27-10-08

Château Sociando-Mallet 1999

Een samenwerking voor de Vlaamse wijnblogdagen kan dan wel een mooi initiatief zijn, persoonlijk voel(de) ik me niet geroepen om eraan deel te nemen. Elke maand gezamenlijk een postje plegen over hetzelfde onderwerp, ik blijf het wat geforceerd vinden( sorry collega’ s!). Want wat als je er niet echt iets over te vertellen hebt? Of als het je niet interesseert? Of als je er vroeger al iets over schreef? En heeft de lezer hier behoefte aan? Een blog is uiterst persoonlijk en verdraagt voor mij geen enkele aflijning, inmenging of bakvorm.
Dit neemt niet weg dat ik met veel interesse de Vlaamse wijnblogs afschuim, steeds op zoek naar leuke, boeiende of interessante wijnfo (nieuw woord, net gepatenteerd).
En kijk, een afspraak is zelfs niet nodig om hetzelfde onderwerp aan te snijden. Noem het toeval of synchroniciteit, maar gisteren (zondag 26 oktober) was de dag herfstig genoeg om met een glas heerlijke wijn in de hand wat wijnsites (en –blogs) op het net te bezoeken. Vooral mijn bezoekje aan Vinama’ s stekje was extra vermakelijk, want hij had het in zijn meest recente bijdrage over een verticale proeverij van...de wijn die ik aan het drinken was.
Wat hij over Sociando Mallet schrijft kan u op zijn blog lezen, jammer genoeg stond de 1999 niet op het programma.
Maar de proefnotitie van die wijn kan u dan weer hier lezen. Zo zie je maar dat de Vlaamse wijnblogs elkaar gewoon spontaan aanvullen...

Chateau Sociando Mallet Haut Médoc 1999

Zeer donker kleur, amper evolutie. De geur is fijn en nobel, met het nodige klein zwart fruit en nét die extra fijne toets zoethout en grafiet die waardige Bordeaux kenmerkt. Ook in de mond is deze wijn de gratie zelf, met een evenwicht en afdronk waarbij je alleen maar respectvol kan mijmeren over het vakmanschap van de wijnbouwer. Want dit is een wijn waarbij je je andere bezigheden even moet stopzetten. Je voelt je geneigd, zelfs verplicht, even naar buiten te kijken, weg van je boek of zondagskrant, terwijl je het soepele sap langzaam door je mond laat bewegen. Je aanschouwt het veranderende landschap, de dorre bladeren tussen het gras, het groene panorama dat gestadig naar herfstkleuren evolueert. Je geniet van deze momenten, en je beseft dat ondanks alles Bordeauxwijn fantastisch kan zijn. Fantastisch als het leven zelf.

Sociando 1999

13:58 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (47)

Commentaren

Bordeauxwijn en waarom zou Bordeauxwijn niét fantastisch kunnen zijn?
Zoals in elke appellatie/streek/land zullen er verschillende klasses zijn zeker?
Het lijkt me soms hip Bordeauxwijnen niet hip te vinden. Not me.
Wie van een Sociando niet geniet is goed gek.
Iemand al Sociando Mallet 2006 gedronken?

Gepost door: Bert | 28-10-08

MOEILIJKE wijnkeuze Graag had ik van jullie een klein adviesje gehad over hetvolgende menu wat we aanstaande zaterdag willen serveren aan een paar vrienden. Het menu bestaat uit een soep, hoofdgerecht en bijgerecht en een nagerecht.
Bij de soep zou ik een witte wijn willen serveren en bij het hoofdgerecht een witte en/of rode. Daarnaast een andere bij het nagerecht maar ben niet zeker of dit mogelijk is.

