09-06-09

Weekend met Wallace

Catherine Wallace is een beetje een buitenbeentje. Als Britse kocht ze een wijndomein in het uiterste zuiden van Frankrijk. Haar Château de Combebelle ligt in de appellatie Saint-Chinian. Dat is in de Languedoc, in de buurt van Béziers en op een boogscheut van de Middellandse Zee. Miss Wallace is behoorlijk bezeten door wijn. Ze studeert als een gek om het felbegeerde diploma van Master of Wine te pakken te krijgen en tegelijk werkt ze met een fanatieke zin voor perfectie in haar eigen wijngaard.

Het resultaat van al dat gezwoeg mag er zijn. Catherine Wallace maakt schitterende Languedocwijnen die in tegenstelling tot veel andere wijnen uit dit zondoorstoofde gebied zeer veel finesse hebben. Ook de internationale pers is laaiend enthousiast over haar resultaten. Ze wordt zowat bedolven onder allerlei prijzen en ze kreeg in 2008 nog een speciale vermelding in het toonaangevende wijntijdschrift Decanter.

Catherine Wallace is op 13 juni in België in het kader van de bioweek. Ze werkt in haar wijngaard op een biodynamische manier en verkreeg het strenge Ecocert-label. Op De Wijnzolder in Sint laureins komt ze een uurtje vertellen (in het Engels, welteverstaan!) over haar werk en haar passie. Na de boeiende uiteenzetting is er uiteraard ook tijd voor een degustatie. Wallace brengt flessen mee van al de cuvées die ze op haar domein produceert. Wie een plaatsje wil reserveren, stuurt best een mail naar info@dewijnzolder.be

Op zaterdag 13 juni kan u Lady Wallace ook ontmoeten bij de degustatie te Wijnhuis Tinto  in Heusden.

En u kan de wijnen van Chateau Combebelle ook proeven op de kleinschalige beurs BioVitis in Ottignies op 14/6 (op een boogscheut van Brussel en Leuven, meer info hier )

wallace at work

 

21:34 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (13)

Commentaren

dedjubiotoch had er graag ook naartoe gegaan de 14 in LLN maar zit dan ergens op zee, hopelijk nog boven water.
Phlippe Richy en France Crispeels komen ook...

Gepost door: Venne | 09-06-09

Aanvangsuur... in De Wijnzolder (Sint-Laureins bij Eeklo) om 20u
in Tinto (Heusden bij Gent) kunt u tussen 15u en 18u terecht

BIOVITIS (Ottignies bij ... Louvain La Neuve) met 25 geselecteerde (en dus interessante) wijnbouwers op zondag vanaf 11u !!

Gepost door: Steven | 10-06-09

Parbleu ! zit de 14e ook op zee (of hang er dan ergens boven). Dat is sbiotig.

Gepost door: Rick | 10-06-09

Rio Voor wie deze blog al een poos volgt, klinkt de naam Quinta del Rio misschien nog bekend in de oren. Twee jaar geleden kocht ik deze Ribera del Duero in de Aldi en vond hem behoorlijk lekker. Vorig jaar werd een nieuwe jaargang aangeboden. Ik was er als de kippen bij om een doosje in te slaan, maar bracht vijf flesjes de dag nadien al terug wegens... slecht. Bert, die hier ook geregeld langskomt, had ook een doosje gekocht en hernoemde de wijn Quinta del Riool.
Vandaag een flesje van de jaargang 2006 gekocht. Conclusie: deze keer geen Quinta del Riool, maar Quinta del Brio. Rijpe neus, beetje hout maar niet overdreven en de mond mooi in balans. 14% alcohol stoort niet. Inmiddels is de prijs 5,99 euro, maar dat is geen cent te veel.

Gepost door: PvdW | 13-06-09

Dat is toevallig Deze week had ik het er nog over met iemand. Die zal hierover weldra iets posten denk ik (tenzij hij in China zit).

Gepost door: vinejo | 13-06-09

Domaine Saint Antonin, Faugères 2004 Aan het genieten van Domaine Saint Antonin, Faugères 2004. Grote klasse! Perfecte zuurstructuur houdt hem pittig en fris. Frezen en bosvruchten, de typische kruidenmengeling en mineraliteit. Vinejo, deze fles is minder toegankelijk dan de laatste keer. Wauw!

Gepost door: Matten | 13-06-09

Wel wel wel :-) Thx PvdW. Ik koop de 2006 dus zeker (1 om te beignnen).
Maar als ik me niet vergis (zoals ik idd deze week nog tegen Vinejo zei) waren wij negatief over de 2004 en niet over de 2005, die me eergisteren nog echt enorm beviel.

Gepost door: Bert | 13-06-09

ivm previous topic zie ook
http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/post/4624045/kuisdrempel

Gepost door: Bert | 13-06-09

Wel wel wel (2) 1. Wat een interessant politiek stukje vooral, dat schuil gaat achter de link die Bert hier doorgeeft. Eigenlijk zouden we dat eens moeten posten op een andere blog, Vinejo ;-)
2. Del Rio: het moet zijn dat ik de 2005 dan niet geproefd heb en dat het idd de 2004 was die tegenviel.
3. De 2006 zal je bevallen, Bert, daar ben ik zeker van. Maar ik denk dat het een wijn is die nu al op dronk is en niet te heel lang moet weggelegd worden.
4. De "Wallace"-meeting is achter de rug. Misschien (nog) geen topwijn, maar toch al een zeer kwalitatieve wijn. Maar vooral: een topvrouw.

Gepost door: PvdW | 14-06-09

Del Rio de 2005 is me heel goed bevallen, de 2004 was niet te drinken, ik heb nu 5 flessen 2006 gekocht, als hij even goed is als de 2005 is het echt een koopje voor 6 euro

Gepost door: Kris G | 14-06-09

Iemand al D'Este Vino El Molinet 2007 uit de Aldi geproefd? (7euro) 4 sterren dit weekend van Simonne Wellekens. (90 RP)

Gisteren ook nog Marcillac 2005 cotes de bourg geprobeerd. Nu zie ik dat die op dit moment niet meer bij Colruyt te bestellen is: dju!

Gepost door: Matten | 14-06-09

@pvdw Heb het herlezen én... ervan genoten! ;-)

@matten
die zuurstructuur vind je ook zo mooi terug in de Combebelle. Faugeres en St Chinian, twee top-appellaties...
was die Marcillac zo goed?

Gepost door: vinejo | 14-06-09

Bwa niet zooo goed maar onmiskenbaar met al het goede uit 2005 aan 6 euro of zoiets..

Vanaf woensdag zit ik te turen naar gieren en arenden in de Spaanse Pyreneeën. Eens zien wat we daar gaan drinken.

Gepost door: Matten | 14-06-09

De commentaren zijn gesloten.