09-03-08

Wineconsumptionsociety

Voor zover het u nog niet zou zijn opgevallen, de ouwe donkerblauwe VLD is volledig terug. Dit bleek uit de aflevering van ‘De zevende dag’ waarin de heer Bart Tommelein de sociale mantel die Verhofstadt de laatste jaren rond de partij had weten te wikkelen parmantig en arrogant van de blauwe schouders wierp.
‘We hebben al te veel stemmen verloren aan VB, LDD en zelfs CD&V, laten we snel die verdwaalde bedrijfsleiders en konsoorten terug trachten te winnen door gewoon rucktsichlos te handelen naar de wensen van het VBO en andere Unizo’s.’ Ik hoor het ze zo fluisteren in de wandelgangen van de Rotaryclub. En zo kom je tot situaties waarin men het als misbruik benoemen van het aanwenden van belastingsgeld via slinkse fiscaaltechnische regeltjes véél en véél erger vindt dan dit ergerlijke feit op zich. Wat de gewone belastingbetaler daarvan vindt zal Bart Tommelein blijkbaar een zorg wezen. De intellectuele oneerlijkheid waarvan hij getuigde in het debat met
Dirk Vandermaelen was een Filip de Winter in topvorm waardig. En als hij echt niet meer wist begon bazige Bart gewoon zijn opponent uit te schelden voor windhaan. U leest het goed, Tommelein riep tijdens de kalme en correcte uitleg van Vandermaelen drie maal tereke “U bent een windhaan”. Een beter voorbeeld van gebrek aan argumenten kon ie niet geven.
Ik hoop dat de gemiddelde niet-bedrijfsleidende of -mil
joenenaandeelhoudende Vlaming met het hart op de enige juiste plaats, de Vlaming die zich de laatste jaren had laten verleiden om sympathie en zelfs een stem op te brengen voor de sociaal liberale VLD van Verhofstadt, deze zaak goed heeft gevolgd en beseft dat het woordje ‘sociaal’ nu gewoon mag vervangen worden door ‘patronaal’
Ondertussen lopen de honderduizenden werknemers die elk jaar plichtsgetrouw hun belastingen betalen op de toppen van hun tenen om het helse ritme te kunnen volgen dat de veeleisende werkgevers hen opleggen ten behoeve van het verhogen van de winst met drie in plaats van twee miljard. Ach ja meneer, de aandeelhouders en de lage loonlanden en de hoge belastingsdruk en zo. En anders moet u maar opkrassen.

Maar fulmineren tegen de huidige maatschappijgeest van ‘sneller, meer en beter’ is uiteraard niet de (hoofd)reden waarom ik over 'De zevende dag’ wou schrijven.
Alain had alweer zijn vriendje
Jurgen Lycops uitgenodigd om het samen met Alain Bloeykens over de Belgische ( pardon Geert en Bart,  de Vlaamsche) wijn te hebben.
De Westouterse 
Vidaigne ( gemaakt van de druif ‘regent’, een naam waarop ik in deze context meerdere flauwe woordspelingen zou kunnen maken maar ik spaar u) had een prijs gewonnen van de Vlaamse sommeliers: De ‘beste Belgische  wijn’. Het zou te ver gaan om deze titel  te vergelijken met eretitels als ‘Grappigste CD&Ver’, ‘Homofielste Vlaamsbelanger’ of ‘ Groenste VLDer’, maar ook Alain Bloeykens zwakte toch het gejuich enigszins af. Het aantal appellaties in België ( acht waarvan, oh toeval, vier in elk landsdeel) vond hij té snel uitgebreid. Happart wou een ‘Vin de pays du jardin de la Wallonie, Leterme zorgde voor een Vlaamse landwijn. Extra bedenking, de commissies die deze appellaties erkennen zijn opgebouwd uit...wijnboeren. Een situatie vergelijkbaar met de Nationale Bank die het oneigenlijke gebruik van de notionele intrestaftrek moest onderzoeken.
Toch is het tof van Alain om het weer eens over wijn te hebben de zondagochtend, maar de formule die hij gebruikt werkt gewoon niet. Enkele flessen en glazen op tafel, en twee kenners die moeten proeven en hun mening geven over de wijn. Een echte wijnliefhebber( wat de 2 wel degelijk waren) heeft echter minstens tien seconden nodig om een slok wijn te proeven. Na de vraag ‘ Wat denk je van deze wijn, proef eens’ volgt dus steeds een pijnlijke stilte, waarin we de kaken en lippen van de kenners rondjes zien maken en Alains’ ogen wanhopig richting klok zien turen. “De neus barst van het fruit” zei Lycops. Dit vond Alain blijkbaar meer dan voldoende als beschrijving van deze wijn want hij ontnam Jurgen snel het woord om het te hebben over de dure
Clos d’ Opleeuw en de wijnen van de Nederlander Van Rennes uit Genoelselderen (hier zijn blog) die in blindproeverijen wedijveren met de beste Bourgognes.
Vervolgens was het boeken en flessen toe en over naar het volgende onderwerp.
Een Amerikaanse performer die optrad als een soort predikant van het kapitalisme.
Met enkele mooie statements voor wat de partij heden van de burger verlangt:
Don’ t worry about LIFE!
Embrace CONSUMPTION!
BUY!
BE COSTUMER!
BE BART TOMMELEIN!

