01-09-09

Etikettengek? Goed gek!

Vin flateur… Petrus
Un vin très bien….
Ausone
Pas complexe mais buvable… Haut Brion
Un peu mince… Chateau Margaux
Un vinosité que les autres n’ ont pas, matière hyperagréable, mon favori, meilleure note, c’ est
l' Angelus? Non, c ‘est Reignac !!!


17:03 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (26)

Commentaren

bijzonder interessant filmpje Tof om nog eens bevestigd te zien maar wat nog vaak wordt vergeten: ga af op eigen gevoel en niet noodzakelijk op het etiket ...

Gepost door: patrick | 01-09-09

Reignac ligt bij kelderresten Carrefour Kuringen; 2004 en 2006 aan 7-9 eur. Welke kiezen ?

Gepost door: gert | 01-09-09

Nie te doen... Worden die gasten daar eens getrakteerd op een proeverijtje van het summum der wijnen (of dat zouden die wijnen toch moeten vertegenwoordigen) en dan dit.
"Ja, valt wel mee, maar toch dit en dat, drinkbaar, maar,..."
Je mag het eigenlijk toch niet erg vinden nooit een Petrus te zullen drinken: hij zal nooit je beste wijn-ervaring zijn (wel je duurste).
Maakt me nu wel benieuwd naar die Reignac...

Gepost door: Bert | 01-09-09

@gert Opletten, er bestaat een Chateau de Reignac, hun basiscuvée (zeer goed prijskwaliteit) en dan de "Reignac", de wijn waarover het hier gaat. Ondertussen (sedert 2004 of zo) hebben ze nog een "Balthus" ook, kwestie vh nog wat ingewikkelder te maken.
@bert
In 2004 kocht ik in een carrefour in de Ardeche 3 flessen van de...2001. Ondertussen al alledrie op, één van de flessen was de topper in onze allereerste wijnclubavond. Ik maakte er toen zelfs een verslag van (nog voor de start van deze blog!) dat ik naar de leden opstuurde, ik zet het hier binnenkort op de blog.

Gepost door: vinejo | 01-09-09

Ik vind het allemaal wat vreemd. Wat proberen ze hier nu mee aan te tonen? Behalve dat de Reignac wellicht erg goed gemaakt is kan je hier weinig uit afleiden. Betreft het allemaal 2001? Dat is me niet duidelijk. En één ding mag je nooit vergeten: prijs is niet het gevolg van kwaliteit, maar van de verhouding van vraag en aanbod. Een prof die ik had voor het vak Kostprijsberekening sprak destijds de wijze woorden: 'Value is what a damn fool will pay for it!' En zolang er genoeg 'fools' zijn...

Gepost door: Peter VdV | 02-09-09

Jawaddedadde straf filmke.
heb ooit in 2007 gelijkaardigs meegemaakt met vriend-goede wijnkenner die zot is van Léoville-Barton en er 5-6 jaren van heeft liggen. Liet hem blind (en met simpele nonchalante aankondiging: "ik heb verleden week dit gekocht, wat vindt ge daarvan?") Léoville-Barton 1999 proeven. Zijn commentaar: "bwah, groene bonen en eenvoudig..." Zelden heb ik zo hard gelachen met iemands gezicht als toen, na het afnemen van de wijnkous..... Volledig blind proeven (dus ook zonder vermoeden van wat ge zult proeven) blijft voor mij de eerlijkste manier. Jullie ?

Gepost door: Roeland V | 02-09-09

100% akkoord Roeland Ik neem zondag al de proef op de som!

@PvdV
De reportage is idd nogal warrig en lijkt wel een promostunt voor Reignac. Ik meen zelfs gelezen te hebben dat het plaatsvond op het domein van Reignac zelf (op hun uitnodiging).
Maar de mineure commentaren op sommige wijnen van honderden euros en meer kunnen alvast niet ontkend worden...

Gepost door: vinejo | 02-09-09

Koopje? De reignac 2001 gevonden aan 19,50 EUR in wijnwinkel in de buurt. Een koopje ?

Gepost door: Lieven | 02-09-09

Ik zou zeggen toch zeker eens proberen... Let wel op dat dit het etiket is:

Gepost door: vinejo | 02-09-09

Ik heb nog Ch de Reignac 2000 en 2005 liggen. Brengen jullie de andere mee, dan kunnen we dit even checken op zijn waarachtigheid ?
Trouwens bij RP één van de kleine wijnen die continu goed scoort. Het is even zoeken bij hem maar er staan wel degelijk van die goedkope toppertjes in.

Gepost door: Rick | 03-09-09

Wat me ook erg opvalt aan de video is dat ze erg selectief commentaren eruit knippen. Ik vrees dat positieve commentaren op de grote wijnen er nogal dikwijls zijn uitgeknipt. We zullen het nooit weten. Maar uiteraard zijn we allemaal voorstander van blind proeven. En allemaal hopen we toch eens die grote labels zelf eens te kunnen proeven? Niet soms?

Gepost door: Peter VdV | 03-09-09

Mouton 2004 & Margaux 2006 Vorige maand blind Mouton-Rotschild 2004 en Margaux 2006 tussen een rijtje van 10 wijnen voorgeschoteld gekregen. Beide mooie wijnen maar geen top 1eGCC kwaliteit.

