16-03-08

Chateau Saint Maurice, Laudun 2005

 

Ik had eens zin in een wijntje.
Het was eens iets anders.
Ik opende een fles met de kurkentrekker.
Dat ging vlotjes.
De wijn
had een kleur.
Dit is geen blauw
dacht ik meteen.
Zoals deze letters.

De wijn had tevens een geur.
Hij rook allesbehalve naar Zwitserse schijven
Noch naar een brandweerhelm.
Eerder naar iets anders.
Iets van...
Iets anders.
Ik besloot de wijn in de mond te nemen.
Hij smaakte niet naar gebakken pinguïn.
Vermoed ik.
Want ik at nog nooit gebakken pinguïn.
Ook geen rauwe trouwens.
Maar toch, het zou me verwonderen mocht pinguïn naar die wijn smaken.
Gebakken of niet.
Ondertussen was het tijd geworden om de wijn door te slikken.
Dat viel mee, al zeg ik het zelf.
Ik wil hier nochtans niet snoeven.

Mijn dorst was gelest.


 
pinguin (niet gebakken)

18:54 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (8)

Commentaren

Verdomme toch, Vinejo! Weer aan de spacecake gezeten bij uw wijntje!

Gepost door: PvdW | 16-03-08

Tiens ik wist niet dat ze ook wijn deden in Maastricht...

Gepost door: Rick | 16-03-08

Ben op zoek naar de ideale begeleider van een pasta gerecht met vis, scampi's, garnalen en een volle roomsaus.... Er komt nogal wat volk dus graag betaalbaar (rond 10eur). Eeuwige dank voor de gouden tip....

Gepost door: gert | 17-03-08

Zaterdagavond geproefd bij vrienden bij ongeveer hetzelfde gerecht: Casilero del Diabolo chardonnay. Commercieel houtgelagerd (of houtkrullen, maar so what?), complexloos lekker en absoluut passend bij het gerecht. Prijs is mij onbekend, maar onder de tien moet dat lukken. Te koop bij Delhaize.

Gepost door: PvdW | 17-03-08

@ Gert Of de viognier van Casillero del Diablo.. Vind ik lekker. Echt.

Gepost door: Matten | 17-03-08

@matten zou die niet in de problemen komen tegenover de volle roomsaus?

Gepost door: PvdW | 17-03-08

Die Casillero dat moet 6.99€ zijn, reguliere prijs.
Dankzij de 5+1 nu dus 5.825€ per stuk.

Gepost door: Bert | 17-03-08

@ PvdW Yep je hebt waarschijnlijk gelijk. Al kan die Viognier volgens mij wel wat hebben. Glaasje Viognier als apero dan ;-) Maar pas op want die is gevaarlijk alcoholisch!

Gepost door: Matten | 17-03-08

De commentaren zijn gesloten.