conincx

 

soms gaat Alain iets drinken in een wijnbar
in het gezelschap van zijn autocue

 

22:55 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (41)

Commentaren

méér! Wat schrijf je toch heerlijke stukjes als je je boos maakt!
Ik eis méér blauw. Niet op straat, maar op teevee. Want dan doopt Vinejo zijn pen weer in vitriool en schrijft hij alle huichelaars en schuinsmarcheerders opnieuw in de vernieling. Lang leve de vrije gedachte. Lang leve de wijnman die nog zijn gal durft te spuwen. Zonder angst, zonder schroom.

Gepost door: PvdW | 10-03-08

politieke kurksmaak Beste Vinejo, blijkbaar heeft het bekijken van politieke TV programma's, eenzelfde effect op jou als het drinken van een op Ebay gekochte naar kurk smakende grand cru (bedrogen, zonde van mijn geld!). Of Guy Vhst al dan niet sociaal is, laat ik in het midden, feit is dat hij wel een wijnliefhebber is. Op de 16 van de Lambermont werd onder zijn bewind nogal wat Italiaanse wijn geschonken, kwestie van de wijnhorizon wat te verruimen tot buiten Frankrijk. Van Yves Leterme ken ik de wijnvoorkeuren niet (Westvleteren? Daar is natuurlijk niets mis mee, maar wat beperkt in keuze). De boodschap om meer te consumeren van reverend Billy wordt door de meeste wijnliefhebbers wel ter harte genomen zou ik zeggen, in zoverre het wijn betreft natuurlijk. Maar dit is uiteraard niet gewoon consumeren, maar savoureren.
Wat er ook van zij, blijf leuke stukjes schrijven, zonder de wijn te vergeten, natuurlijk.

Gepost door: Peter | 10-03-08

kleine noot ik heb de uitzending gemist, en ik weet dus niet hoe al dan niet boertig Tommelein zich gedragen heeft. Ik reageer enkel op de woorden 'patronaal' die je blijkbaar in pejoratieve zin gebruikt en 'brave werknemer'. Ook dit is een veralgemening die gevraarlijk is en als vooroordeel zou kunnen aangemerkt worden. de schreeuw om verhoging van de koopkracht en de sociale onrust die momenteel in de lucht hangt, zal zich wreken op termijn.. Als je alles als individu bekijkt, zonder het grote plaatje te zien, dan heb je idd geen begrip voor 'de patron'. Maar wat als zo'n internationale groep moet gaan besparen? Wat als ze dan eens de rekening opmaken en kijken waar ze het meest last hebben gehad? Hup en daar gaat weer een Belgische dochteronderneming dicht, weer reden om awoert te roepen en al die vuile winstmakers uit te schelden, en hoge gouden handrukken te onderhandelen en uiteindelijk is er dan toch weer minder koopkracht voor die mensen die dan geen job meer hebben, dus trekken we de werkloosheidsuitkeringen maar op misschien, waardoor de werkenden dan weer meer belastingen moeten betalen en die hun koopkracht weer daalt en dan weer gaan staken waardoor dat bedrijf verlies draait.. Ziet iemand de vicieuze cirkel? We zitten allemaal zo hard te klagen dat we meer moeten werken en dat we daar eigenlijk niets voor in de plaats krijgen. (ook ikzelf bezondig me daar soms aan), maar at the end of the month heb ik toch loon en kan ik mijn rekeningen betalen. Iets waar de gemiddelde brave Vlaming (en dan heb ik het niet over de doppende zwartwerkers of de invalide bijklussers) eigenlijk ingelukkig zou mogen over zijn.
Sociaal zijn is niet alleen akkoord zijn met het feit dat diegene die het he tminst nodig hebben, het meest moeten opdraaien voor de 'zwakkeren' (sociale zekerheid is een mooi woord). Sociaal zijn is ook begaan zijn met the bigger picture en de situatie waar ook werkgevers zich in bevinden