Dit is het menu:

Voorgerecht:
- pompoensoep (te serveren met een witte wijn)

Hoofdgerecht:
-Cannelloni met bloemkool en broccoli uit de oven. De cannelloni bevat saus op basis van crème fraiche en parmezaanse kaas. Bovenop de ovenschotel komt Mozerella en wanneer gereed wordt het afgewerkt met citroensap, vierge olijfolie en rucola.
- bijgerecht een salade op basis van tomaten sjalot en gehakte kervel.
- Kip uit de oven - in witte wijn en met knoflook en allerlei lekkere kruiden en knoflook (je kent dat wel.. ZAAALIG)

Nagerecht:
- De naam ken ik niet maar het gerecht is als volgt:
Amaretto in een kom, slagroom erbij en citroensap daarover de kruimels van amaretti koekjes.
Als laatste weet ik dus niet of hier een wijn bij past... de amaretto zal volledig verwerkt worden in de slagroom. Maar vermoedelijk zal het wel een zoet gerechtje zijn.

Ik heb dus al eens gezocht en vind voor de verschillende onderdelen wel bijpassende wijnen. Zoals een sauvignon blanc (sancerre) voor de tomaten. Maar niet echt een geheel. Dit lijkt me overigens ook verschrikkelijk moeilijk.

Hebben jullie ideeën?

Misschien een witte Rueda bij het voorgerecht? Of een Grüner Veltliner? Die laatste past bij veel gerechten heb ik gelezen.
Misschien een jonge fruitige rode wijn bij het hoofdgerecht? Maar welke richting?
En zou een witte Graves Pessac Leognan passen bij het hoofdgerecht of toch een Sancerre?
Als nagerecht weet ik het echt helemaal niet... misschien behoeft dit ook geen wijn. En is een koffietje beter geschikt.

Sorry voor de lap tekst, maar het waren zoveel ingredienten. Alvast heel erg bedankt dat je een suggestie wilt maken.

Gepost door: Brinta | 28-10-08

@ brinta Bij de soep ne Sémillon , wat graanbrood bij en topje cocos room serveren.
Hoofgerecht een chenin blanc uit de loire, bijgerecht zou ik weglaten , of een stevige gevrey chambertin.

Bij nagerecht een vin santo met wat leeftijd.

Maar , ik ken der niks van , ga gewoon opt gevoel af, ik doe meestal meerdere flessen open, het topsamengaan van wijn en gerecht lukt maar zelden.
Maar de SC's hier in ons midden zullen U beter kunnen helpen.
Succes

Gepost door: Venne | 28-10-08

Nie makkelijk... maar wat venne voorstelt lijkt me zeker 't proberen waard (hij kent er meer van dan ie wil toegeven hoor).
Bij de canneloni dus Chenin blanc.
En als je ook een rode wijn wil kan bij die kip een jeugdige, kruidige Costières du Nimes (Rhone).
En bij t nagerecht mss een vin jaune?

@bert
sociando 2006 is tempting maar heb jammer genoeg maar 2 fleskes (stond verschrikkelijk duur dit jaar...)

Gepost door: vinejo | 29-10-08

Al bedankt voor de goeie tips. Ik ga zeker eens op zoek naar de wijnen. Maar wat is precies een Vin Jaune of een Vin Santo?

Gepost door: Brinta | 29-10-08

Chenin Blanc Guys, hebben jullie tips voor een goeie Chenin Blanc. Liefst te koop in de omgeving van Antwerpen of Brussel. Kan ik hiervoor een goeie Vouvray nemen bijvoorbeeld? Zijn er nog andere interessante wijnen? Eventueel uit de Nieuwe Wereld?

Gepost door: Brinta | 29-10-08

CB, VJ, VS Probeer eens de JBG 2002 uit de colruyt
Of anders de schitterende savennieres van wijnhuis Tinto, Domaine Ogereau, top aan 13 euro (Heusden, is niet zó ver van Brussel).
Vin jaune is afkomstig uit de Jura, wat sherry-achtig (oudert met flor).
vin santo is meer een zoete wijn, gemaakt van gedroogde druiven.
Maar welke van de twee er bij het gerecht past, of welke je uiteindelijk geschikt vond, dat moet jij ons maar ten gepaste tijde laten weten. Ben benieuwd.

