12-12-08

Pink Floyd, Red wine. Harmonie wijn en muziek deel 5

 Bert neemt u, op zijn geheel eigen wijze, mee naar de wondere wereld van David Gilmour and friends.
Klik en lees.

Mijn eerste kippenvel-moment dat me bezorgd werd door een samenspel van muziek en wijn, moet zo’n 5 jaar geleden plaats gevonden hebben.
In de periode dat we bezig waren met het verbouwen van ons huisje, woonden
  we (ik, vrouw en kids) in bij mijn schoonouders (ik voel het u al zeggen:  “God have mercy on that man’s soul...” and indeed...).Iedere avond tijdens de week en het hele weekend werkten we door om dat huisje zo snel mogelijk bewoonbaar te krijgen.
Op een zaterdagavond, moegewerkt,
  deed ik  – ten huizen van de schoonouders -  een fles wijn open, een
Chateau Verdignan 2000 (Haut-Médoc, Cru Bourgeois Supérieur). Ik zette me in de keuken terwijl mijn vrouw en haar moeder de woonkamer stevig begonnen te kuisen, zette de hoofdtelefoon op en begon te luisteren naar het net gedownloade album Wish You Were Here van Pink Floyd. Het enige wat mijn bakkes tegenhield om niet volledig tot op de grond te vallen, was die fantastische wijn in de mond... Voor mij waren beiden een openbaring. Mijn eerste ‘duurdere’ wijn (9.99€) en mijn eerste kennismaking met dat sublieme album van Pink Floyd. Een heerlijke avond.
Die combinatie leek zo goddelijk dat het gevolg duidelijk was: we gaan op ontdekking. Op zoek naar meer moois van Pink Foyd en zéker…op zoek naar meer wijn. En zo geschiedde...

De wijn moet u zelf schenken, ik schenk u de live-versie van het nummer Comfortably Numb (studio-versie is van het album The Wall), opgenomen tijdens de laatste Pink Floyd-tournee, in 1994 in Londen.
Neem uw glas wijn ter hand, zet die hoofdtelefoon op, zet dat volume vollen bak, kijk op volledig scherm, luister en geniet van muziek en wijn, kwijl (liefst niet die wijn), ervaar de beste gitaar-solo OOIT en bereik je hoogtepunt op zowat anderhalve minuut van het einde.... 
Alsjeblief. 

 

11:37 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (37)

Commentaren

Die gitaarsolo is inderdaad indrukwekkend. Hij doet me wat denken aan sommige nummers van Barclay James Harvest, een 'foute' groep (volgens de toenmalige kenners althans, net zoals Yes en Supertramp en zo dat waren) uit eind jaren 70, begin 80. Ik had daar de LP LIve in Berlin van gekocht in 'den Bilbo' en was meteen gek op de symfonische rock van deze heren. Op school kende ik niemand die zich erin interesseerde, tot op sneeuwklassen het mooiste (en schier onbereikbare) meisje dat mee was plots iets zei over deze groep. Ik zette grote ogen op dat ze dit kende en voelde me meteen met haar verwant.
Ken jij die groep?
Ja, jij ook? antwoordde ze.
Ja, prachtig hé!
Ja, heel mooi.
En ik weet niet waarom, maar sommige uitspraken van jezelf blijf je je gans je leven herinneren:
"Om zot van te worden, zo mooi!" zei ik kwijlend van enthousiasme.
Weinig mensen hebben me sedertdien nog zo raar aangekeken als dat mooie, meer dan ooit onbereikbare meisje...

Gepost door: vinejo | 12-12-08

Delhaize Ter info: op Delhaize Wineworld staan momenteel een aantal 2001-wijnen in promotie, met vooral een aantal interessant geprijsde Sauternes: Lafaurie-Peyraguey (39EUR) /Sigalas-Rabaud (25,5EUR)/Filhot (21,5EUR).