Gepost door: Little Witch | 11-03-08

Lap! Hier verwacht ik toch enige reactie op!
Over koopkracht gesproken, beste Little Witch: volgens Quaden van de Nationale Bank is er zelfs geen sprake van verlies van koopkracht: "Voor de meerderheid van de bevolking zijn de prijsstijgingen zeker niet aangenaam. Maar ze zijn zeker niet ondraaglijk".
Komaan jong, get serious. Een hoge piet die duizendeeeeen euro's per maand verdient gaat ons eens sussen door te claimen dat we niet moeten overdrijven...
Voor goede burgers is dat inderdaad geen probleem. De lonen kregen een indexaanpassing van SLECHTS 1.98% want vele producten die geïndexeerd worden, zijn een stuk goedkoper geworden dit jaar (alweer). Hoera!!
Ga eens na welke producten allemaal in die weegschaal liggen en kijk eens wat levensnoodzakelijk is.
Koop jij elk jaar een gsm, een pc, een tv en dergelijke? Ik niet. Brood: net iets meer. Voor de slechtverdieners is die 1.98% dus ronduit belachelijk daar zij enkel die levensnoodzakelijke producten kúnnen kopen.
Ik vind overigens úw 'vicieuze cirkel' een slecht en verkeerd voorbeeld (zacht uitgedrukt).

Inderdaad Jo: als je boos bent schrijf je heerlijk :-)

Gepost door: Bert | 11-03-08

Toch een beetje nuance graag Vooreerst dient er op gewezen te worden dat Dirk Van der Maelen en zijn voltallige partij de notionele intrestaftrek mee bedacht en goedgekeurd hebben. Nu hij in de oppositie is beland, overigens op een perfect democratische wijze, schreeuwt hij moord en brand.
België is nu eenmaal geen interessant land om als onderneming te gaan investeren en werkgelegenheid te gaan verschaffen. De belastingdruk is meer dan dubbel zo hoog als in pakweg Ierland, de sociale lasten zijn immens. Ik stel zelf enkele mensen tewerk, en iemand die 1300 euro netto per maand op zijn rekening krijgt, kost een onderneming ongeveer 3000 euro per maand (factor 2,3). In die zin is de notionele intrestaftrek maar een middel om alsnog voldoende economische activiteit in België te houden. Als er misbruiken zijn, moeten die kordaat en hard aangepakt worden. Misbruiken zijn overigens een doorn in het oog van iedere weldenkende Vlaming. Zo keert mijn maag om als een "werkzoekende" mij doodleuk vertelt dat hij er niet aan denkt te komen werken. Als gezinshoofd "trekt" hij meer dan 800 euro dop, bovendien geniet hij vermindering op van alles en nog wat, en als hij enkele weekends zwart gaat werken in de horeca of elders, heeft hij op het einde van de maand meer koopkracht dan als hij een ganse maand braaf zijn kl... gaat afdraaien. Wat de daling van de koopkracht van de laagste inkomens betreft overigens volledig akkoord. Maar in plaats van populistisch te staan schreeuwen, zouden de socialisten beter constructieve voorstellen doen om de loonlast op de laagste inkomens te verlagen. Op die manier kan die tewerkstelling hier gehouden worden, en het netto inkomen van die groep significant verhoogd worden. De middelen hiervoor moeten gezocht worden in de bestrijding van ALLE misbruiken (fiscale en sociale).
Wat het verhogen van de druk betreft : dat zijn de Vlamingen zelf die daar voor gezorgd hebben. De mensen worden steeds veeleisender van mekaar, tot in het absurde. De klanten van vinden dat ze de absolute perfectie mogen eisen, en die druk straalt uiteindelijk door naar de werknemers. Vijfentwintig jaar geleden werd een blunder door een werknemer bij een klant altijd afgerond met de woorden "wie niets doet, misdoet niets". Nu communiceert men enkel nog met aangetekende brieven en dreigementen met advocaten.
Besluit. Mensen, drink meer (goede) wijn, en laten we een beetje toleranter worden ten opzichte van mekaar.
Dit vanuit een doorregend Cahors.