Gepost door: vinejo | 29-10-08

JBG inderdaad mooi. Zeker voor de prijs. We hebben 'm afgelopen vrijdag nog eens geproefd en eh ... ik was vergeten dat het zo'n knappe Sav was.

@Brinta
Zou toch geen Chenin bij knoflook plaatsen. Dan eerder een zuiderse witte. Mineraliteit, bitterheid ... van Savennières en look, dunno, maar da's bij mij nog nooit goed gekomen. Waarom geen Languedoc-witte (bv. van Domaine Gayda L'Archet Occitane, Marsanne, Rousanne en Grenache Blanc) of een Italiaan uit het Zuiden: een eikgerijpte Falanghina of een mineralige Inzolia/Grecanico (is zoeken, maar bv. Firriato, COS, ... zijn geen slechte keuzes). Gaan beiden veel beter met de textuur, de amandelachtige ipv. mineralige bitterheid en de rokerigheid van de Parmeggiano paren. Savennières volgt hier niet ... .
Een Sémillon bij de pompoensoep, zeker, zal mooi zijn. Of bv. een wat oudere droge Pacherenc du Vic-Bihl (bv. Montus). Kan goed om met de herfstige smaak van de pompoen en snijdt even makkelijk door de zetmelen als de Sémillon (bv. Mosswood - zal Venne ook wel in gedachten gehad hebben, zeker ;-) ).
Nagerecht: niks bij drinken. Die Amaretto verprutst alles in mariages. Misschien beter ervoor een frisse zoete bij wat kaas. Een Rieslaner Beerenauslese bij een oude Epoisses (tip van Gerd) of een oude Elzas Pinot Gris VDT bij een belegen gele, à la Oud Brugge ... . Of gewoon zonder iets: een goede Vinsanto als prélude op het nagerecht.

Gepost door: Amaronese | 29-10-08

@ Amaronese Ik heb zonet een Duvel gedronken bij mijn kotelet met spruiten. Is dat gastronomisch verantwoord?

Gepost door: Duvel | 29-10-08

@all Allemaal heel heel erg bedankt voor jullie adviezen en gedachten. Ik ga zeker alle voorstellen eens proberen op een later moment.
Het punt is dat ik vandaag te horen heb gekregen dat ik het de volgende dagen zo druk ga krijgen op het werk dat ik eigenlijk geen tijd meer heb om tussen de middag een paar flesjes te gaan halen.
Dus deze middag belde ik naar Ad Bibendum in Brussel om eens te vragen naar een voorstel van hen en jullie ideeën voor te stellen. Tijdens het gesprek kreeg ik verschillende ideeën voorgeschoteld van zaken die ik zou kunnen proberen. Ik sprak met hen af en toen ik daar aan kwam stonden er al een paar flesjes op me te wachten om te proeven. Top. Mij werd aangeraden om zeker ook eens de Carmènére en Monastrell te proberen. Als witte wijnen heb ik een aantal Chenin Blancs uit Zuid Afrika geproefd. Maar de wijnen zouden te weinig draagkracht hebben om de kip te ondersteunen. Vandaar dat we een mooi alternatief hebben gevonden: Een Jean Daneel 2007, op basis van Chenin Blanc, Semillon, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Een frisse wijn, fruitige, complexiteit door de verschillende druiven en een mooie zeer licht kruidige afdronk. Meteen een favoriet zeg. Mooi mooi. Meenemen.
Daarnaast een Cucao Carmènére (85%) en Cab Sauvignon geproefd. Een 2006 met een zeer mooie elegante fluwele wijn welke een mooie neus had van rode vruchten, zeer zachte tannines. Daarnaast een zeer aangename en gestuctureerde wijn. Hup in de tas.
Daarnaast een Chono 'Cielo Claro) 2005 geprobeerd die speciaal voor hen gemaakt wegens hun 10e verjaardag. De wijnmaker is Alvaro Espiniza, misschien kennen jullie hem, maar hij zou bekend zijn als de wijngoeroe voor Carmènére. Niet zeker of ik deze ga schenken. Vond hem een beetje te kruidig in de afdronk, maar wat is die druif lekker zeg. Ik had al wat supermarkt wijntjes gehad en elke keer vond ik het maar niks. Maar dit was puur genot. Als we aan het koken zijn zal ik eens proeven en op dat moment beslissen welke te nemen.
Als laatste wijn wil ik een Monastrell proberen gemaakt door Juan Gil: JUAN GIL ‘Silver Label’ de cepas viejas Monastrell 2006. Tevens de 'duurste' wijn van een kleine 15€. Volgens het etiket heeft ie 25 dagen 'sur lie' gelegen daarna gepressed en 12 maanden op nieuwe Franse vaten gelegd. Dit was schitterend zeg. Verwacht geen tannine's, wel die waren er wel maar zo mooi versmolten. Zeer gestruktureerd. In de neus een zeer aangename geur van rode vruchtjes... maar geen jonge vruchtjes, ook geen likoreuze vruchten maar echt een zeer mooie geur en smaak. De afdronk was zeer lang en had ietswat kruidigs. Onderweg terug naar het werk bleef ik deze wijn proeven. Mooi mooi.

