20-07-08

Roes in Suze

Vinejo s metsersspleet



Wat ben ik een RUND (met metsersspleet, zie foto).
Haal ik de ene week m’n diploma sommelier-conseil, de week erna laat ik me ringeloren als de eerste de beste Amerikaanse toerist die even veel van wijn kent als de gemiddelde eskimo van koelsystemen.
Het hele verhaal is gewoon te genant om te vertellen, misschien doe ik het later wel eens in geuren en kleuren (schaamrood en de geur van onedel rot), wanneer ik m’n eerste fles totaal overprijsde Chateauneuf van
Trintignant open.
Voorlopig hou ik het echter bij volgende tips (nooit te oud om te leren, zeker niet als het gaat over de aard van het mensdom...):
* Betreed nooit
onvoorbereid een cave, zéker niet als die gelegen is in toeristisch gebied.
* Ga liefst
alleen of met wijnvrienden proeven, nooit met je echtgenote in een gezellige familiale sfeer
* Als je van plan bent te kopen, doe dit
niét onmiddellijk maar ga eerst even naar buiten, zet je gedachten op een rijtje, neem verdere inlichtingen,... Deze laatste tip geldt niet enkel voor het kopen van wijn in een cave maar even goed voor de aanschaf van een fitness abonnement (ik zeg zo maar iets..) Vermijd gewoon IMPULSaankopen!
* Koop sowieso
NOOIT een fles van het Domaine Trintignant.

Tot daar m’n eerste conseil als sommelier.
En, oh ja, de week in
Suze la Rousse was zwaar, stresserend, lastig.
Maar het was wel één van de mooiste ervaringen van mijn leven.
Een week lang bevonden we ons in een zalig (Suze la) roes...

Suze

flessenslagveld

12:34 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (23)

Commentaren

Suze Het was naast zwaar, stresserend en lastig ook vooral gezellig aan de laatste foto te zien of moet ik zeggen "leerrijk"!

Cheers,

Gepost door: Vinama | 20-07-08

Flessenslagveld Je zou je voor minder in een roes bevinden ... maar ik ken het gevoel. Ons leeggoed, na 2 weken, kregen we nog net op 1 tafel. Proficiat trouwens ... met je diploma, niet met de metsers...... ;-) !

Gepost door: food fan | 21-07-08

Objectief en kritisch proeven Is ongelooflijk moeilijk als je oog in oog staat met de wijnbouwer. Ben blij dat ik niet de enige ben die bij thuiskomst vaststel dat ik deze wijn nooit zou gekocht hebben in de winkel.
Beste vinejo, doe de loodgieters, timmerlui en andere vakmannen geen oneer aan en noem het een bouwvakkersspleet.
De beschrijving van de week Suze treed ik helemaal bij : doodmoe na die week, maar een schitterende ervaring.

Gepost door: Erik | 21-07-08

Dank U, Vinejo na drie weken van jaloers blogs lezen. Zelfs de gediplomeerde sommeliers zijn menselijk ! En voor de rest mijn oprechte felicitaties aan alle bloggers-sommeliers ! Ik ga nog een amateursstatuut moeten aanvragen.

Gepost door: Rick | 21-07-08

@ Rick Je weet toch dat het Franse woord "amateur" liefhebber betekent. Zo wil iedereen toch genoemd worden, niet.

Gepost door: Carl | 21-07-08

PROFICIAT al heb ik er geen seconde aan getwijfeld.
You did a great job, guys (@ Vinejo en PvdW)
Ben benieuwd eens het grote relaas over die laatste weken te horen...

Gepost door: Bert | 22-07-08

ah ! wij mogen u dan nu officieel wijnKENNER noemen.. We verheugen ons in elk geval op het vervolg van de (nu gediplomeerde) wijnadviezen ...
Nen dikke proficiat aan de geslaagden !

Gepost door: Aardvarksken | 22-07-08

Proficiat (bis) Ook vanwege mezelf een dikke proficiat! Heb trouwens ook bijzonder genoten de afgelopen dagen van de verhalen van guest writer PvdW.
Tot slot: vorige week nog eens een wijn (uit Chili) gedronken die er knal op was: Errazuriz Don Maximiano Founder's Reserve CS 2000. Hééééééééérlijk!

