22-01-08

De avonduren van Vinejo & co: "De zaak Las Cases"

leoville en co

Een  korte update van m’n drankmisbruik in 2008.
Alle wijnen werden gedronken in (wisselend en soms waggelend) gezelschap.

Dalmiro Primitivo 2003, Fattoria Fiaminga: één van de wijnen van Jan Thys, die deze wijn met Pugliaanse druiven in Toscane fabriceerde. De wijn intrigeerde alle aanwezigen door z’n speciale karakter. Ik noteerde volgende omschrijvingen:
Asbak, putje, animaal, zelfs licht anale toets(sic), mest, stal, sigaren (groene St Michel), Camille( pissebloem), PUUR PAARD.
Gerten sprak over een mésterlijke wijn.

Rust en Vrede , Stellenbosch 2001: Bevestigde het goeds van vorige keer ( zie hier )
SSS: Schitterende SuidAfrikaanse Shiraz wijn! 89 ptn

Chateau d’ Issan , Margaux 1997: Onmiddellijk na openen even schrik dat dit dan toch de fles was die ging bewijzen dat 1997 al lang op moest. Maar na verloop van tijd bleek deze wijn zich toch mooi te ontwikkelen tot een gracieuze, ouderwetse Médoc met aardse toetsen en fijne zuren. Het enthousiasme van oude wijnfreak St Canarus werkte wel aanstekelijk, dat moet gezegd... (oude : de wijn dus, niet St Canarus, die is nog piepjong) 88

Chateau Maquin 2003, St Georges St Emilion : Zwart fruit, nouga , peperkoek en amandel, een elegante wijn met vrouwelijke merlotcharmes.  
Chateau Mannequin als het ware. 86

Chateau Pontet Canet, Pauillac 2002 : Ook hier waren de ooohs en de aaaahs niet van de lucht, een enorm fris aroma van verfijnd (whiskey)hout en zuiver zwart fruit ( bosbesjes) ging een evenwichtige mond vooraf die dankzij de rijpe tannine op geen enkel moment branderig aandoet. Deze wijn heeft z’n hoekige fase nét achter de rug blijkbaar. Enig minpuntje: Hij was zó zuiver dat je hem bijna als ‘ technisch’ zou kunnen omschrijven. 90+

Domaine de Huard, Coeur Cheverny 2001 Blind geschonken aan zes ervaren wijnliefhebbers, uiteraard herkende niemand de druif. De gokken waren nochtans héél verdienstelijk en gingen van Chenin Blanc tot Riesling en zelfs Chardonnay uit de Jura.
Niets van dit alles,
Cour Cheverny  is de enige appelatie ter wereld waar wijn gemaakt wordt van de Romorantin, een unieke Loire druif met eigenzinnige zuren en een verbazend verouderingspotentieel.  Niet duur trouwens, zeven euro bij Lambrecht 

Bourgogne Blanc 2005, Sylvain  Pataille: een ontdekking van KK, en wat voor één. Een zacht aroma van rijp wit fruit, lichte citrustoets. In de mond verrassend vol maar tegelijkertijd fijn en evenwichtig. Een harmonieuze wijn met een knappe afdronk waarin plots okkernoot opduikt.
Mooi, heel mooi zelfs en dat  aan...7€!!  87ptn

Allende 2003, Rioja: een witte Rioja godbetert, en dan nog een redelijk fantastische  witte Rioja.
Gemaakt van oude sokken, eh, stokken Viura en Malvasia, 13 maanden gerijpt op houten vaten van Allier. Dit deed me eerlijk gezegd denken aan een topchenin, stijl Savennières. Mooi vol maar toch niet lomp( denk aan die vrouwelijke professor uit de Slimste Mens), honing, nootjes, rijp fruit, evenwicht, schitterend. Na enig opzoekwerk blijkbaar 90ptn van Parker. Van mij krijgt ie 91!

