesseert met feitelijk niet) z'n Porsche Cayman rond een boom krulde. Voor een rationeel iemand als mij, ca ne passe pas.

Gepost door: Dust | 01-09-09

Tja als prins Laurent het ziekenhuis binnengaat voor een zware 'valling' weten we dat meteen. Twee dagen later moeten we nog eens op die profiteur zijn bakkes kijken als hij het ziekenhuis eindelijk heeft mogen verlaten.
Dát is natuurlijk nieuws.
Er wordt wel iedere dag iemand doodgereden. Waarom daar nog over berichten?
De pers... What's hot and what's not.

Gepost door: Bert | 02-09-09

Respect Elke week staan er in de Zondag artikeltjes over de weekendongevallen. Tot nu toe las ik er meestal over. Tot het iemand is die je kent. Jammer dat er altijd doden moeten vallen, vooraleer iemand beseft hoe moordend het verkeer is.

Er is deze zomer elke week iemand het slachtoffer geworden van een ongeval met vluchtmisdrijf, aldus een artikel in De Standaard.

Groeten,

Maarten.

Gepost door: Maarten | 04-09-09

De commentaren zijn gesloten.