Gepost door: NCO | 22-07-08

Gefeliciteerd... ... met den diplome
ik ben blij dat het zo'n mooie ervaring was en niet enkel stressen-om-te-stressen
Zo moet het zijn
santé
(ik vertrek nu zelf naar het zuiden maar we kraken daar ergens in augustus eens wat fleskes op)

Gepost door: Steven | 22-07-08

Congratulations aan uzelf , PVDW en KK en wie ik nog vergeten ben.
Kom kom, vertel the story, bij ne wijnboer is de wijn altijd iets beter als bij U thuis... :-)

Gepost door: Venne | 22-07-08

Proficiat Gefeliciteerd.

Maar je maakt me wel nieuwsgierig, deel je verhaal met ons, het zal je opluchten ....

Gepost door: Rob | 23-07-08

Komaan Vinejo, vertellen! Het zal je opluchten (en mij helpen want ik moet nog vertrekken: een gewaarschuwd man is er twee waard).

Gepost door: Rick | 23-07-08

@ rick waar gaat de (wijn :-))trip naartoe? Toch een hele kunst om telkens een verlof zo in te kaderen zonder dat het al te veel opvalt....

Gepost door: Venne | 23-07-08

@allen Bedankt voor de felicitaties.
Dat verhaal reserveer ik voor bij een lekker glaasje wijn...
Te pijnlijk (voor mijn street credibility als versbakken sommelier) om het op t net te gooien...
;-)

Gepost door: vinejo | 24-07-08

@NCO ..en dan moeten de mooiste stukken nog komen!

Gepost door: vinejo | 24-07-08

@venne jura en roussillon...en inderdaad een hele kunst. Zo gaan we speciaal naar Arbois om er het geboortehuis van Louis Pasteur te bezoeken (hé, kijk de winkel van Tissot!) en Chateau-Chalon omdat het zo'n mooi dorpje is (hé kijk, dat is hier dat ze die vin jaune maken...). Tja, nu dat we toch hier zijn...

Gepost door: Rick | 24-07-08

Proficiat sommelier Vinejo!

Gepost door: Matten | 24-07-08

@Rick Ga eens langs bij Philippe Bornard of Maison Pierre Overnoy in Pupillin of bij Jean-Francois Ganevat in Rotalier (dacht ik).

Allemaal puur natuur!

Groeten,

Maarten

Gepost door: Maarten | 24-07-08

Ganevat Ik heb het geluk gehad deze kastaar te ontmoeten, straffe kadéé!!! en nog straffere wijnen. Poulsard , trousseau, savagnin,... toch wel specialekes zonne!!
Zijne grands teppes is schitterend , zijn ouillé is voor het hardere degustatie werk maar o zo comlex. Hij maakt ook zo iets limonade achtig, ben het vergeten te kopen maar daarmee kan je elke wijnliefhebber verrassen! Zelfs zijne PN was goed.
Rick, als je daar aan de deur staat en je laat de naam Laurent M vallen doet hij waarschijnlijk kanonnen open van voor den oorlog... :-) En zijne macvin niet vergeten te vragen!! SKOL

Gepost door: Venne | 24-07-08

Vanmegat Seg mannen, maak het nog verstaanbaar voor een leek zoals mij. Poulsard, trousseau, savagnin, ouillé, PN, teppes, macvin,...Roep de Warre er nog bij en we kunnen beginnen wiezen.

Gepost door: wine for dummies | 25-07-08

Gefeliciteerd. Ik ben wat laat maar ik was er even niet.
Gefeliciteerd met uwen diplom.

Gepost door: Tienne | 26-07-08

Geachte W. Ijnleek Het leukste voor mij aan wijn als hobby is niet het proeven van de grote kleppers die iedereen fantastisch vindt, maar het ontdekken van die verborgen diamant die net dat tikkeltje meer biedt. Daarom hoop ik ook stiekem dat deze namen nog lang verborgen mogen blijven voor het brede publiek.

(In het wereldje van natuurlijke wijn zijn mensen als Pierre Overnoy eigenlijk ook al grote kleppers te noemen en dus zeker niet door mij ontdekt ;-) )

Groeten,

Maarten aka "Iets-minder-wijnleek-met-voorkeur-voor-natuurlijke-wijn"

Gepost door: Maarten | 27-07-08

Hoeveel fleskes van dienen Trintignant liggen er nu in uwe kelder te blinken?

Gepost door: Peter VdV | 21-08-08

De commentaren zijn gesloten.