Le Primitif, Gigondas 2001 De topcuvée van een cooperatieve, ooit gekocht in Colruyt.
Bracht niet echt wat ik ervan verwacht had, is nu zeker op dronk, had ‘m zelfs liever wat
jonger soldaat gemaakt. Maar toch, had nog genoeg munitie over om ons naar het slagveld der katers te begeleiden. 86

Borie de Maurel cuvée Maxime, Minervois 2000
Oorspronkelijk was het de bedoeling deze 100% mourvèdrecuvée blind naast een Bandol te plaatsen. De Chateau Gaussen 2000 die ik erbij opende had echter jammer genoeg last van de door alle wijnliefhebbers alom gevreesde TCAbesmetting. Zonde.
Toch was deze wijn sowieso  moeilijk te vergelijken met een Bandol. Hij vertoonde een intense neus van zoethout, chocolade, bessengelei en cassis en een warm mondgevoel maar hij had enigszins  last van bijtende tannines. Het blinde proefkonijn dacht ( ondanks de kleur ) eerder aan een grenache, en ik kon dit eigenlijk perfect begrijpen. Knappe wijn, maar volgens mij nog 3 jaar te
jong geopend. 87ptn

Rossocupo IGT Campania 2003  In de neus munt, calisse, rubber. Intens en vol in de mond, alcoholische indruk maar pakken dicht bij elkaar gedromd fruit. Doet wat denken aan een vin doux naturel uit de Rousillon.
Misschien een wijn die het iets té goed wil doen, miste wat finesse. Daarbovenop kwamen dan nog droogtrekkende tannines, blijkbaar was 2003 ook in Italië een jaar waarin men de looizuren niet ten volle rijp kreeg. 85 ptn

Chateau La Croix St Georges, Pomerol 2002
De vorige fles van
Jean-Philippe Janoueix die ik dronk, Croix Mouton 2004, had me danig ontgoocheld.
Maar deze topPomerol maakte dit meer dan goed. Ik dronk 'm blind en KK wou me op het verkeerde been zetten door te stellen dat het een wijn was van zeven euro.
No way, Vinejosé.
Aanvankelijk gesloten, nadien openbloeiend vertoonde deze wijn een mooie finesse en, voor een merlotgedomineerde wijn, een merkwaardige diepte en structuur. Ik hield sommige slokjes meer dan 20seconden in de mond en slaagde er niet in deze fabuleuze wijn uit te spuwen. 92 ptn

Chateau Léoville Las Cases, St Julien  2004

Van de familie Delon dronk ik al de Clos du Marquis uit hetzelfde jaar, een wijn die verbazend fruitig en eigenlijk atypisch Bordeaux was. Misschien lag dit aan een hoge merlotfactor, bij de topBordeaux' gebruikt men in iets moeilijker jaren bijna alle rijpe cabernet voor de eerste wijn. Zo ook voor deze Léoville, die meer dan 70% cabernet sauvignon bevat.
Na openen onmiddellijk elegant fruit, rood én zwart, een zeer volle maar tegelijk fijne neus. In de mond was deze wijn de harmonie himself, evenwichtig, met een vrouwelijke finesse. Een St Julienne eigenlijk. Verder noteerde ik na een tijdje grafiet en plots ook wat houttoetsen, vanille en caramel. Dit is een wijn om blijvend in de mond te houden, eigenlijk slik je hem niet echt door, je blijft hem rondleiden doorheen gans je mond, je blijft knabbelen tot ie als het ware wegsmelt op je tong. De afdronk is fantastisch, de wijn verwent nog minstens een minuut je olfactorisch genotscentrum.
Ik betaalde 65€ voor deze fles, een som waar sommige gezinnen misschien de laatste week van de maand moeten mee doorkomen, maar toch vonden KK en ik eensgezind dat de meerwaarde de meerprijs verantwoordde. 95-97ptn
Jammer dat dit soort  wijnen niet in de 25-30€klasse zit, want dit zijn de flessen die elke wijnliefhebber terug doen beseffen waarom ie z’n ziel, z’n hebben en z’n houden zou verkopen om dergelijk godensap te kunnen drinken.

