23-06-09

Tips to taste

Ons fris zomerslaatje met uienquiche werd perfect begeleid door de witte Casa de Mouraz, een Portugese charmeur gemaakt van de druif waar men de legendarische Madeira mee maakt, de  malvasia (80%). Deze wijn uit de Dao combineert de fraicheur en de zuren van een Sancerre met het wulpse en volle van een Bourgogne. Z'n negen euro méér dan waard 89/100 (Wijnhuis Tinto

Update: het derde glas deed me aan... Riesling denken! Casa de mouraz wit


En ook volgende drie wijnen konden m'n goedkeuring wegdragen:

chave, Chinon en Mirambeau Papin

Cotes du Rhone Mon Coeur Chave 2007 : Chave is zowat de grootste (en voor velen ook de beste) noordelijke Rhone-producent. De Hermitages van dit huis zijn onbetaalbaar maar men maakt ook wijnen die men assembleert van aangekochte druiven. Ik was eerder al aangenaam verrast door de kwaliteitsvolle St Joseph Offerus (uiteraard 100% syrah) maar de "zuidelijke" Rhone van het huis bevalt me nog beter. Net zoals de witte wijn hierboven combineerde deze wijn noordelijk aandoende hoge zuren met een genereuze fruitigheid (zwart bosfruit). Na wat zoeken (Chave heeft blijkbaar geen eigen website smilie8) blijkt dat er 50 tot 60% syrah in de blend zit. Schitterend! 91 Verkrijgbaar bij (Grandry, 11,5€)

Clos de la Dioterie, Joguet Chinon 2003 Ooit zet ik deze wijn blind tussen enkele topflessen uit Bordeaux. Benieuwd of men hem van een Cheval Blanc kan onderscheiden. (neen, ik dronk nog nooit CB maar er zit vooral cabernet franc in, net zoals in deze fantastische Chinon.) 93 (VineDevos 23€)

Chateau Mirambeau Papin, Bordeaux Superieur 2005 Vol en mooi gestructureerd, zeer sappig en vlot met genoeg structuur om te boeien, rijp en verleidelijk, een prototype van wat een betaalbare Bordeaux zou moeten zijn. 88 (Portovino 10,5€) 

21:15 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.