02-07-08

Pompbak of comeback ?

U vroeg zich misschien al af, waar zit die dekselse PvdW de laatste tijd? Pleegde die bij tijd en wijle geen stukje op deze kwaliteitsblog? En was dát niet de reden waarom u deze blog de hele tijd bleef bezoeken?
Wel, waarde webschuimende wijnliefhebber, ik zal u nu de harde waarheid opbiechten.
Hou u even vast aan uw klavier, want dit zal slikken zijn zonder spuwen.

Misschien wist u al dat PvdW zich één van mijn medestudenten op “De Vlaamse Wijnuniversiteit van Syntra” mag noemen..
Zoals u kan verwachten geeft deze opleiding een gedegen theoretische voorbereiding op de eindexamenweek te Suze-la-Rousse, de Franse wijnuniversiteit.
Maar daarbovenop komt, en jammer genoeg in dit geval, een uitgebreide práktische bijscholing.
Verdiepen in het glas dus.
En daar is het fout gelopen. Het spreekt vanzelf dat in details treden hier te pijnlijk zou zijn (om niet van het schenden van de privacy te spreken), maar het komt er dus op neer dat PvdW heden niet meer in staat is om zijn alom geroemde en geliefde stukjes te schrijven. Eigenlijk slaagt hij er zelfs niet meer in om twee zinnige woorden na elkaar te formuleren, laat staan ze met enige samenhang in te typen. Maar dat laatste hebt u niet van mij.

alcoholic.jpg.w300h326

 PvdW, om privacyredenen onherkenbaar gemaakt

Alle gekheid op een wijnstokje, PvdW is uiteraard alive and kickin’ (hoewel dan ook wel weer alive and drinkin’). De reden waarom u hem kon verdenken van een tijdelijke writers block was heel simpel: hij maakte voor de opleiding sommelier-conseil zijn Magnum Opus, hét eindwerk der eindwerken: een biografie- zelfs bijna (terechte) hagiografie- van Roland Verbraeken, één van de eerste en de beste Vlaamse sommeliers.
En in onze oneindige goedheid, en om het gemis aan PvdW-pep te compenseren hebben wij besloten om enkele stukjes van dit werk op deze blog te publiceren.
Van een een sobere inleiding over Roland Verbraeken tot verhalen over Château Pétrus en Herwig van Hove, u heeft het allemaal te goed gedurende de komende dagen.
Ondertussen doen wij het nodige om u binnen twee weken te mogen toespreken als... nieuwbakken (en volledig uitgegiste) sommeliers-conseil!

14:00 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (7)

Commentaren

Veel succes gewenst.

Gepost door: Tienne | 02-07-08

Go get them !!!!!!!

Succes

Gepost door: Brinta | 03-07-08

Break a leg!

Gepost door: Matten | 03-07-08

...als de rook om je hoofd is verdwenen... ...opletten met de 2de gisting hé... Toch eentje klaarzetten voor volgende week, toch ?!

Gepost door: Jan | 03-07-08

Succes gewenst !!

Gepost door: Rick | 04-07-08

blog qua writers blog(ck) kan dat tegenwoordig nogal tellen in aardvarkskensland.. dat neemt niet weg dat het uitstekend gaat.. onder meer door het vooruitzicht van een langdurige pauze in de Languedoc..
Bij deze ook veel succes gewenst aan de studerende studenten !

Gepost door: Aardvarksken | 04-07-08

Spannend!!!!!!!!!!! Mag ik er even op wijzen dat ik dit artikel al 2 dagen geleden, niet lang na de publicatie,gelezen heb en dat de spanning nu werkelijk ondraaglijk wordt...

Verlos me uit mijn lijden en publiceer aub dat eerste stukje....

Gepost door: Carl | 04-07-08

De commentaren zijn gesloten.