Opvallend was dat beide wijnen nu al zo gemakkelijk te drinken waren en dan vooral de Margaux 2006 die zelfs al wat evolutie vertoonde. Zeker geen wijnen om lang weg te leggen.
Mouton 2004: 17pnt
Margaux 2006: 16-17pnt

De Ribera Del Duero die aan deze twee wijnen vooraf ging scoorde ik hoger en kreeg 18pnt: Perez Pascuas, Gran Seleccion 2001 Gran Reserva

Gepost door: Vinama | 03-09-09

Net terug van Carrefout Berchem Een aantal bekendere wijnen blijkt uit de productie te worden gehaald en vandaar dat ze nu 30% korting geven.
Ik heb 2 flesjes Bourdillot 2005 meegepakt aan 10€ ipv 15€
Ik dronk deze wijn al eerder en vond hem schitterend voor dat geld. Wellicht dat ik er nog ga halen, want er stonden zeker nog 20 flessen in afslag.
De wijnverantwoordelijke wist me inderdaad te vertellen dat dit de laatste reeks is van Bourdillot die Carrefour inkoopt. Jammer.
Ook lag er de LePlan Classique 2007 aan 7,5€ de fles. Ook maar een paar flesjes van ingeladen, ik denk alleen niet dat 7,5€ een koopje is.

Gepost door: Brinta | 03-09-09

Carrefour België Iemand een idee wanneer het wijnfestival van Carrefour België begint ?
Als het aanbod hier wat meevalt ga ik echt geen moeite doen om naar Frankrijk te trekken...

Gepost door: Dave | 03-09-09

@ Vinama Toch straf dat Mouton en Margaux zo jong al drinkbaar zijn. Ik herinner me de paar keer dat ik een 1gcc dronk, dat die soms na 10 jaar nog niet klaar waren.

Gepost door: Matten | 03-09-09

@ Dave ik dacht ergens gelezen/gehoord te hebben dat het Carrefour festival maar op 22 Sep zou beginnen in Belgie. De vorige jaren was het eerder rond mid sep, maar om een of andere onbekende reden zou het nu een week later zijn.

Ben hiervan niet 100 % zeker, dus met enig voorbehoud.

Gepost door: Jan VG | 03-09-09

@ Dave Ik heb in mijn bus enkele weken geleden een brief ontvangen voor de wijndegustatie in St-Denijs-Westrem, of hoe heet dat daar, aan de Kortrijkse Steenweg tegen Gent. Op 22 september begint het daar. Ik ga alleszins komen proeven (Vinejo, ga je weer schenken?) en daarna zie ik wel of ik iets koop. Allicht keer ik met een leeg karretje huiswaards, tenzij er een goedkoop alternatiefje is.

Gepost door: Jean | 03-09-09

@Dave & JAN VG Ik heb hetzelfde gehoord. Cora zou zelfs pas begin Oktober beginnen. Mijn info is overigens niet van de bron, dus geen idee of het klopt.

Gepost door: Brinta | 03-09-09

@all Thanks voor de info !!!

Ik ga ook eens wel eens gaan proeven, maar het is inderdaad zeer de vraag of ik iets ga kopen.

Er komen een paar leuke proeverijen aan bij ons in de buurt (Palms, Pasqualinno, o.a.), ik denk dat ik daar eens wat centen ga uitgeven, kwestie van de kelder wat te diversifiëren...

Gepost door: Dave | 03-09-09

@Jan Carrefour festival België gaat van start op 23/09 t/m 10/10.

Gepost door: Vinama | 03-09-09

Gisteren de wijnen van Stephane Tissot uit de Jura geproefd. stuk voor stuk groots. De duurste koste 18 euro, de beste 15 euro.

Gepost door: Rick | 03-09-09

Eveneens gisteren Grands Bois Trois Soeurs CdR 2007 gekraakt. In absolute termen: wow! In relatieve QPR-termen: hole in one!
Ik betaalde voor 750ml puur genot 6,4 EUR.

Gepost door: erwin | 03-09-09

@Matten. Ik begrijp je verbazing want het verbaasde mij ook.

@erwin. Proef ook de Grand Bois Cuvée Philippine en Maximilien 2007 eens. Beide ook een hole in one.

@Rick Ben benieuwd naar je verslag. Heb Tissot in 2007 willen bezoeken maar meneer had geen tijd aldus een onvriendelijke vrouw aan de telefoon. Teveel werk in de wijngaard was de reden/excuus.

Gepost door: Vinama | 03-09-09

@peterVdV Nagel op de kop!

Gepost door: vinejo | 03-09-09

Savagnin idd Rick , was zeer de moeite en de Savagnin kon iedereen bekoren !!! :-)
Heb er ook nog van liggen voor als je nog eens langskomt

Gepost door: Venne | 05-09-09

Groot gelijk! @vinejo: proef op de som genomen en gisterenavond een flesje Reignac 2001 met groepje van wijnprofs & amateurs blind geproefd.

Toch wel vrij verrassende reacties: vrijwel iedereen dacht dat het om een zeer jonge wijn ging terwijl dit beestje toch 8 jaar oud is ; qua geur zeer prachtig boeket van donkerrood fruit gelardeerd met hinten van kruiden, mokka & leder. In de mond zeer mooie aanzet met een mooie volle body zonder zwaar te zijn (zeer fijne tanines) en een afdronk die de 10 seconden ruim overschreed...

Niemand herkende de wijn als een Bordeaux en ook de 75% merlot werd er eigenaardig genoeg niet uitgehaald. Er werd zelfs geopperd dat het neigde naar een zeer fijne Syrah (!). Maar iedereen was er het roerend over eens dat dit werkelijk een prachtige en zeer elegante wijn was.

Toen ik het verhaal deed van deze wijnblog en de etikettendegustatie werd het even stil waarna de bestellingen me om de oren vlogen. Kortom, het huidige wijnfestival mag dan voor Bordeaux geen hoogvlieger zijn, deze Bordeaux is voor mij als DE ontdekking van 2009!

Bedankt voor tip !!!!

Gepost door: Lieven | 12-09-09

De commentaren zijn gesloten.