Dus. Geen kleppers van wijnen. Kan natuurlijk ook niet. Maar ik laat jullie weten hoe het geweest is. Sorry dat ik jullie niet meteen 1 op 1 gevolgd ben, maar wegens tijdsnood was het te moeilijk geworden.

Wat denken jullie hiervan?

Gepost door: Brinta | 29-10-08

Wat ik ervan denk? Dat ik hierdoor serieus veel goesting krijg in een lekkere witte
(en dan is die JBG savennières - chenin blanc de eerste waaraan ik denk, maar ik ken er ook gewoon té weinig).
Lijkt me verdomd mooie ontvangst van de mensen van Ad bibendum...

Gepost door: Duvel | 29-10-08

Brinta Hoeveel flesjes kocht je dan van elk? Anders wel een mooie inspanning van die mensen.

Gepost door: Francis | 30-10-08

Chasse-Spleen 2006 Heeft iemand al Chasse-Spleen 2006 geproefd?

Gepost door: Matten | 30-10-08

@ Francis Ik heb van elk 2 flesjes meegenomen, dus in totaal een 8 flesjes. Eigenlijk koop ik niet snel een kistje van een bepaalde wijn. Meestal 2 wijntjes om op verschillende momenten zo'n wijn te proeven. In het geval van een bewaarwijn koop ik meestal een 4-tal flesjes om de evolutie te zien in jaren.
Punt is dat het een dure hobby is en ik wil gewoon zoveel mogelijk verschillende wijnen proeven.

Maar inderdaad een zeer mooie inspanning van de mensen van Ad Bibendum. Hier ga ik vaker naar toe.

Gepost door: Brinta | 30-10-08

@Matten Neen, maar ik zou er blind gerust 15 euro voor geven ;-)

@brinta:
bedankt voor t interessante verslag, benieuwd naar de toepassing in de praktijk!

Gepost door: vinejo | 30-10-08

Chasse Spleen Heb de 2006 nog nie geproefd, ben meer liefhebber van Bordeaux die al een beetje gerijpt zijn op fles.
Ben nu bezig aan de 97, 98 en 2000.
Heb ook nog een kistje van de 2004, maar vind dat nog wat vroeg....
Ik heb wel de 2006 nie gekocht in de recente festivals, daar ik nie echt overtuigd ben van de algemene kwaliteit van de jaargang en vermoed dat ik ze binnen een paar jaar goeikoper kan op de kop tikken op de Ebays van deze wereld.

