03-08-09

Bedenkelijke ontwikkeling ofte de teloorang van de kriebels.

Vroeger kon je een foto koesteren.  Je ging op vakantie, had 1 of 2 filmpjes mee, je trok bedachtzaam plaatsjes op de leukste plekjes of op de tofste momenten van de reis. Thuis bracht je het filmje naar de fotowinkel en geduldig wachtte je tot ‘de ontwikkeling’ was voltooid. Wanneer je enkele dagen later tenslotte nieuwsgierig  de foto’ s uit de enveloppe haalde had je hetzelfde gevoel als datgene wat je had bij het opleggen van een nieuwe plaat. Kriebels in de buik.
Zulke momenten zijn zo goed als verdwenen.
Nu trekken we op 2 weken evenveel foto’ s als vroeger tijdens een gans leven. Bevalt de foto niet, we wissen hem. Afdrukken is er al helemaal niet meer bij. Doorsturen, dat wel. En dan hopen dat iemand de foto niet enkel in z’n geheugen opslaat.
De parallel met muziek is opvallend. Er is niet téveel muziek, we kunnen er gewoon te makkelijk aangeraken. Om uiteindelijk geen keuze meer te kunnen maken. Waardoor we op de lange duur...minder muziek beluisteren. Een overaanbod, dus een devaluatie.
En wie kijkt nog uit naar een feulleton op televisie? Er zijn er duizenden, en als je het mist kan je de dvd wel kopen. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat met internet bijvoorbeeld? Kan u nog kiezen tussen uw favoriete sites? Of blogs?
Is er ook geen overaanbod aan wijnen? Aan wijnblogs? Neemt u nog de tijd om alles te lezen en te waarderen?

O ja? Zelfs pathetische ouwezakkencolumns zoals deze?


flesjes bordeaux

23:35 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (6)

Commentaren

klop Zelfs als het hier niet over wijn gaat, is het er hier ook steeds weer klop d'er op.
Overpeinzingen van een denker: niet alleen leuk om lezen, maar ook heerlijk confronterend.
Zo hebben we het graag (maar misschien is dat wel omdat ik ook al zo'n ouwe zak ben ;-))

Gepost door: PvdW | 04-08-09

Post-vakantie blues ? Anyway, zelfs een iets jongere zak weet deze blog zeer te waarderen (ook als hij niet over wijn gaat). Ik ben het ook ten dele eens met je overpeinzingen. Langs de andere kant, denk aan al die keren dat je achteraf thuis kwam van vakantie en dat de helft van het filmrolletje naar de knoppen was, of dat je de perfecte "voetenfoto" getrokken had (terwijl hier en daar een hoofd toch ook wel mooi was geweest).... Maar het klopt wel, de digitalisering/technologische vooruitgang is voor een deel omgekeerd evenredig met de "grote" gevoelens (als je voor iets meer moeite moet doen of langer moet wachten, is de impact altijd groter, ik heb in het weekend zelf als een blij kind rondgelopen nadat ik mijn wijnfrigo had ingeladen waar ik twee jaar op gewacht heb...)
En wat betreft wijnblogs: d'er zijn er veel en ik heb er ook veel gebookmarked, maar slechts 3 (de jouwe, vinama & rick) daarvan volg ik (bijna) dagelijks, al de andere als er eens tijd is...

Gepost door: nco | 04-08-09

Wat is er Vinejo, slecht geslapen? Alweer aan vakantie toe?

Gepost door: Peter VdV | 04-08-09

Nostalgie Erg gemakkelijk die digitale camera’s, computers, gsm’s, etc. maar er gaat inderdaad een stukje ‘romantiek’ verloren (zoals kaartjes schrijven naar het thuisfront, wie doet dat nog?)… en ik houd wel van pathetische ouwezakkencolumns.

Gepost door: food fan | 04-08-09

Ik was net afgehaakt maar nu is er net weer een fijne beschouwing van onze webmaster ;-)

Gepost door: Bert | 05-08-09

Teen is teen en tander is tander Ik hang ook soms vast aan nostalgie en melancholie.
Muziek kan dan gevoelens, emoties en zelfs geuren en smaken van weleer terug brengen. Je waant je dan even terug op die plaats, op dat moment, je voelt terug hoe je je dan voelde. Bizar...
En ik hou daar wel van.
Maar wat ben ik blij dat ik nu 100 foto's op een dag kan nemen, die opslaan op pc en delen en dat dan nog gratis. Terwijl 36 foto's me vroeger 900 belgische franken kostten. Iedereen kreeg die dan in handen - tenzij je ze meteen inkaderde - en die voor jezelf dan zo kostbare velletjes werden door iedereen bepoteld & besmeurd, of ze geraakten gewoon verloren.
Vooruitgang heeft zo ook z'n voordelen...

Gepost door: Bert | 05-08-09

De commentaren zijn gesloten.