23:39 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (40)

Commentaren

Jong en oud Mooie lijst. De Issan proefde ik in magnum van het jaar '95. Proefnotitie stemt perfect overeen. Zacht en lekker, waar veel "niet-drinkers" ook voor plat zouden gaan.
Ik vraag mij dan wel af of je de Las Cases dan niet te jong hebt gedronken? Ik heb meestal geen geduld maar bij zo'n fles zou 'k zo masochistisch als kan proberen te zijn: ttz er afblijven.. Maar blijkbaar heeft de jonge leeftijd toch helemaal niet gespeeld? (als alles goed gaat dan kan 'k binnen 2 weken ook eens proeven van een Las Cases, ik kan natuurlijk niet wachten)

Gisteren in Auchan Domainde l'A 2003, Negramaro del Salento 2004 van Torreguaceto Pietraluna en Peña Roble 2004, een Ribera del Duero gekocht. Iemand ervaring met deze flessen?

Gepost door: Matten | 23-01-08

Pontet Canet 2002 Ik heb deze fles ook liggen (1 fles slechts) als geboortejaarfles voor mijn zoon. Blijkbaar is hij nu al op dronk, leuk om te weten maar ik ga me toch proberen in te houden en nog een jaar of 15 wachten om hem te openen. Of zou dat te lang zijn?

Gepost door: Carl | 23-01-08

@Matten Domaine de l A dronk ik de 2002, was schitterend. Van de 2003 las ik ook al heel goede kritieken. ( Hoeveel betaalde je, en... zijn er nog? )
En die vcc 2004, ja , ik drink heel graag een Bordeaux op zijn fruit, en dan heb ik geleerd dat je dit best doet in de eerste 3-4 jaar. Veelal volgt dan ( bij zulke topflessen) in jaar 5 tot 8 een eerder gesloten fase waarna de wijn langzaam weer openbloeit.

@Carl
Neenee, niet mee inzitten, kan volgens mij nog zéker zo lang mee. Pontet Canet is als bewaarwijn bekend.Eigenlijk was hij ook nog niet echt op dronk, zat mss zelfs wat veel op zijn elevage( caramel) maar ik was verrast door zijn elegantie vermits Parker ( die oorspronkelijk 90+ gaf) deze wijn na zijn herproeving harde tannines toedichtte en z'n score verlaagde naar 88+. We waren met 4 proevers en niemand bemerkte harde of onrijpe tannine.
Misschien had Tesseron wijn uit een verkeerde cuve naar Parker gestuurd...?;-)

Gepost door: vinejo | 23-01-08

Pontet Heb ook 02 liggen en ook 01 (gekocht aan een super 20€)
Maar ik ben dan wel een masochist. Die blijven nog een tijd ongeopend. En als ze bij opening in een gesloten fase blijken te zitten word ik zot...
Heb dat meegemaakt anderhalf jaar geleden met Branaire Ducru 01.
Resultaat: mijn overige 'stock' blijft liggen

Gepost door: Bert | 23-01-08

@ vinejo Even een klein vraagje terzijde. Diene Bandol, Domaine La Suffrène 2004, die ze in de Carrefour verkopen, is dat een coup de coeur uit de Guide Hachette 2007? Ik was wat vrijblijvend opzoekwerk aan het verrichten en ik stoot in de GH 2008 op Dom. La Suffrène 2006 in wit, dewelke een ster heeft gekregen .Nu staat in het begeleidend tekstje dat de rouge vorig jaar coup de coeur was, en wetende dat ze zowat meelopen met de supermarkten, kwestie van jaren die besproken worden, kan het bijna niet anders of dat moet de 2004 zijn. Heb jij hier enig zicht op?

Gepost door: Carl | 23-01-08

@ Vinejo Er zijn er nog! Ik denk een stuk of 4. (misschien hebben ze nog een kist?) En dat kost 25 euro.

