06-01-08

Wijndejaar 4

De vooravond van zondag 6 januari leef ik even op mooie witte wolkjes. De komende werkdag vergeten is een fluitje van een eurocent. Momenteel stromen niet enkel rode bloedcellen, leuko-   en trombocyten door mijn aderen maar ook bestanddelen van de cuvée Berengere van Chateau de Beauileu , coteaux d’ Aix en Provence. Een restje van het wijnfestival in Carrefour, gekocht aan -20% vorige zondag. Een wijn, gedomineerd door zijn houtlagering ( zacht, caramel, vanille), niet onweerstaanbaar maar toch behoorlijk lekker. Op de middag had ik al met de buren op straat gestaan in gezelschap van een zalig stukje foie gras ( mea culpa, Michel, mea maxima culpa maar ‘t was zo lekker) en daarbij een glaasje Carmes de Rieussec 2004, gewoon heerlijk, waarom moet je nog de eerste wijn kopen als de tweede al zo lekker is? In de namiddag dan wat geluisterd naar mijn soldenaankopen na een zaterdagje meetronen met mijn vrouwtje die eens de klerenwinkels in de Veldstraat ging napluizen. Resultaat: Geen enkel koopje gevonden voor Veetje( ik heb een fantastische vrouw), zelf daarentegen in de FNAC 5 superkoopjes gedaan:

*Josh Rouse: Subtitulo aan 3€ !!!! Schitterende singer songwriter, liedjes die zich bij elke luisterbeurt meer in je geheugen nestelen.

*Adam Green: Jacket full of danger à 6€: Het genie van Lou Reed gecombineerd met de weirdness van Frank Zappa, aaaaah!!

Dayna Kurtz: Another Black Feather à 4€: Jazzy en soulvol, fantastisch!

Howie Beck/ ST
à 4 € Rustig en intelligent, zalig luisterplezier

Maar uiteraard ging ik ook op zoek naar meer moois van de laatste ontdekking, Two Gallants. Drie maal dezelfde mini cd gevonden, twee maal aan 13.95€, één maal aan 10.95. Toch maar de laatste meegenomen ( nooit zomaar meegrissen, net zoals bij wijn af en toe eens de prijskaartjes vergelijken)  .The scenery of Farewell.
Slechts 5 nummers uitgesmeerd over 30 minuten. In mijn Bad Religiontijd zou ik zulke cd’ s verketterd hebben, een nummer van twee minuten was echt het maximum wat men mocht vragen van de attention spam van punkrockers. Maar deze cd van de twee folkpunkers( jawel) overstijgt nog de kwaliteit van alle andere (op zich al uitmuntende) schijfjes. Tja, ze hebben nét dat ietsje meer wat een uitstekende fles onderscheidt van een heel goede.
Maar ook in Belgie hebben we prachtige nieuwe groepjes. Zo is er bvb Elysian, héél lekkere gitaarrock in de stijl van Buffalo Tom, Love Battery, Superchunk en Kitchens of Distinction (voor wie dat nog kent) en zelfs Hüsker Du ( Bob Mould, we won’ t forget you). Check out the sound of Elysian  here!!
En... wat wil het toeval nu? De gitarist van Elysian is één van de enthousiaste bezoekers van deze blog! Hij is nog niet zolang met wijn bezig maar z’n wijnpassie neemt bijna de proporties aan van zijn muziekpassie. En dat wil wat zeggen.
Get on the wave
met de wijndejaarsvraagjes
van Dave!

Dave

pijltjeWaar, hoe, met welke fles of ervaring is je wijnpassie begonnen ?
Een Fiefs de Lagrange 1993, Kerstmis 2005, samen met mijn ouders en mijn broer. Mijn ouders hebben ons (goeie) wijn leren drinken en met mijn broer koop ook samen heel wat wijn, die we dan in de kelder van mijn ouders bewaren: de cirkel is rond !

pijltjeDrink je elke avond wijn ?
Neen, ik probeer toch ook wat op mijn gezondheid (en gewicht ;-) te letten. Ik probeer mij te beperken tot het weekend (wat niet altijd lukt !). En ik drink trouwens ook liever minder vaak wijn, zodat ik wat meer kan uitgeven als ik wel drink.