Gepost door: erwin | 12-12-08

P R A C H T I G ! Stel je voor dat je dat ooit live hebt kunnen zien... Ik kreeg al kippevel van het gewoon op mijn PC te zien. Ik heb Pink Floyd ontdekt via de CD "A Momentary Lapse of Reason" en pas daarna the Wall en dit prachtige nummer.

Mooi stukje - die Verdignan staat al een tijdje op mijn -weliswaar zeer lange- whishlist.

@ Vinejo: oh zo ontroerend!

Gepost door: NCO | 12-12-08

Eerder dit jaar Roger Waters nog gezien die, hoe kan het anders, vooral Pink Floyd speelde. Was wel zeer indrukwekkend.

Wat die wijnen van den Delhaize betreft, ik vind daar toch niet veel goeds tussen... Ze afficheren trouwens "van -15 tot -30%" terwijl er juist geteld één wijn aan -30% staat, al de rest aan minder.

Verschillende wijnen zijn 2 keer opgenomen in de lijst. En verschillende van die wijnen zijn eigenlijk al serieus over hunne piek. Dan vind ik -20% maar pover. En als ge dan 6 flessen van nen overjaarse wijn hebt ligggen...

Aan de Lafaurie heb ik getwijfeld, maar ik heb er al verschillende flessen van, en hoeveel sauternes moet ne mens eigenlijk hebben.

En de rest is bijna allemaal St Emilion, en om één of andere reden doet dat het niet bij mij.

by the way, ik heb in 2 maanden niks meer van amarone gelezen, is daar iets mee?

Gepost door: barre | 12-12-08

@ Barre Denk het niet want hij is nog actief op zijne blog.

Gisteren in de Delhaize de Ch. Guibeau 05 gekocht (getipt door PvdW), de Fassati Passiteo Vino Nobile de Montepulciano 03 en de Briaco Rocca Dei Mori Primitivo 2003 gekocht. Hoop dat deze laatste 2 nog niet over hun piek zijn (sowieso gekocht om snel te drinken). Vorige weekend nog een heel goed Italiaantje gedronken: Zenato Ripassa Valpolicella Superiore 03. Des te langer hij in het glas stond, des te beter hij werd!

Gepost door: NCO | 12-12-08

@NCO met over hun piek bedoelde ik wel degelijk die selectie van 2001, enfin, toch enkele daarvan.
Maar ik heb daar problemen mee dat ze dat toch nog zo proberen te verkopen als ge dat van sommige bijna met zekerheid kunt weten

Gepost door: barre | 12-12-08

@ Barre Over 2001 en Delhaize gesproken (misschien heb ik het verhaal hier al eens gedaan, soit) , ik kreeg vorige jaar met Nieuwjaar een Pomerol cadeau- Chateau Ferrand 2001 uit de Delhaize (en aangeraden aan mijn grootmoeder door de wijnverantwoordelijke). Ik trok deze fles open in september en hij was compleet kapot (het kan natuurlijk toevallig een slechte fles geweest zijn). Zag gisteren van deze wijn nog minstens 15 flessen in de winkel staan...

Gepost door: NCO | 12-12-08

2001 Volgens mij zijn er nochtans idd enkele interessante wijnen bij hoor. Weinig van de wijnen (en zeker de Bordeaux) lijken me trouwens al passé.
Voor mensen die voor de feesten een goede Bordeaux op dronk (maar zeker nog niet op zijn retour) willen:
Chateau Lanessan 2001 à 14,32€
Chateau Balestard La Tonelle (een GCC aan 21€, goed huis!)
Chateau Poujeaux 2001 à 19, 42 (eigenlijk zelfs nog niet op dronk)
En bij het dessert Chateau Filhot2001 à 21,60 €

Gepost door: vinejo | 12-12-08

paret in alle geval, ik heb me in de plaats weer laten verleiden door nog wat Alain paret in de colruyt te kopen, 420 nuits 2006 (rood) en larmes du pere 2007 (wit), beide aan rode prijzen.

Gepost door: barre | 12-12-08

Dat is in ieder geval goed gekocht!