Gepost door: Matten | 23-01-08

@Carl Het klopt dat de 2004 coupdc is in GH maar het gaat wel om hun topcuvée, des Lauves. Deze fles kost een aantal € meer en proefde ik nog nooit ( met uitz op het domein, kocht 2 flessen 2001 )
Ik dronk onlangs nog eens de gewone 04 uit carrefour en vond m wel heel lekker ( zeker voor zn 8€( 10%;-)) maar op dit moment eigenlijk niet heel erg typisch Bandol (eerder fris en op zijn fruit dan animaal )
Laat ons weten als je hem uitprobeert!

Gepost door: vinejo | 23-01-08

@ Matten Ik was er maandag en zag die niet-Fransen ook liggen.
Ik ken die niet, maar ik ben wel geïnteresseerd of het de moeite geweest is.
Ik werd erheen gelokt door die Canon La Gaffelière 04 (34.95) en Labégorce Zédé 05 (20.95)
Spijtig genoeg laten staan aangezien ik in hyperwine een kist Poujeaux 04 (17.90) kocht en enkele roze bergen. Niet goedkoop maar ik heb me laten gaan door die 90/90 score van RP/WS, beter dan de 88/87 voor de kist Chasse Spleen 04 die ik vorig jaar kocht (16.95).

Gepost door: Tienne | 23-01-08

@ Tienne Hey Tienne. Heb je de Chasse-Spleen 2004 al geproefd? Ik heb daar 2 flesjes van. 'k Ben van plan om ze lang te laten liggen, maar 'k ben toch wel nieuwsgierig.

Ik laat zeker weten wat de Italiaan en de Spanjaard te vertellen hebben!

Ik ben nu Casillero del Diablo reserva privada 2005 aan het drinken. Serieus kanon. Is 65 % cabernet s uit Maipo Valley en 35 % shiraz uit Rapel Valley in Chili. Zoete, geurende wijn. Fameuze kleur! In de neus karamel, anijs en veeeel fruit. Zeer drinkbaar en krachtig. Niet de grote verfijning maar net ietsje meer dan de Casillero del Diablo cabernet s ( duurder ook). Niet een grote persoonlijkheid maar toch lekker eigenlijk.

Gepost door: Matten | 23-01-08

Poujeaux Mooie prijs voor Poujeaux. Ik dronk deze wijn slechts 1 keer maar dat viel toen een beetje tegen. Het was een fles uit het jaar 2000 en we vonden die ten eerste te duur en ten tweede iets te zoet en karakterloos. (dat kan je van de casillero ook zeggen maar dat ligt in de lijn van de verwachtingen, dus dat stoort minder)
'k Zou eens een tweede moeten proeven ;-) (heb 1 flesje 2001 liggen)

Gepost door: Matten | 23-01-08

Moulis 'k ben weer aan het krasselen.
Mijn reactie moest hier komen.

Ik dronk geen van deze beide Moulis-wijnen uit 2004, maar ik ben van plan om ze eens naast elkaar te drinken.

Gepost door: Tienne | 23-01-08

@Tienne Kan je dit nog eens herhalen aub?

Gepost door: vinejo | 23-01-08

@ vinejo Is dat ook niet wat snel om die 2004 nu al te drinken? Ik dacht dat Bandol altijd een aantal jaren flesrijping nodig had door het percentage Mourvedre (bij deze cuvee toch ook nog altijd 50%, niet). Correct me if I'm wrong.....

Gepost door: Carl | 23-01-08

Moulis - Cru Bourgeois Exc Chasse Spleen
2004: heb er ook 2 liggen, gekocht aan 19.95 (Auchan), en ook 5st van 2002, gekocht op eBay voor 13.33€ per fles!!
Poujeaux
1fl 2004 (ferm benieuwd, binnen een jaartje of zo) en 2fl 2001, gekocht aan een spotprijs (nietwaar, Vinejo?)