Gepost door: Erik | 11-03-08

Een snelle reactie want ik moet verd aan mn eindwerk werken ( en jij erik? ;-))

1. Ik had het over geen enkel moment over de daling van de koopkracht, de hysterie hier rond lijkt me ook wat overdreven en de vakbonden storen me ook soms mateloos
2. Vandermaelen ( zijn partij) keurde mee goed beste Erik, dat heeft hij meermaals zelf erkend, maar HIJ kEURT NIET GOED dat er geen controle lijkt te zijn en dat de misbruiken de goede toepassing van de wet verstoren en het effect totaal teniet doen. De perversie van de ondernemers en de rechtse politici is wat me hier stoort, niet de notionele intrest op zich.
3. Ik ken GEEN enkele werkloze, de werkloosheid is nooit zo laag geweest, maar wat zegt de vld als belangrijkste programmapunt? JObs jobs jobs.
Ze zouden beter eens werk maken
van een eerlike inning vd belastingen, ze zitten al jaren op dat departement en het is nog nooit zo rampzalig geweest.
Ik durf te zeggen dat ik eerlijk mijn belastingen betaal, en ik wíl ze ook betalen(geef Caesar etc...), maar ik verlang op zijn minst van een regering dat ze de misbruiken hieromtrent tegen gaat---.
Flauw dat je net de socialisten populistisch noemt, het zijn de enigen die durven toegeven dat er belastingen nodig zijn om de maatschappij te doen draaien..
Enkel spreken over belastingsverlagingen, dát vind ik pas populistisch.
Met je laatste zeven zinnen ben ik het dan weer ongelooflijk roerend eens. En geniet van je Coteaux de Quercy ( of zoiets ;-) )

Bert, ik vond de cirkel ook eerder krom...
;-)

Gepost door: vinejo | 11-03-08

@ Vinejo En waarover gaat dat (w)eindwerk (als ik zo nieuwsgierig mag zijn) ?

Gepost door: NCO | 12-03-08

Donkerblauwe Tommelein Zoals mijn grootvader zaliger zei: een vet varken weet niet dat een mager varken honger heeft.

Gepost door: Geert | 12-03-08

Blauw... Lichtblauw...
Donkerblauw...
Bont en blauw...

Vanaf 25 maart KUN je je ook blauw betalen op de FAV in Auchanroncq.

Gepost door: Tienne | 12-03-08

FAV O wee de windhaan die mijn flesjes Charmail 05, Poujeaux 05, e.a. meepikt...
ge blijft er met u fikken af!

Gepost door: Tienne | 12-03-08

Auchan is er al een wijnfolder uit?

Gepost door: Bert | 12-03-08

Carrefour Er is er blijkbaar ook eentje in de Carrefour vanaf vandaag tot en met 25 maart. Iemand enige tips op basis van de folder (zat vandaag in de bus, wellicht ook bij anderen die binnen een straal van 150km van een Carrefour wonen)? Alvast bedankt!

Gepost door: Wim | 12-03-08

@ wim Diegene die ik er uit ken en reeds geproefd heb met een positief gevolg zijn :
Cabardes à 3,20 €
Reine Pedauque Pinot Noir à 5 €

en ik denk dat ik me ook eens ga wagen aan die Barolo van Giacosa à 10,5 €.Dat zou volgens Hugh Johnson niet slecht kunnen zijn die man zijn wijnen....