pijltjeWelke appellatie, streek, land draagt je voorkeur weg?
Rode Bordeaux, en meer bepaald Saint-Julien (70% van de kelder is daar ook mee gevuld).

pijltjeWaar koop je meestal je wijn ?
In supermarkten (GB, Carrefour, Delhaize, Colruyt)

pijltjeWat is het mooiste koopje dat je ooit gedaan hebt ?
Ducru-Beaucaillou 1997 (2eme Grand Cru Classé) aan 24 euro. In een godvergeten GB in Londerzeel.

pijltjeWelke fles had/heeft de mooiste prijs-kwaliteitsverhouding ?
Persoonlijk blijf ik
Fiefs de Lagrange een vaste waarde vinden, ook al is de 2005 verschrikkelijk duur.
- Maar ook in de categorie Wereldwijnen heb ik een aantal wijnen ontdekt die ik super vond. De lekkerste was de (Chileen) Santa Rita,
Cabernet Sauvignon 2004, Medalla Real "Reserva" (9,5 euro bij GB/Carrefour).


pijltjeWat is de duurste fles die je ooit kocht ?
- Als cadeau een fles
Gruaud-Larose 2001 (39 euro)
- Voor mezelf de bovengenoemde Ducru-Beaucaillou 97 (24 euro)

pijltjeWelke fles geef je cadeau aan je vervelende collega ?
Chateau La France; ooit eens in promo gekocht bij Colruyt zonder te proeven. Ik heb 2 flessen geproefd en die waren alle twee even slecht vond ik. De overige 4 heb ik dus weggegeven aan personen die het verschil toch niet proeven ;-))

pijltjeGeef je top drie van je mooiste wijnervaringen.
1.
Ducru-Beaucaillou 1997 (gewoonweg de beste wijn die ik ooit heb gedronken)
2.
Fiefs de Lagrange 1993 (zoals hierboven beschreven)
3.
Amiral de Beychevelle 2003 (gezellig etentje met mijn broer en zijn vriendin)

pijltjeWat was de grootste ontgoocheling ooit ?
Sarget de Gruaud-Larose 1996
, daar had ik echt iets van verwacht en viel heeeeel fel tegen. Kan natuurlijk ook aan de bewaaromstandigheden gelegen hebben (onlangs gekocht in Carrefour).

pijltjeHeb je een mooie wijntip voor ons ?
Als iemand me die vraag stelt antwoord ik tegenwoordig: Santa Rita, Cabernet Sauvignon 2004, Medalla Real: Heerlijke wijn, betaalbaar en vlot verkrijgbaar.
 
pijltjeEen leuke wijnuitspraak, quote, gedachte?
"Het leven is te kort om slechte wijn te drinken !"

 
 

18:21 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (41)

Commentaren

Hüsker Dü Pink turns to Blue...nog altijd één van de ontroerendste korte nummers die ik ken. Straks nog eens even die LP bovenhalen (alhoewel dat stukje dus echt letterlijk is grijsgedraaid).

Gepost door: Rick | 06-01-08

Josh Rouse is een goede keuze, de anderen zijn mij niet bekend. Seven Swans (van Sufjan Stevens) is de titel van een CD uit 2004.

Gepost door: food fan | 07-01-08

Aan de liefhebber van St-Julien Ik heb vandaag in het "Franse warenhuis" (de baas leest mee) 3 flessen Le Clos du Marquis 2004 gekocht aan 19,25€ per fles, voorwaar een soldenkoopje lijkt mij. Toch maar mooi 3,75€ goedkoper dan tijdens het wijnfestival van vorig jaar.

Gepost door: Carl | 07-01-08

Santa Rita deze is niet in regulier assortiment in GB/Carrefour neem ik aan? Ik dacht van niet? De Reserva en 120 van Santa Rita ken ik wel uit GB (niet noemenswaardig) en ook op restaurant eens gedronken (niet in België).
Hier nog zo'n St.Julien-lover overigens. Lagrange is voor mij top. Les Fiefs een fantastische 2de wijn, maar zoals je zegt, Dave, schandalig duur. Ik wacht nog eens een promo af (waar hij nog 15.95 zal kosten...) om er enkele in te doen en te bewaren.

Gepost door: Bert | 07-01-08

Bai de wee, Dave een glas St.julien drinken met u zie ik wel eens zitten,
een optreden van uw groep bijwonen ook (zeer te smaken!)
een matchke boksen dan weer niet...