Gepost door: Bert | 23-01-08

Verdomd goed idee Van die Poujeaux 04 en Chasse Spleen 04 naast elkaar te leggen!
Hé, ik kan dat dus ook! :-)

Gepost door: Bert | 23-01-08

Juist Carl maar een te jonge wijn is altijd beter dan een te oude.
En die 2004 is nu heel mooi maar zal weldra ook in een gesloten fase komen, in 2012 zal hij totaal anders zijn (beter? mss wel, mss niet, hangt van je persoonlijke smaak af)

@Bert
Ja, ik herinner me zo iets...hoeveel was dat nu ook alweer?
En naast elkaar léggen is nie moeilijk hé, Bert, maar naast elkaar legen is nog wat anders!

Gepost door: vinejo | 23-01-08

Naast elkaar legen Lukt ook wel. Wedden? (De proef op de som nemen, kan hier ;-) )
Poujeaux 2001? 13€, mijn vriend...

Gepost door: Bert | 23-01-08

Opende vanavond nog eens en Rambaud 2004. Vond hem in eerste instantie wat groenig, lichtjes ontgoochelend. Gedurende de avond werd ie beter, fles is driekwart leeg dus zo slecht kan hij niet geweest zijn :-)

Gepost door: vinejo | 23-01-08

Rambaud zonet geproefd, is veel beter ( aardbei en frambozen!) en 100% zijn 7€ waard!

Gepost door: vinejo | 24-01-08

Vinejo and winefriends Heb al vele reacties gezien over het jaar 1997.Heb juist Pichon Longueville Baron ontkurkt.Gekocht bij Wevino voor 30€.Typische Pauillacneus.Misschien niet de volle wijn van in goede jaren,maar mijn vrouwtje en ik waren aangenaam verrast.

Gepost door: jef | 24-01-08

winefriends sorry voor de verkeerde info.Het was 35€

Gepost door: jef | 24-01-08

Wat ik mij nu afvraag... Hoe komt op een fles van 2004 een kurk van 2001?

Anyway, ik hoorde onlangs dat Léoville Barton 2005 momenteel zelfs beter zou zijn dan Las Cases. Maar ja, ik kan die flessen toch niet betalen, dus wat ben ik daar mee?

Groeten uit het stille Leuven (nog twee examens!!) (en dan wijn, eindelijk!)

Gepost door: Jean | 24-01-08

Verdignan blijft me verbazen.
Ik proef mijn eerste 2003 en deze stelt me allerminst teleur.
Integendeel dus. Rijke neus met tertiaire geuren.
Vol in de mond, knabbelwijn met toets van koffie. Opvallend zachte tannine voor deze jonge wijn. Lijkt een vroegrijpe tiener te zijn, maar is dus nog maar een 3-tal jaar op fles... GB 13.38€ en voor mij 88-89/100: doen

Gepost door: Bert | 24-01-08

@Jean Proficiat! Ik vroeg me af of het iemand zou opvallen...Ik vond niet onmiddellijk de kurk ( er zat vacuvin op, is geen zicht op foto) en haalde dan uit mijn kurktrofeeënbokaal (die elke wijnlijfhebber wel heeft) een kurk van een clos du marquis 2001. Zo bleef het toch in de familie...
Succes nog met de examens!

@Bert
Ik zag deze fles al liggen in carrefour, met ander etiket dan vroeger, is er niet op verbeterd vind ik...( enorm ouderwets, lijkt wel wijn van een coopérative)
De '98 die ik 2 maand terug dronk was lekker maar loopt nu toch op z'n laatste beentjes denk ik...

Gepost door: vinejo | 24-01-08

@ Vinejo Ik wist reeds dat je sommige wijnen over verschillende dagen dronk, maar nog niet over verschillende maanden.

Gepost door: Tienne | 24-01-08

Tja.. een mens durft al eens een fleske verstoppen en dan vergeten uitdrinken hé...

Gepost door: vinejo | 24-01-08

Awel, buy, taste, comment.

Gepost door: Bert | 24-01-08

@ jean Uit het stille leuven?
Van waar dan ergens?
Ik woon daar ook ergens....
Doet dat nog goe die examens!