Gepost door: vinejo | 12-12-08

Amai Zo lang geleden dat ik dat ongelooflijk mooi nummer nog eens hoorde... Ik zat echt aan de PC gekluisterd en in gedachten was ik weer 14...
9min32sec kunnen soms heel vlug voorbij zijn!

Gepost door: vee | 12-12-08

Waters & Gilmour Heb Waters de voorbije 3 jaar ook 2x live aan het werk gezien (in NL en in Sportpaleis: beste optreden in Sportpaleis dat ik ooit meemaakte - sound was nl. zeer goed)
Gilmour had ik ook dolgraag gezien (die speelt weer [i]Echoes[/i] live!), maar trad niet op in België en de buitenlandse concerten waren supersnel uitverkocht...
Jammer
Als hij nog eens een tour doet: I'll be there

Gepost door: Bert | 12-12-08

Update Filhot 2001 Colruyt dient Delhaize van repliek: 19,5 EUR voor de 2001 Filhot. Ik heb alvast wat voorraad ingeslagen.

Gepost door: erwin | 12-12-08

@Bert Great song, great riff, great Berten !

Gepost door: Gerten | 12-12-08

Pink Floyd Antwerpen... Sportpaleis... Koude februari-avond... 1977 (!). Animals.
Zijn er nog zo'n oude zakken hier die daar toen ook waren? Ik was er in elk geval bij. Het ticket heb ik nog steeds. 250 Bfr inkom. Een fortuin toen. Lang voor gespaard.

Dag Vee, trouwens. Dat gebeurt niet dikwijls dat jij een comment plaatst.

Gepost door: Marc | 12-12-08

@ Marc 1977 - Ik was -1
Ik was er dus dan zeker niet bij. :-)
Maar ik was er graag al 10j eerder bij geweest...
Jij zag PF in 197?? En??

Gepost door: Bert | 12-12-08

@Marc Voor mij zal PF altijd Umagumma en Atomic Heart Mother blijven. In 1975 wandelde John Lydon de winkel van Malcolm Mc Laren binnen met groen haar en een T-shirt "I hate Pink Floyd" en in 1977 blies Never Mind the Bollocks mij muzikaal van de sokken. In 1980 maakt Seventeen Seconds de klus af. The Wall was dan ook altijd de LP die mijn jongere broertje tot vervelens toe draaide en die toen symbool stond voor zowat alles wat ik als rechtgeaarde zwartjas verfoeide. Maar ik herinner me nog heel goed, in den donker in de woonkamer van mijn ouders (niet thuis), na enig illegaal geinhaleer in de tuin, in lotuszit op de grond, en dan Set the Controls for the Heart of the Sun (LP Ummagumma) snoeihard door de boxen. Kiekevlees ! En nu, op gevorderde leeftijd, begin ik ze warempel soms zelfs goed te vinden, die ouwe hippies !

Gepost door: Rick | 13-12-08

verdorie, ik zit met hetzelfde probleem, ik begin nu pas jimi hendrix, deep purple, pink floyd en king crimson te ontdekken en waarderen
bestaat daar iets tegen ?

Gepost door: Gerten | 13-12-08

Ja Ge kunt vandaag en morgen bij Steven TINTO wijnen gaan proeven. En dan zal een goede portie garage- of surfrock u wel verlossen van die oude knarren...
Hier de link naar de uitnodiging

Gepost door: vinejo | 13-12-08

Pontet Canet 2006 Gisteren in de Carrefour: Pontet Canet 2006 verloren tussen de volgestapelde rekken goedkope schuimwijn. 54€ is niet goedkoop, maar de enige andere leverancier die ik in België vind vraagt er 68€ voor.

Eentje meegenomen, ik heb het in mijn hoofd gestoken dat ik een 'vertikale' van PC wil (heb al 2002 (x1), 2003 (x1), 2004 (x5), 2005 (x6), 2007 (x6 EP) en nu 2006 (x1)).

Les Hauts de Pontet Canet 2006 hadden ze ook, maar dat leek mij aan 20€ weinig interessant.