Gepost door: Jan VG | 30-10-08

Allez, Brinta, gewoon naar de peeps van mijn hometown geweest. Goed zo! Inderdaad, altijd even welkom daar. Als ik het fietske pak en naar hun nieuwe wijnhangar rijd, moet ik zien dat ik niet in schlangenlinien naar huis kom, met of zonder flessen. Ze zijn niet goedkoop, maar de service voor particulieren is er wel naar. Zeker eens naar ene proeverij komen in St-Truiden ... echt de moeite.
Btw: Monastrell = Mourvèdre, dus: natuurlijk is dat goed ;-) !

@Duvel:
gastronomisch verantwoord? 'Duvel' en gastronomisch in één zin? Waar is de tijd dat Duvel nog goed was? Lang voorbij. Ik krijg het niet meer binnen en was vroeger thans een overtuigde Duvel-drinker ... . Alcoholische pot snot met veel te veel carbonzuur en het bewaart zelfs niet meer. Is een brutaal, laag biertje geworden. Geef mij maar Hapkin, Piraat of Zottegemse Grand Cru, vééééééééél beter :-p .

Gepost door: Amaronese | 30-10-08

@ Amaronese Wel, vandaag had ik een uitnodiging van hen in mijn digitale brievenbus waarop ik nog eens werd bedankt voor de aankopen van gisteren en de vraag of ik wilde komen proeven eind November in St-Truiden.
Is dat BTW zo dat Monastrell gelijk is aan Mourvèdre? Ik las namelijk dat de 2 druiven qua DNA verschillend zijn.

Gepost door: Brinta | 30-10-08

Mourvedre en monastrell zouden wel degelijk familie zijn, monastrell heeft ook wel die kruidigheid en animaliteit maar ik dronk er nog geen enkele die ook maar enigszins kon tippen aan een mourvedre uit het walhalla van deze druif (vul zelf in, 6 lettersl)

@jan
Waw, drie jaargangen Spleen tegelijkertijd bezig, was de melancholie zo acuut?

Gepost door: vinejo | 30-10-08

mourvèdre en monastrell zouden zich met elkaar verhouden als spätburgunder en pinot noir: zelfde ras, andere kloon. Een beetje zoals een Deen en een Zweed, of een Vinejo en een Rick: zelfde (blog)beestje, andere smaak...

Gepost door: Rick | 30-10-08

@ Brinta Zoals de mannen hier zeggen: het 'zou' dezelfde druif zijn, maar een anders ras. Ik ben het dus maar eens gaan uitzoeken, want als er iets is waar ik niet tegen kan dan is het dat ik begin te twijfelen aan wat ik zelf altijd geleerd heb.
Blijkt dat dit wel of niet gelijk zijn van beide rassen een bijna onontwarbaar web van geruchten is. Er wordt beweerd dat aan de UC Davis een DNA-onderzoek (1998) uitgewezen zou hebben dat Mourvèdre en Monastrell niet tot hetzelfde ras horen (zelfs geen kloon van hetzelfde ras), hetgeen nu dus rustig wordt verspreid. Maar, en daar wringt het schoentje, die conclusie van dat onderzoek zou gebaseerd zijn op een accidentele 'misreading' van een staal in dat onderzoek ... .
Monastrell zou dan ook wel of niet dezelfde druif zijn als Graciano, maar daar vind ik ook alleen maar tegenstrijdige info over. Anderzijds is het wel zeker dat Monastrell niet dezelfde druif is als Moristel, ook een Spaanse druif. Morrastel daarentegen zou een Frans synoniem zijn voor Monastrell en Murviedra zou wel degelijk synoniem zijn voor Mourvèdre. De clonale overeenkomst tussen Mataro en Mourvèdre zou waarschijnlijk ook moeten kloppen.
Allez, en nu jullie ... ik denk dat ik dat hier toch eens ga uitzoeken. Nu wil ik echt wel eens weten hoe dat zit! Zonder zekerheid van het tegendeel hou ik het maar op het idee dat Mourvèdre en Monastrell hetzelfde zijn ...

Gepost door: Amaronese | 30-10-08

@ Vinejo Lol!