Gepost door: Carl | 12-03-08

Correctie Die cabardes moet natuurlijk Chateau Ventenac zijn. Mijn excuses.

Gepost door: Carl | 12-03-08

carrefour Als het de folder is vd website(zie onder) is t gene vette vind ik..
Etang de colombe, ventenac en grand verdus in de 3,5€ klasse
theuilly, gravette de luques en cote montpezat in 5-7.5€
tayac aan 8€ is ook ok, tentation de bourdilot(7.59) is zeer lekker ( zachte merlotwijn, échte aanrader)
Ripeau deyrem valentin, Chasse spleen en monbrison in hogere prijsklasse ( tracht aan 10% korting te komen + 5% via gb-pas
Chantalouette is de 2de wijn van chateau de sales ( 14€), nog niet geproefd
de la solitude is gemaakt door de equipe van chevalier, prijs kwaliteit zeer goed(14)
Lekkere rhone= chateau st maurice (4.5)
En die Rochebin aan 4.49 vind ik eigenlijk ook wel te doen
Maar vergeet vooral niet om eens een rosé te kopen die ook echt wijn is: Domaine suffrene( 6.99€)

@NCO
Gij moogt zo nieuwsgierig zijn.
De tweede wijnen van Bordeaux.
Mét degustatiechallenges tegen goedkopere niet-geklasseerde wijnen.
Enkele interessante resultaten , binnenkort ook op deze blog...

Gepost door: vinejo | 12-03-08

Auchan Ik laat iets weten als de folder uit is.

Gepost door: Tienne | 12-03-08

Thx Tienne Ik rijd er in ieder geval ook naartoe
om enkele flesjes in te doen

Gepost door: Bert | 12-03-08

Carrefour Die Thieuley is idd aan te raden.
Die Nardon is te proeven.

I stop suffering en ga die Suffrene proberen.

Gepost door: Tienne | 12-03-08

Colruyt Collishop Laatste dag aankoop met korting en vrij van herverpakkingskost.

Net besteld:

Côtes du Rhône Guigal rouge 2004 (RP 87) à 6.26
Côtes du Rhône Guigal blanc 2006 à 7.41 (om te proeven)
Carmes de Rieussec 2005 37.5 cl à 8.50

Gepost door: Tienne | 12-03-08

Opm. Carrefour Opgepast met de jaargangen in Carrefour.
Ze zijn niet gegêneerd om andere jaargangen dan aangegeven uit te stallen!
Dus:
Thieuley 2005
Nardon 2005

Gepost door: Tienne | 12-03-08

Carmes de Rieussec dronk ik al van 2004 (waarsch minder jaar) en was schitterend. Mooi aan die prijs voor een halfje.
Die Rhone van guigal is idd de moeite, dronk die onlangs bij een sympathieke blogbezoeker, die schonk me ook een lekkere rosé en nog heel wat moois, meer daarover later...;-)

Gepost door: vinejo | 12-03-08

@ iedereen - was gisteren in Auchan en de folder zal er - dixit de lieve dame - de 25 e zijn. Daarvoor wel al op de site. Maar in de "cave" stond er wel reeds Poujeaux 2005 (19,50) en Montrose 2001 (37,50) te wachten op lezers van deze blog. Tienne, ik ben er niet durven aankomen. Ze smeten ook met Champagne naar uw hoofd (Miltat et fils, 26 EUR - ééntje kopen en ééntje voor niet). De Yacouchaou 2000 (of hoe schrijf je dat), het Chileense project van Rolland, stond aan - 50 %. Toch nog 22 EUR.

Gepost door: wim | 13-03-08

barolo 04 Gisteren fleske meegepikt en geproefd. Blind had ik hier nooit een nebbiolo in gezocht, eerder een correcte sangiovese. Maar voor dat geld vind je denk ik betere (maar wellicht niet in barolo). Toch maar eens de Villa Antinori 2004 (intrinsiek beter jaar dan 2003 in Delhaize) proberen? (Makro, 5+1 @ 11.67 per stuk)

Gepost door: Bruno | 13-03-08

@Wim Excuseer, maar ik had gisteren een schizofreen moment.
Ik dacht dat ik Bart Tommelein was.
Wees gerust, vandaag ben ik Dirk Van der Maelen.

