30-03-09

René des Chênes

"Van een wijnkenner kan je niet verwachten dat hij beroep doet op een psychiater. Wijnkenners spoelen zichzelf weg, ter reiniging."

Dit schreef Hugo Camps in De Morgen naar aanleiding van de twijfelachtige beslissingen en reacties van de wijnminnende Belgische bondscoach. 

Los van het voetbal vond ik dit wel een mooie gedachte, de wijnliefhebber die, om de absurdideit van het aardse bestaan te verdragen, een glas wijn verkiest boven de zetel van een gediplomeerde analist van de geest. 

Wat Camps dan vindt over waar het nu naartoe moet met René is dan weer hilarisch:

"Trek hem op kurk en laat hem fond krijgen in een of andere Balkankelder. Spugen mag altijd."

Z72Z9_mort-de-rire-15

11:53 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (15)

Commentaren

Wijnkenner Nicolas en ik vinden dat geen mooi woord.

Maarten.

Gepost door: Maarten | 30-03-09

Ik ook niet Maarten en ik heb mezelf nog nooit zo genoemd.
Vandaar dat ik in mijn commentaar op het citaat van Camps het woord 'wijnkenner' heb vervangen door 'wijnliefhebber'. Niet opgemerkt?

Gepost door: vinejo | 30-03-09

Ik lees ... ... enkel hele letters, maar dan op z'n West-Vlaams. ;-)

Maarten.

Gepost door: Maarten | 30-03-09

Ook goed van Camps "Positief punt: het juiste volkslied werd gespeeld". Auch...

Gepost door: Marc | 31-03-09

Aldi heeft weer paar wijntjes in de folder staan, precies niets om echt over naar huis te schrijven...
Chateau d'Arsac - Margaux - 2006 aan 12,99 Eur als ik mij niet vergis....

Gepost door: Jan VG | 31-03-09

carrefour Hasselt Kelderrest. Vandaag gekocht ; Bourdillot 2005 aan 7.39, de tweede wijn Tentation stond aan 8.90. (rare jongens). La Bergerie 2007 P. Fumé, 5.29. Verder stond Montpezat 2005, 2006 aan 5.29.

Gepost door: gert | 01-04-09

LOL Typisch Carrefour, ze hebben geen idee van wat ze verkopen...
Maar ondertussen heb jij wel hét koopje van de maand gedaan.

Gepost door: vinejo | 01-04-09

heb er 6 gekocht, mijn schoonbroer 2; liggen er nog een stuk of 8...(wie in de buurt komt)

Gepost door: gert | 01-04-09

glazen De discussie is al eens zeer summier gebeurd hier, maar wie gebruikt hier welke glazen? Heb net een reeks Schott Zwiesel besteld (Vina reeks).
We hebben een paar keer nen homecooking gedaan en diene kok had die dan bij. Die vielen toen nogal in de smaak bij de gasten en mezelf. Hij gebruikte ze omdat ze veel steviger waren dan normale kristallen glazen (tritan kristal) en omdat ze zonder problemen in de vaatwas kunnen.

Iemand andere aanraders?/voorkeuren?

Gepost door: Barre | 01-04-09

@barre Ik gebruik de Schott Zwiesel Pure ook Tritan. Zijn inderdaad steviger maar sneuvelen toch ook rap als ge niet oppast. Glazen enkel afwassen de dag na de degustatie !! :-)

Gepost door: Venne | 01-04-09

SZ Vroeger gebruikten we de Diva bourgogneglazen.
Om economische redenen zijn we nu overgestapt naar de Classico bourgogneglazen (à 29.50 euro in Collischopcataloog). Ze zijn iets minder elegant maar wel iets sterker en, denk ik, goedkoper. Indien je via het net bestelt (daar staan ze à 32.95) , dien je een extra mail te versturen om de laagste prijs te krijgen.

Gepost door: Tienne | 01-04-09

ik gebruik grote glazen die ik destijds kocht op de zondagse markt bij Brussel Zuid. 10 euro voor 6 stuks.

Gepost door: PvdW | 01-04-09

en omdat er van die reeks al een paar kapot zijn heb ik er nu gekocht in Ikea (Groot formaat, wel konisch maar misschien net iets te weinig. Niettemin: ze lekken niet en ik kan er goed in snuffelen, dus meer moet dat niet zijn voor mij). De prijs ken ik niet meer, maar dat zal ook wel een goed teken zijn, zeker?

Gepost door: PvdW | 01-04-09

Eisch Wij gebruiken Eisch glazen, hun breathable glas reeks. Zijn elegant en stevig, op 1 jaar tijd maar 2 gesneuveld (1 Bordeaux en 1 Chardonnay glas). Wat ze kosten weet ik niet want het was een cadeautje.

Gepost door: Rob | 02-04-09

Hier voor echte degustaties (ook om mee te nemen) gebruik ik Schott zwiesel, model weet ik niet (lijkt op de Bordeauxglazen van bij colruyt maar zijn breder onderaan, ik kocht ze bij Rousseux aan 7 euro/stuk)
Voor topdegustatietjes en petit comité heb ik 5 riedls staan (waren er zes....) Ik geniet het meest van de Bourgogne glazen (voor alle soorten wijn)
Moet dringend wel een set grotere niet-riedlglazen kopen, in Gent (zijstraat veldstraat, kan niet op de naam komen) is er een winkeltje met ideale (hedonistische) proefglazen aan 10 euro (denk ook een schzottwiezelreeks)

Gepost door: vinejo | 02-04-09

De commentaren zijn gesloten.