Gepost door: Venne | 25-01-08

tziet er heel lekker uit, proficiat!!!

Gepost door: pa | 25-01-08

@ Venne Op kot in de Maria-Theresiastraat. Wel veel lawaai vandaag, het is hier honderd dagen voor de scholieren (dat heet hier crysostomos of zoiets). Ze hebben zich verkleed als pooiers en hoeren, en ik moet zeggen, ondanks het feit dat ze niet veel moeite hebben gedaan, is het een prachtig resultaat.

Tijd dat ik naar Gent terug keer! Ik mis het!

Gepost door: Jean | 25-01-08

@Bert Toeval, oh toeval; ik heb gisteren 2 flessen Verdignan 2003 gekocht. Ik heb 'm nog niet geproefd, maar als een Saint-Julien-fan 'm aanraadt ;-)))

Morgen komen er wat vrienden langs voor een etentje; ideale gelegenheid om dat te proeven lijkt me !

@Vinejo
Ik ben momenteel de Ventenac aan 't drinken die je me had aangeraden: Het is eens wat anders dan een Bordeaux.
Is best wel lekker, maar op een "andere" manier dan ik gewend ben !
In de neus herken ik perzik (denk ik) en in de mond kruiden, maar euh...........ik weet niet goed welke !

Sorry als dit belachelijk klinkt, maar de fles is ook al bijna leeg natuurlijk ;-)))

Gepost door: Dave | 25-01-08

@ Dave hou ons op de hoogte!

Gepost door: Bert | 25-01-08

@ Bert & Jean Gisteren inkopen gedaan in de Carrefour Zemst (Mechelen-Zuid). Ik had al een paar flesjes mee (La Suffrène 2004, Cap de Faugeres 2003 en een SA Pinotage voor een klein prijsje), maar mijn vrouwtje troonde mij mee naar de babyspullen. Ver van alle andere wijnen (midden tussen de kleren feitelijk) stond in het middenpad een palet wijn, in oude verfomfaaide dozen. Mijn nieuwsgierigheid natuurlijk geprikkeld...

Het bleek te gaan om Verdignan '98, dewelke in prijs gereduceerd was van 10 EUR naar 5 EUR. Ik heb er eentje meegenomen en zit die nu te drinken: echt een aanrader voor liefhebbers van gerijpte Bordeaux. Geen wijn om nog langer te bewaren, maar aan deze prijs toch wel een koopje. Mijn score: 86+.

Gepost door: Dust | 27-01-08

Verdignan 98 aan 5€ dat is natuurlijk een super-koopje!
Goed gevonden en geniet ervan. Zal idd nu te drinken zijn en niet volgend jaar.
Persoonlijk heb ik ook een koopje gedaan dit weekend:
Pontet Canet 2004 aan 24.52€ (Prijs in Primeur was 39.90€)

Gepost door: Bert | 27-01-08

@ Bert Mooi zo, laat je niet ringeloren door de commercie. Hou je ogen open en hier of daar vind je wel een koopje.Proficiat.

Gepost door: Carl | 27-01-08

Pontet Canet 2004... à 24.52 is idd een superkoopje.
Momenteel in Colruyt 39.50.
Laatste FAV Carrefour 39.99.
Enige opm.: Primeurprijs Colruyt 06/06 : 33.50 euro (maar nog steeds een stuk duurder dan die superprijs 24.52) : laat deze fles je smaken.
Over 2004 gesproken:
Ik kon vanmiddag proeven van La Tour de Bessan 2004 Margaux (colruyt 13.95). Geen geconcentreerde kleur, geen intrigerende neus, flauwe smaak, deze wijn kon me totaal niet boeien...ik zou hem niemand aanraden. Of zijn er hier toch liefhebbers van?
Nu Maucaillou 2001 (RP87)
uit de kelder en direct in het glas.
Eerst ontgoochelend, pas na een uurtje (en een paar graden warmer) kwam deze wijn open. Prijs/kwaliteit goed, maar ik zou hem niet veel langer meer laten liggen.
Voor straks : Haut Bages Libéral 2004

Gepost door: Tienne | 27-01-08

Tiens Tienne, Ik had vandaag nét hetzelfde met Poujeaux 2001.
Gesloten fase in het zevende levensjaar blijkbaar.... Op temperatuur en na zuurstofkuur was hij zeer zwoel en snel op!