Gepost door: Tienne | 13-03-08

Barolo Hebben jullie het nu over die Barolo die in ALDI in promo staat?
Volgens folder was dat idd 04, ik heb 2 flessen 03 mee uit plaatselijke Aldi.
Valt tegen.
Zeer helder oranje-rode kleur. Eerste indruk in de neus: verf. Blijkt ook de enige indruk in de neus te zijn...
Even transparant in de mond als het kleur deed vermoeden. Zurig. Onafgewerkte wijn. Te vermijden: 65/100
Ik vrees ervoor dat dit verbetert na enkele uren/dagen...

Gepost door: Bert | 13-03-08

BertBertBert... Zijt ge nu nog niet geleerd...?
Terugbrengen die handel!
Italianen, Spanjaarden en Bourgogne koop je trouwens best bij de kleinhandel...

Gepost door: vinejo | 14-03-08

Terugbrengen? Ge moogt gerust zijn!
Heb nu iets beter in het glas: Fombrauge 2003 :-)

Gepost door: BertBertBert | 14-03-08

Fombrauge 2003 Dit is top...
... om te drinken natuurlijk,
niet om te schilderen.

Iemand ervaring met de 2004?
Nu in rode prijs Colruyt.

Gepost door: Tienne | 15-03-08

Beter laat dan nooit @Peter: Wat je zei over de reverend wordt hierboven bewezen...wineconsumptionsociety indeed ;-)

@Geert: Tof, een nieuwe blogger, en dan nog eentje die durft! Link is gelegd!

Gepost door: vinejo | 15-03-08

to come ... master of wine. Dit weekend enkele wijnen geproefd.
Het mocht iets meer zijn dan gewoonlijk.
Niet omdat we iets te vieren hadden, maar omdat we te maken kregen met het heengaan van twee personen uit onze kennissenkring. (We lopen hier maar één keer rond, dus geregeld gematigd profiteren)

Jan verliet ons na een strijd tegen kanker.
Een mens met een ongelooflijke zin voor humor, een levens- en werklust als geen ander, opgewekt en optimist,... 59 jaar... tis toch veel te vroeg!

Dirk kocht een jaar geleden, toen zijn vooropzeg van zijn brugpensioen (2 jaar) begon een mobilhome.
Als het ware om te oefenen voor als hij in brugpensioen ging. Dirk werd zaterdag onwel tijdens een uitstap met zijn mobilhome en alle hulp kwam te laat. 57 jaar ... ook veel te vroeg!

Op aanraden van sommelier in spe V. de Bandol Rosé domaine de la Suffrene gekocht.
Deze middag geopend bij gekruid varkensvlees. Lekkere volle rosé met lange volle afdronk. Hiervan koop ik zeker nog bij.
Het was ondertussen een tijd geleden, en dus nog eens een La Tour Carnet 2003 geopend. Eerst een overdosis getoast hout die alles domineerde, maar daarna...
veel rijp fruit, houttoets en lange afdronk. L e k k e r!
Dronk onlangs Si mon père savait 2004 (Zelfde huis la Tour Carnet) samen met V. Serveerde deze wijn blind.
Eerste reactie : is dit een Magrez-wijn?
Na vanmiddag kan ik voor een stuk begrijpen wat hij bedoelde. In dezelfde stijl.
Eerste kennismaking : Duhart Milon Rothschild 2004
(over 2 dagen)
Eerste dag krachtig en duidelijk veel reserve, maar toch al heel lekker.
Tweede dag veel zachter maar nog zo lekker.

Gepost door: Tienne | 16-03-08

@Tienne Blij dat de Suffrène je smaakte. Vond je hem vergelijkbaar met de Guigal?
Si mon Pere savait was misschien wat commercieel maar dan wel fantastisch lekker commercieel. Zijdezacht.
Moet trouwens dringend eens een verslagje maken van onze eerste kennismaking...

Gepost door: vinejo | 16-03-08

@vinejo Die suffrène, is dat een rosé? Waar kan je die kopen?