Gepost door: Matten | 31-10-08

Chasse Spleen - @ Vinejo Vinejo,
ik ben niet fysiek die 3 jaargangen dagelijks aan het drinken, maar heb in de laatste weken wel een fleske van elk gekraakt.
Wou vooral duidelijk maken dat ik nu eind jaren 80 en alle jaren 90 aan t consumeren ben en alles van na 2000 laat ik vrolijk rijpen in de kelder...

Gepost door: Jan VG | 31-10-08

@Brinta Zeker doen, daar gaan proeven. Laat maar iets weten dan ...

Gepost door: Amaronese | 31-10-08

@Jan VG Dag Jan, heb je de '90 ook liggen? En nog geproefd onlangs?

Gepost door: Matten | 31-10-08

Toevallig.... Gaat er deze zondag thuis ook een Sociando '99 ontkurkt worden, alsook een Gruaud-Larose '99.

Ik hoop dat ik mij kan aansluiten bij Vinejo's commentaar !!! Ik laat het volgende week weten !

Gepost door: Dave | 31-10-08

@Amaronese Doe ik!

Gepost door: Brinta | 31-10-08

@ Matten Matten, ik heb niet elke jaargang van Chasse Spleen liggen (ik heb nu al "te veel" wijn), dus die heb ik niet.
Naar mijn gevoel zou ik die niet te lang meer laten liggen, al was 90 wel een uitstekend jaar natuurlijk.
Maar dat is vooral afgaand op de ervaringen met de jaargangen uit de 2e helft van de jaren 90...

Gepost door: Jan VG | 31-10-08

@ Jan VG Ah ok, ik vroeg het omdat ik die 2 jaar geleden heb geproefd en dat grote, grote klasse was. Iemand had mij zijn laatste flesje cadeau gedaan. Ik vroeg mij af wat jouw ervaring was..

Twee flesjes Hanteillan 2005 gekocht. De 2003 vond ik niet de moeite. Misschien beterschap? Iemand al eens geprobeerd?

Gepost door: Matten | 31-10-08

Hanteillan heb ooit de 2003 en 2004 gedronken, maar was nooit echt onder de indruk (ze verkochten beiden ooit bij den Aldi; zo rond de 7 a 8 Euro per fles denk ik).
Dus ben geen fan van dit domein, misschien is de 2005 wel beter. Toch nie te veel betaald hoop ik ?

Gepost door: Jan VG | 01-11-08

Neen, 8 euro in Aldi. Maar toch krijgt die 2004 2 sterren in Hachette en 2005 3 sterren geloof ik. Van de 2004 hebben ze het wel over een minimale rijpingstijd van 7 jaar.. Zal binnenkort eens een proefboring moeten houden.

Gepost door: Matten | 01-11-08

Straf hoe mijn mening over die Hanteillan gelijk loopt met die van jullie.
De 2003 had iemand ooit eens (in de sjakosje!) op het etentje van het oudercomité. Totaal oncharmante wijn, we hadden nog liever de obligate Chileen van de organisatoren zelf.
De 2001 kocht ik 5 jaar terug ook ooit in dunaldi, heb er nooit echt van genoten. Maar men schrijft idd in de GH dat deze wijn tijd nodig heeft. Kan wel zijn, maar groots wordt ie nooit. (komt daarbij mijn vooroordeel dat Aldi van alle wijnen de minst goede cuves koopt, is oa de reden dat ik de Pessac die er nu aan 20 euro staat--larrivet haut brion- niet durf te proberen.)

Gepost door: vinejo | 01-11-08

Dedju , dat ware toch fantastisch: een uitstekende cru bourgeois voor 8 euro.. Ik wacht af en zie wat de '05 brengt.
En de Larrivet van hetzelfde, al heb ik daar toch 3 flesjes van gekocht. Voor één keer hoop ik dat je ongelijk hebt, Vinejo ;-).

Mooie post, de laatste. Ik zal Django door de kamer laten treuren!