@Dust
Dronk m'n laatste fles enkele maanden terug, was nog steeds lekker maar zoals je zei volledig op dronk ( met weinig reserve). Maar aan 5€ koop je natuurlijk een paar dozen en drink je hem tot de zomer als dagelijkse wijn..Nice!

@Dave
Ventenac is meer een doordrinkwijn maar dan wel een bijzonder lekkere ( zeker voor <4€). De fles is dan ook meestal snel leeg...;-)

Gepost door: vinejo | 27-01-08

@Bert en Tienne Zoals gezegd had ik gisteravond vrienden op bezoek voor een etentje.

We dronken:

- Bredimus: Luxemburgse schuimwijn uit de Colruyt aan 5 euro: heel straf voor die prijs
- JBG Chenin Blanc bij de Kabeljauw-papillotte. Kost 5,5 euro in de Colruyt: Uitstekend !!!

De twee bovenstaande wijnen vond ik via www.kurkdroog.be ; toch wel een interessante site vind ik.

Dan bij 't hoofdgerecht (Rosbief met risotto van boschampignons):

-Verdignan 2003: Ik sluit me aan bij de bevindingen van Bert: mooi zacht en vol in de mond; heel lekker !

- Amiral de Beychevelle 2004; FAN-TAS-TISCH !!!! Saint-Julien op z'n best ! Wel 17 euro in de Colruyt, maar, worth every penny !
- Fiefs de Lagrange 1998: Was niet slecht, maar viel toch wat tegen na de Amiral; waarschijnlijk omdat die zo geweldig was. Ik ben nu een restje Fiefs aan 't drinken en dat smaakt me toch weer heel erg ! De Amiral is op; of wat had je gedacht ;-))

Over Tour de Bessan; Heb ik ook al eens geproefd samen met mijn broer, en dat was ons toen ook zwaar tegengevallen.

Gepost door: Dave | 27-01-08

@Vinejo,Dave, Iverie1 & Els(e) De Maucaillou 2001 "has put on weight" het tweede uur en was dan perfect (spijtig : 't was mijn laatste fles), om dan toch zachtjes wat te "vermageren".
Ja Dave, die Tour de Bessan 2004 was een zware tegenvaller. Daarom ben ik van plan om verscheidene Bordeaux-2004 de komende weken te proeven en te beoordelen.
Proefde zelfs vrijdag reeds La Grave Trigant de Boisset 2004 (19.50) : mankeert voor mij body, lekker zonder méér, meer dan zijn eerste communie zou ik hem niet geven.
Maar nu : Haut Bages Libéral 2004 (RP90)
Eerste indruk : ietwat flauwe kleur (zoals die Tour de Bessan 2004, La Grave à Pomerol 2004), is dit typerend voor 2004?
Maar dan, goeie neus, vrij volle tot volle smaak, fruit en hout goed verweven, volle lange afdronk.
Voor wie deze wijn liggen heeft :
Proeven, hij is nu reeds p r a c h t i g,
en bijtanken, zou ik zeggen (en doen).
Deze fles koste me 17.50 en kan alleen dit zeggen:
I want more of this.
RECOMMENDED

Gepost door: Tienne | 27-01-08

HBL2004 Dju, heb getwijfeld in het wijnfestival om er een paar flesjes van te kopen ( waren dan nog 10% goedkoper)
Nou ja, getwijfeld is het juiste woord niet, budget was gewoon op)
Benieuwd naar je verdere bevindingen over 2004, ikzelf hou er wel van..

Gepost door: vinejo | 29-01-08

De commentaren zijn gesloten.