Gepost door: Bruno | 17-03-08

@Vinejo Ik vond beide rosés zeer lekker, maar ik denk dat ze toch wat verschillen.
Zoals je aanhaalde is de kleur van de Bandol lichter.
Bij die Bandol zat alles mooi door elkaar verweven. (hij deed me denken aan ons verblijf in de Var vorig jaar, we dronken er o.a. de Vin de pays du Var rosé van chateau La Roubine, maar de Bandol steekt er wel met kop en schouders boven)
Bij de Guigal had je die accenten van snoepjes en later kruiden. Deze twee een keer tegen elkaar uitspelen zou misschien een goed gedacht zijn....

(ik heb de rode Suffrene ook al klaar staan)

Gepost door: Tienne | 17-03-08

@Bruno Zoals je mss al kon afleiden uit Tiennes commentaar is de Suffrene verkrijgbaar in rood ( altijd in assortiment van carrefour) én in rosé ( momenteel in folder, meestal tijdelijk). Allebei dikke aanraders.
vinejo, hij leerde zijn volk Bandol drinken...
;-)

Gepost door: vinejo | 17-03-08

Suffrène rood Ik heb een paar weken geleden de rode Suffrène geproefd (2004): is me zeer goed bevallen !

Ik vond wel dat hij wat tijd nodig had: bij het openen had hij een soort "minerale" smaak (als zoiets al bestaat ;-)). Het was alsof hij een heel klein beetje bruisende prikkeling op de tong gaf, en ook wat bittere tannines; maar zeker niet slecht, want verder was hij al mooi vol en fruitig in de mond.

Maar de 2e dag was hij echt geëvolueerd: dat mooie fruit kwam nog meer tot z'n recht en de tannines waren al een stuk zachter en versmolten, wat het geheel mooi in evenwicht bracht.

Het heeft mij alleszins zin gegeven om nog meer Bandols te proeven !

Gepost door: Dave | 18-03-08

@ Dave Suffrène 04
Net zelfde idee! Ik liet Vinejo ook al eens weten dat bij mijn fles Suffrène 04 ijzer domineerde. (Grotendeels verdwenen op dag 2)

Gepost door: Bert | 18-03-08

Jaja... Ijzersterke wijn!

Gepost door: vinejo | 19-03-08

@Vinejo, Dave, Bert, iedereen. Ik ben twee weken terug ziek geweest.
Ik ben er weer bovenop geraakt dankzij Zuid-Frankrijk's
beste wijn (en een restanquen).

Aangezien ik m'n medicatie uitgenomen had, ben ik maar overgeschakeld op een medicijn van dezelfde familie. Suffrene 04 rood : idd ijzer en een prikkeling op de tong. Volle wijn met rijp fruit en intense lange afdronk. Heeft reserve, maar is nu al heel lekker.

Ik zeg mijn griepvaccin op en vervang het door die Suffrene.
Als het ziekenfonds nu nog tussenkomt...

Gepost door: Tienne | 20-03-08

Plus souffrir grace à Suffrène...
(morgen maak ik een klein verslagje over de medicatie die zorgde voor je wonderlijke genezing...)

Gepost door: vinejo | 20-03-08

stijn Even terug naar de wijn want van politiek trek ik mij niets aan...
Voor mij is de Vidaigne het beste wat Vlaanderen te bieden heeft in rode wijn en is de Clos d'Opleeuw de terechte winnaar bij de witte wijnen. Wat Genoelselderen bij de vermelding doet vraag ik me sterk af. Verder moet ik wl zeggen dat ik geniet van jullie wijnverhalen en proefsessies. Ik zal er binnenkort ook enkele opzetten. Heb mooie proeverijen in het vooruitzicht. Cheers!

Gepost door: WVS | 21-03-08

Dag Stijn De politiek moet je je op zijn minst toch ook een béétje aantrekken vind ik, ze bepaalt namelijk voor een stuk hoe deze maatschappij (en gedeeltelijk zelfs ons leven --en zelfs onze wijnconsumtie, stel je voor dat ze hier ook plots de tax verhogen zoals in Engeland--) er uitziet...-
Maar op deze blog mag het inderdaad over wijn gaan, dus...
Altijd welkom voor een gastbijdrage!
(en je bongobon-events blijven een dikke aanrader, een schitterende herinnering!)

Gepost door: vinejo | 22-03-08

De commentaren zijn gesloten.