Gepost door: Matten | 01-11-08

Gisteren.... .... hebben we dus ook de Sociando '99 geproerd, naast een Gruaud-Larose van hetzelfde jaar. Wat de Sociando betreft kan ik me alleen maar aansluiten bij Vinejo: dit is 'edele' wijn !!! Bijna 10 jaar oud, maar springlevend, en vooral DE eigenschap van fantastische wijn voor mij: hij evolueert zeer mooi: in de neus, in de mond. Kortom één van die flessen waar je heel veel spijt van hebt dat ze leeg is !!!

Die arme Gruaud werd dan ook een beetje van de tafel geveegd: de kleur was al behoorlijk geëvolueerd (bruinerig aan de randen), in de neus had je ook behoorlijk wat tertiaire geuren. Wel nog een mooie structuur, maar het fruit was niet meer zo aanwezig, maar wel nog een mooie afdronk. Maar tov de Sociando was het toch wel een kleine teleurstelling ! Nu, dat kan ook aan de bewaring liggen hoor: Ik heb de Gruaud gekocht aan 22€ in de kelderresten bij Carrefour: je weet nooit hoe lang hij in de rekken heeft gestaan hé !

In ieder geval; die laatste fles Sociando '99 ga ik nog even koesteren !!!

Gepost door: Dave | 03-11-08

Lot 40 voor de liefhebbers van Sociando 1999 - lot 40 van de volgende veiling van Sylvies is een kist van 12 Sociando 1999.
Veiling is op 16 Nov, maar nu niet allemaal tegen elkaar opbieden, want dan kan ik het niet goedkoop op de kop tikken :-)
Succes !

Gepost door: Jan VG | 03-11-08

@Dave Thx voor de confirmation! Heb vorige week nog zes flesjes laten opzij leggen bij divino...

@matten
Stom misschien, maar gewoon het feit dat er bij die Aldiflessen uitleg in het Nederlands staat op het tegenetiket wekt steeds mijn argwaan...

@JanVG
Bieden tot 25€ en dan verdelen op deze blog! ;-)

Gepost door: vinejo | 03-11-08

Prima klinkt als een prima strategie - we zullen proberen dit lotje te scoren

Gepost door: Jan VG | 04-11-08

delen ik wilde net hetzelfde voorstellen :)
misschien zijn er een paar interessante loten maar een beetje te veel/te duur aan pakweg 12 flessen...

En voor een fles of drie kun je al makkelijker een euro of 2 meer geven dan voor 12

Als er nog iemand interessante loten weet..??

Gepost door: barre | 04-11-08

Saint-Pierre '01 ... ik heb op de website een aantal loten Saint-Pierre '01 zijn staan (lot 58, lot 67). Ik ben wel geïnteresseerd in een 3-tal flessen, als de prijs om en bij de 25 euro blijft. Idem voor een 3-tal flessen Sociando '99.

Ik heb zelf helaas geen tijd om me met die veiling bezig te houden. Maar als iemand anders zich geroepen voelt.....

Gepost door: Dave | 05-11-08

Sylvies ik ga sowieso bieden via t internet (doe ik elke maand) en ga dus zeker ook op de Sociando 99 bieden. Heb gisterenavond al een deel van de lijst doorgenomen, vandaag en morgen doe ik de rest.
Dus als er iemand zaken wil zoals Dave, zal ik daar effe naar kijken (op de Sociando bied ik zeker).

Normaal bied ik wel altijd wat te laag (zie veilingverhalen hierboven over internetbiedingen versus biedingen in de zaal) en kan ik maar een 3 a 4-tal loten kopen....waarschijnlijk ben ik te gierig zeker :-)

Voor practisch ingestelde mensen - ik woon in Melsele (dus nie ver van St Niklaas) en werk in Machelen (buurt van Brussel), dus in die buurt kan er altijd transacties gebeuren na de veiling....

Gepost door: Jan VG | 05-11-08

@Jan Hey Jan, thanks voor de moeite ! Als nu zou blijken dat je met een aantal flessen blijft zitten, dan neem ik er wel wat meer af: ik ken een aantal mensen die er heel blij mee zullen zijn als ze er zo een paar kunnen afkopen.

