03-11-08

Some older notes

1.Bourgogne Blanc 2005, Sylvain  Pataille: Een premier cru? Een lieu dit? Niets van dat alles. Een ontdekking van KK, en wat voor één. Een “gewone” Bourgogne Blanc met een zacht aroma van rijp wit fruit en een lichte citrustoets. In de mond verrassend vol maar tegelijkertijd fijn en evenwichtig. Een harmonieuze wijn met een knappe afdronk waarin plots okkernoot opduikt. Mooi, heel mooi zelfs en dat aan...7€!! 

2.Chardonnay Cuvée Le Louis 2005, Arbois, Rémi Treuvey: vendange à la main, geen ontristing, gebruik van natuurlijke gisten, gisting op eiken vaten, batonnage en soutirage, lagering op gebruikte vaten. Resultaat: een zeer frisse wijn die toch een licht nootachtig savagninaroma heeft (oude savagninvaten of Juraterroir?). Zes euro, een verhouding prijskwaliteit waar zelfs een Wibra-onderbroek niet kan aan tippen!  

3.Les trois chenes 2001, de vin de pays du Var van domaine l’ Hermitage in Bandol. Nog geen 5 € ter plaatse en na zes jaar op fles nog heerlijk op een late zomeravond in september 2007 in de tuin van Gerten. Heerlijk wild en aards, op dronk maar nog niet uitverteld. Het speelde dankzij deze fles ooit in mijn hoofd om zelf wijninvoerder te worden en meer zulke flessen uit te zoeken. Gelukkig nooit mee begonnen, wijn mag nooit een job worden.
Wel aanstippen dat het jaar 2001 in de streek vergelijkbaar is met het hypejaar 2005 in Bordeaux.

08:32 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (8)

Commentaren

@ Vinejo Dit weekend de Chateau Laur (Cahors) gedronken die je eerder op deze blog al besprak. Na het lezen van mijn notities jouw tasting note opgezocht en blijkbaar zijn we vrij eensgezind ... Mooie, letterlijk schitterende donkere kleur, de neus gedomineerd door fruit met een lichte ceder box toets. In de mond vrij vol, mooi gestructureerde wijn met zachte tannines en zeer mooie zuurtjes waardoor je het gevoel hebt een sappige wijn te drinken. Helemaal geen stugge Cahors en voor +/- 8 Euro, P/Q inderdaad een toppertje.

Daarvoor dronken we, in min of meer dezelfde prijsklasse, een Yecla Montgo Crianza 2005 (Collishop, 70% Monastrell, 20% shiraz, 10% cab sauv). Vergeleken met de Laur een totaal andere wijn, qua stijl dichter aanleunend bij de Nieuwe Wereld. Qua neus een beetje jammy met wat oak flavors, in de mond een klein fruit bommetje (zonder over the top te gaan), ook hier vrij mooi geïntegreerde tannines, eindigend met een klein maar niet storend bittertje. P/Q ook een mooie fles. Vergeleken met de Cahors zat het grote verschil in de zuren. De Cahors was voor mij dan ook de beste, meest complexe van de twee.

Gepost door: NCO | 03-11-08

schoon prijzen ik maak u nog ere csp lid !

Gepost door: Rick | 03-11-08

@NCO Ik krijg bij het lezen van je beschrijving weer zin in een flesje...maar heb er geen meer...

@Rick
Lidmaatschap aanvaard maar erelid is eh...teveel eer.

Gepost door: vinejo | 03-11-08

Tja Het hoeft echt niet altijd duur te zijn of te complex te zijn hè. Zit hier na te genieten van de les met een Saint-Amour van Doudet-Naudin, Réserve de la Closerie 2005. Lekker sappig en fris, zure kersjes en iets exotisch. Beetje peper in de finale. Nog een beetje jong. Maar zo lekker. Iemand al eens een Bourgogne van dit huis geproefd? (weer typisch dat hun Beaujolais niet op hun site vermeld worden ...).

Gepost door: Amaronese | 03-11-08

Webwinkel De webwinkel van PinArt in Mechelen is open. Iemand ervaring met dit huis ? Aanraders ?

Gepost door: Rick | 04-11-08

Vin de pays Juist, die was memorabel...

Gepost door: Gerten | 04-11-08

Pin'Art Al gekocht en goedbevonden: Fondrèche (alle 3), Poliziano (de Rosso), Würtz (Rieslings, zowat alles), Roero Arneis (naam vergeten), Manga del Brujo (beetje veel alcohol wel), Les Amis de la Bouissiere (zeer goed, officieel een 'vin de table' dacht ik), veel goeie Barbera, ook een paar goeie Primitivo's reeds van gedronken. Kortom veel interessants. Enkel de Odisseia die nogal gepusht wordt vond ik weinig geslaagd als rode wijn (de Porto daarvan is echter wel OK).

Gepost door: Dust | 04-11-08

Pin'Art De Manga Del Brujo 2005 heb ik ook liggen (de 2006 zou 90 pt gekregen hebben van Parker). Tasting note: lichte hint van stalgeur, aangename geur, blauw-rood van kleur, zachte verweven tannines, zeer goede, complexe wijn, warme wijn. Dag 2: precies nog iets beter, alchohol was iets minder prominent. Zeker niet te warm opdienen. Zeer goed.

De Fattoria Le Fonti Sangiovese 2004 had ik een tijdje geleden ook liggen. Toch wel een interessante wijn: ik herinner me een beetje tintelend gevoel op de tong. Ook deze vond ik op dag 2 beter dan op dag 1 (gedronken in dec 2007).

Gepost door: NCO | 05-11-08

De commentaren zijn gesloten.