17-01-09

Jeune fille dans vieilles vignes


Voor de wijnliefhebbers: Een foto van enkele mooie oude wijnstokken.

belles vignes

07:45 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (14)

Commentaren

Souviou Bijzonder mooie wijnstokken indeed! Ook helemaal niet gelijkend op de druivelaar op mijn terras eigenlijk. Enfin, hij brengt toch niet dezelfde vruchten voort.

En meteen terug ter zake: ik zag in een Delhaize Domaine de Souviou 1999 - Bandol - aan circa 12,90 euro blinken. Kopen?

Gepost door: Matten | 17-01-09

snoeien dubbele Guyot of toch maar "bushvines" ?

Gepost door: Jan | 17-01-09

Ik vraag me nu af om welke reden ik water in de mond krijg...

Gepost door: Bert | 17-01-09

Amai Van diene terroir wil ik ook wel een stukske grond hebben ...

Gepost door: Amaronese | 17-01-09

Oude wijnstokken leveren betere kwaliteit ! Deze foto brengt het bewijs : oude wijnstokken leveren minder vruchten af, maar de oogst is hier wel degelijk van zeer goede kwaliteit.

Gepost door: vinosteve | 17-01-09

Domaine Souviou 1999 was een zeer goed jaar voor Souviou (minder voor Bandol in het algemeen), had ook 2* in Gh. Heb nog 1 fles liggen, de andere waren excellent, maar de wijn zal nu wel echt (redelijk dringend) op dronk zijn. Probleem: Wees maar zeker dat die flessen al minimum 4 jaar in de winkel liggen (de 1999 is in delhaize 2 jaar terug al opgevolgd door de veel mindere goede 2000)
Nu kan Bandol wel wat hebben, dus ik zou met de verkoper eens praten en een bod doen (erop wijzen hoe lang de fles al in de winkel ligt, de wijn is ondertussen ook 10(!) jaar oud)-- wel beginnen met 1 flesje natuurlijk...

Gepost door: vinejo | 18-01-09

@ Vinejo Thx! Ik probeer eens een flesje.

'k Heb een kistje Soudars 2005 besteld. Vorige zomer genoot ik nog van de 2004, echt lekker.
Ik zie dat de wijnen van Alain Paret in promotie staan in Colruyt. De witte Larmes des pères die ik twee maanden geleden dronk, maakte indruk.
Gisteren en vandaag een Brunello van Col d'Orcia uit 2002 gedronken. (1 fles over 2 dagen) Was niet meer dan een goed smakende Chianti, zal wel aan het jaar liggen. (Ik herinner mij een Col d'Orcia van een ander jaar en dat was iets anders) Het houtparfum vond ik niet lekker. Is dit Slavoonse eik die helemaal anders smaakt dan Franse?

Gepost door: Matten | 19-01-09

Snoeisysteem Iemand idee van het gebruikte snoeisysteem?
Gobelet ? Guyot (simple ... double.. ) ??
Ik vermoed wel een biologische wijnbouw , geen gebruik van kunststoffen.

Gepost door: Venne | 19-01-09

@matten net 6 flesjes rode Larmes besteld.
Heb nog één fles 420 Nuits van 2001, moet dringend eens open...
Slavoonse eik vind ik idd helemaal anders dan Franse en is in vele rosso s en brunello s zeer herkenbaar (gebrand, rubber).

Gepost door: vinejo | 20-01-09

@Vinejo Goh, die 420 Nuits van 2001 kan er nog wel even tegen. Is niet dringend. 2000 daarentegen: goede wijnboer, heeft nog geprobeerd er wat moois van te maken. Resultaat: niet geweldig, maar zeer drinkbaar in jeugd, maar nu toch wel op den bergaf.
Iemand ervaring met oudere jaargangen van Paret?
Heb zelf zijn Lys de Volan, Larmes wit en 730 Nuits besteld (rest had ik al liggen). Heb sinds 2004 van zowat alles gekocht. Heerlijk, stuk voor stuk.

Gepost door: Amaronese | 22-01-09

paret heb er ook een fles of 22 van liggen, maar alleen 2005+. De witte larmes lijkt me niet iets om lang te laten liggen (2-3 jaar), maar de enige die ik verder al proefde was de 420 nuits 2005 en die proefde nog zeer jong (zei het al zeer toegankelijk).

Gepost door: barre | 22-01-09

Witte Larmes is inderdaad geen superbewaarwijn (alhoewel, je zou nog eens kunnen schrikken - heb dat al dikwijls gemerkt met N-Rhône-wit). 2005 420 Nuits heb ik naastgegrepen :-( Om de één of andere manier vergeten precies ...

Gepost door: Amaronese | 22-01-09

@ Amaronese Zou die Lys de Volan bewaarcapaciteit hebben of is dat zoals met alle wijnen van Viognier gemaakt, best in zijn jeugd te drinken?

Gepost door: Carl | 22-01-09

Volgens mij kan je hem wel een paar jaartjes bewaren (max. 3), maar er echt op vooruit gaan zal hij niet doen (misschien wel loskomen na een half jaar of zo).
Ik ken maar heel weinig Viogniers die echt bewaren. Eentje is de CdR Blanc 100% Viognier van Domaine Sainte-Anne. Daar heb ik o.a. 1999 van geproefd op 7 jaar en 2001 op 6 jaar; al tertiair natuurlijk (boenwas, balsem, velpon en co.), maar nog steeds heel fris en eigenlijk echt wel lekker. Je moet er alleen even aan wennen. Van Cuilleron heb ik ook ooit eens een Condrieu geproefd die de 5 jaar gepaseerd was: admirabel fris en ook zo balsemachtig (geur trok een beetje op de gezichtscrème van mijn egaa :-D), maar het blijven gewoon uitzonderlijke gevallen: meestal droogt Condrieu compleet uit of maderiseert hij helemaal. Drink dus maar vlug op, want ik kan je verzekeren, een Château-Grillet die gemaderiseerd is, dat doet echt pijn ... .

Gepost door: Amaronese | 22-01-09

De commentaren zijn gesloten.