Wat transacties betreft: ik werk in Brussel centrum, maar mijn broer werkt in Evere, dus die geraakt wel in Machelen, en anders heb ik ook collega's van Sint-Niklaas. Komt dus wel in orde !

Groetjes

David

Gepost door: Dave | 05-11-08

sylvies ik denk deze week eens aanwezig te zijn bij de veiling, lijkt me toch de beste garantie op een goeie prijs

Gepost door: barre | 05-11-08

Zondag is voor mij een echte familiedag (lees - spelen met mijn jonge kindjes), krijg ik thuis niet verkocht om dan uren op een wijnveiling te gaan zitten ...

Ter info - vanaf 2009 gaat Sylvies normaal op zaterdag veilen in plaats van op zondag zoals het nu het geval is.

Gepost door: Jan VG | 05-11-08

Ik heb vandaag een lekkere Sabazan 1999, côtes de Saint-Amand uit Gascogne gedronken. Sterk geconcentreerde kleur, ook nog na 9 jaar. Zeer mooie neus met geparfumeerde cassis en een lekkere mond. In het begin iets te bitter maar met tijd en eten, bijzonder genietbaar. (bij een paardensteak in restaurant de Kuyper in Vilvoorde)

Gisteren Cantemerle 1999 geprobeerd: mooie kleur en ouderdomsrandje. Neus met zwart fruit en mooi hout, gerookt na een tijdje. De mond kon mij daarentegen niet echt bekoren: iet te bitter en te zuur, met te weinig materie en charme.

En Vinejo, je hebt gelijk wat de Hanteillan 2005 betreft: begon niet slecht met een mooie neus, eerder rood fruit . Maar ferm bitter van begin tot einde. Verbeterde met verluchten maar 's anderendaags was hij echt niet meer drinken. Jammer.

Gepost door: Matten | 05-11-08

Super avond Bij deze een verslag van de avond met aangepast wijnen via Ad Bibendum (zie hierboven voor meer info).
We hebben het menu iets omgegooid uiteindelijk en hebben de Cannelonni als voorgerecht geserveerd. Ideaal want onze dochter van 17 maanden kon dan ook mee-eten en vervolgens naar bedje gaan. Bij de Cannelonni schonk ik de Jean Daneel uit 2007. Deze ging werkelijk perfect bij het gerecht. De lichte zuren ondersteunden het gerecht uitstekend en ook de molligheid van de Chardonnay of Semillon ging zeer mooi samen met het gerecht uit de oven.
Tijdens het koken vond ik dat de kip vanwege de kruiden, toch meer ondersteuning kon gebruiken en daarom ben ik meteen voor de Monastrell gegaan uit Jumilla (Juan Gil). Wat een schitterende wijn is dit. Echt een gerechtenwijn. Niemand kreeg genoeg van de neus van deze wijn, maar ook in de mond waren de zachte taninnes, aardse toetsen en zacht peperige afdronk een perfecte kompaan. Super wijn. Na verder opzoeken zag ik dat Juan Gil ook bijdraagt tot de Spaanse icoonwijn: El Nido (98 Parker) maar een beetje te duur voor m'n portemonnee (dik 100 euries).
Grappig want als je beiden etiketten ziet, dan zie je dat ze van de hand zijn van dezelfde ontwerper.

Al bij al een uitstekende en gezellige avond gehad.

Gepost door: Brinta | 06-11-08

@Matten Cantemerle heeft in 1999 serieuze problemen gehad met het plaatselijke weer. Ook al gedronken en evenzeer ontgoocheld.

@Brinta
Thx voor het verslag!
Geen wijn bij het nagerecht dus..? ;-)

Gepost door: vinejo | 06-11-08

Nagerecht Nee inderdaad. De Amaretto was iets te aanwezig. We hebben er een koffieke bijgedronken. Maar het was werkelijk zalig.

Gepost door: Brinta | 06-11-08

De commentaren zijn gesloten.