Gepost door: Dust | 13-12-08

Verticaleke Pontet en waar moeten we zijn, Dust?
Ik kan 2001 erbij zetten :-)
Maar ik denk dat je die schatten vanaf 2005 beter nog laat rusten

Gepost door: Bert | 13-12-08

KING CRIMSON Loopt hier ergens een King Crimson liefhebber rond ?

Gepost door: Rick | 14-12-08

Pontet-Canet en ik heb nog een 98 (ook ooit een kelderrestje) !

Gepost door: Rick | 14-12-08

@ Rick Epitaph is toch zalig nummer! De hoes van de LP alleen al is een kunstwerk.

Gepost door: Bert | 14-12-08

@ David Gilmour Wauw!

Mooi stuk, Bert!

Gepost door: Matten | 14-12-08

Pontet Canet ik doe mee met de 97 en 99 !

Gepost door: Jan VG | 14-12-08

Pontet Canet 2002 Ik heb enkel de 2002 maar wil ook best meedoen ;-)

Gepost door: Carl | 14-12-08

Respect voor Epitaph !

Gepost door: Gerten | 14-12-08

Pontet Canet ik doe mee met de 2002,2003 en 2005 ;-)

Gepost door: Kris G | 14-12-08

In mijne jeugd waren er vele vrienden die dweepten met Pink Floyd. Eigenaardig genoeg (en nu ik dit hoor ook jammergenoeg) ben ik er nooit dieper op ingegaan.
Achterovergeleund in de zetel, Petit Bocq 06 in de hand (5 uur karaf), beiden magistraal.
We zijn weer gewapend om de week door te komen
Cheers.

Gepost door: Tienne | 15-12-08

sylvies de vieling is weer eens afgelopen, toch weer enige loten gekocht... als iemand de aftersale lijst wilt, laat maar weten

Gepost door: barre | 15-12-08

om eerlijk te zijn, er staat niet veel meer in, tenzij echt dure loten (3-4-500 euro en meer), ik heb de indruk dat de middenklasen (20 euro de fles) wel goed verkocht is, mijn resultaten liggen toch allemaal aan mijn max.prijs.
Spijtig van den beaucastel 90, waar ik zwaar op geboden heb en nog ni binnengehaald.

Toch volgende zaken kunnen scoren

12x2004 Château Branas Grand Poujeaux
12x2001 Barbaresco 'Faset'
6x 2000 Chateauneuf Du Pape La nerthe
6x 2001 Chateauneuf Du Pape La nerthe
6x2000 Château Roylland
6x2002 Château Duluc Ducru
3x1990 Château Cos Labory
3x1997 Château Sociando Mallet
3x2000 Château Charmail
12x2005 Château Maucaillou

dus ben wel content


Gepost door: barre | 15-12-08

ha ja en nog 6 condrieu Condrieu 'les Grandes Chaillees' 2007 bijgekocht, enige dat me interssant leek uit de aftersale

Gepost door: barre | 15-12-08

@ barre Is die La nerthe de Cuvee Les Cadettes? Da's wreed goe poeier!!!

Gepost door: Peter VdV | 15-12-08

ik vermoed de 'gewone' CdP... er stond niks bij vermeld, anders zou het er wel staan zeker.
zijn deze zomer nog in de streek geweest en daar niet binnen geweest (ge kunt niet overal binnengaan natuurlijk) maar ons reisgenoten wel, en die hadden daar enkele doosjes gekocht. Vond het wel leuk dat ik er nu ook 2 kon kopen

Gepost door: barre | 15-12-08

Ik proefde dit weekend Les larmes du père 2007, witte St-Joseph van Alain Paret en Lafaurie-Peyraguey 2004: beiden uitstekend.

Men had in Colruyt Cuvée Constance 2006 van Calvet-Thunevin aangekondigd maar die heb ik niet zien staan.. Was nochtans nieuwsgierig.

Gepost door: Matten | 15-12-08

Je kan ook genieten van PF met een ander soort wijn
http://www.winesthatrock.com/Purchasing-Wines/Pink-Floyd


shine on

Gepost door: Asiotrix | 05-11-11

De commentaren zijn gesloten.