20-05-08

Glansloze glazen


"Zoals de tijd geruisloos langs je heen jaagt, honderd keer sneller dan de tgv naar Parijs, sneller dan een raket op weg naar de planeten, sneller dan een willekeurige gedachte, zo holt het leven in struikelende haast zichzelf voorbij: amper de baarmoeder verlaten, waait je het oudemannengrijs al van het hoofd en springt de wolf in je tanden, zijn er groeven in je gezicht gekrast en als met een ploeg nog diepere voren in je ziel.
Voor je het goed beseft is de herfst definitief in je botten getrokken, nog even en daar rijst de dood al voor je op met haar stopwatch en bebloede zeis, op haar ene ingevallen perkamenten wang een zonnetje, op de andere een sterretje, haar maakt het niet uit of het dag is of nacht. Kom jij maar mee, armzalig creatuur, het is je tijd, zegt ze met geluid dat ergens uit haar dorre buik omhoog komt kolken. Nu al? kerm je als Elkerlyc, maar daar krijg je geen antwoord meer op, het is voorbij, opeens is alles al ten einde, terwijl je juist zo’n beetje aan het bestaan begon te wennen."


Uit:

 

DatumlozeDagen


 

18:48 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (10)

Commentaren

la vie en rose - bandol Heeft wel iets, die lekkere morbide teksten van Jeroen Brouwers op een rosé bandol. Vooral die cover...

Gepost door: KK | 20-05-08

tiens ik dacht dat magere Hein met zijn dood Pietje ne vent was.. zelfs de dood is niet veilig voor androgyne feelilngs.. dat valt me tegen van Jeroen .. edoch.. niets menselijks is hem vreemd ! :-)

(oh : prachtig citaat overigens !!)

Gepost door: Aardvarksken | 20-05-08

veertigers Wij, veertigers, zijn niet te benijden.
Eens zestig blijven er alleen nog groeven, is het verdriet misschien voorbij.
Nu verzetten we ons nog.
We plamuren de groeven dicht.
Maar als we weer eens diep nadenken, het voorhoofd fronsen, de kin masseren... valt het vulsel kletterend op de tafel.
We verzetten ons, maar het heeft geen zin: we worden ongewild ervaringsdeskundig.
En de ploeg... hij ploegde voort

Gepost door: PvdW | 20-05-08

Mooi verwoord … De dagen, maanden, jaren … vliegen inderdaad voorbij en ons motto is dan ook: ‘het leven is te kort om slechte wijn te drinken’ (en het is natuurlijk ook te kort om slecht te eten). Dit boek gaat zeker mee op vakantie.

Gepost door: food fan | 21-05-08

Voel je je niet zo best? Beste Vinejo ; eerst vergankelwijn, nu dit... je hebt toch geen midwinecrisis?

Gepost door: BDC | 21-05-08

vooruitzichten Ik geloof dat de levensverwachtingen voor een mannelijke belg ergens achteraan in de zeventig liggen. Twee echt goede flessen wijn per week is toch wel een haalbaar gemiddelde, denk ik. Nog 3120 flessen te gaan...da's toch wel een mooi vooruitzicht, niet ? Trouwens rimpeltjes en grijs haar is sexy bij mannen ! en hoe meer (goede) wijn hoe meer rimpels, dus go for it ! En als je er van uit gaat dat je gemiddeld een twintigtal flessen per week zou degusteren: nog 62000 keer plop ! Alleen dat ding op die foto, dat wordt misschien wat meer ver van ons bed...

Gepost door: Rick | 21-05-08

Conclusie Carpe diem!

Gepost door: Bert | 21-05-08

Heb recent een aantal Chinon Clos de l'Echo ingeslaan (2005, Couly-Dutheil) en uit nieuwsgierigheid een flesje open gedaan. De eerste dag heel veel tannines en niet zo aangenaam om te drinken. Maar de dagen erna, man man man. Het arme flesje staat nu al vijf dagen open en een beetje zuurstof doet het goed. Nu pas een spoortje van oxidatie. Schitterend bewaarpotentieel maar nog even laten liggen.

Gepost door: wim | 22-05-08

@KK Welke Bandol aub?

@PvdW
Heel schoon gezegd, join the resistance!

@FoodFAn
t verhaal is ook mooi, maar 't is vooral genieten van elke zin, bijna elk woord. Topklasse.

@BDC
Midwinecrisis indeed, reden te meer om een glaasje extra te drinken!

@Rick
3120 flessen maar niemeer? Hoe kunnen we dan ooit alles proeven wat we nog willen proeven?

@Bert
zeer zeer just!

@Wim
Had net hetzelfde met een Delesvaux, zie nieuw berichtje..

Gepost door: vinejo | 23-05-08

@ Vinejo La suffrene rose 2007, effe checken of 2007 ok is alvorens een lading binnen te doen. Elk ander excuus is ook goed...

Gepost door: KK | 23-05-08

De commentaren zijn gesloten.