Thx voor de link naar de site van Elysian, Vinejo.

Gepost door: Bert | 07-01-08

Santa Rita 2 Mooie en complete website, overigens:
http://www.santarita.com/OpenNet/asp/default.asp?boton=Hom

Gepost door: Bert | 07-01-08

@carl Was dit in de carrefour in korbeek lo?

Gepost door: Venne | 07-01-08

Clos du Marquis Geen dure second vin die 88/100 krijgt van RP?

Gepost door: Bert | 07-01-08

@ Venne Het spijt me dit was in Mechelen. Er waren ook nog wat andere promo's daar :

La Dominique 2004 à 17,5€
Fombrauge 2003 à17,5€
Carbonnieux 2004 rood à 16,1€
Grand-Puy Ducasse 2005 à 20,65€
La Louviere 2003 rood à 15€
La Tour Carnet 1998 à 10,85€
Grand Corbin-Despagne 2002 à 14€
Cos Labory 2001 à 17,5€
Chauvin 2003 à 18,55€
Tertre Daugay 2001 à 20,65
Kist Chasse Spleen 2004 à 270€

Laat maar iets weten via email mocht je geïnteresseerd zijn. Ik weet wel niet hoeveel er morgen of later deze week van elke fles nog zullen zijn.

Gepost door: Carl | 07-01-08

@Carl Is wel een goeie prijs voor Clos du Marquis, maar zoals Bert opmerkt is het nog steeds een tweede wijn.
Dat vind ik altijd wel moeilijk want voor die prijs koop je eerste wijnen, ook uit Saint-Julien. Zo heb ik vorige week een Gloria 2001 gekocht onder de 20 euro en die was echt heel lekker.

Maar alleszins, thx voor de info !!!

Gepost door: Dave | 08-01-08

@Bert en anderen De Santa Rita Medalla Real vind je normaal gezien wel in het reguliere assortiment bij GB/Carrefour, bij ons in de buurt alleszins wel. Maar zoals Vinejo terecht opmerkt: de voorraad slinkt overal aanzienlijk door de "hype".

Ik wil ook wel gerust eens een glas wijn drinken met jou en bij uitbreiding met andere blogbezoekers. Ik zou weleens een wijnproeverijtje willen doen met een aantal mensen die dezelfde passie delen. Dus hierbij een oproep:

Aan de mensen van de regio Landen - Tienen - Sint-Truiden of mensen die het zien zitten om zich wat verder te verplaatsen.
Laat mij weten wie zin heeft in een gezellige proefavond. Als er genoeg geïnteresseerden zijn wil ik dat wel proberen te organiseren.

Gepost door: Dave | 08-01-08

@Vinejo & all Ten eerste wil ik Vinejo bedanken voor zijn schitterene blog en ook dat hij mij gevraagd heeft om mijn wijndejaarsvraagjes te posten.

Over de muziek: Ik had aan Vinejo gezegd dat hij mijn muziek niet hoefde te vermelden op het blog (is geen promo-instrument hé) maar hij drong er zelf op aan omdat hij het goeie muziek vindt en dat wel wilde meedelen. Thanks voor jullie fijne reacties trouwens !

Sorry voor de foto: ik ben normaal gezien niet zo'n man van stoere macho-poses (en ook geen bokser zoals hierboven gesuggereerd werd ;-).
Dit was ongeveer de enige fatsoenlijke foto die ik op de PC staan had, maar hij is dus afkomstig van een fotoshoot waar er zeer stoer moest gekeken worden !
En dat terwijl ik eigenlijk zo'n softie ben ! Allez, dat zegt mijn vriendin toch ;-)))

Groetjes

Gepost door: Dave | 08-01-08

@the downloaders En nu niet allemaal massaal illegaal gaan downloaden hé, sus eens je geweten door nog eens een cd te kopen én ondertussen een schitterend Vlaams groepje te steunen.
Ik denk trouwens dat er een nieuwe cd op komst is Dave? En komen er dan ook concerten in de bewoonde wereld?
( In dat verband, verdomd veel jonge gedreven wijnliefhebbers in het Limburgse blijkbaar...als het tot zo' n degustatie komt verwachten we wel een verslagje hé...en met wat geluk wil KK mss wel aanwezig zijn in de hoedanigheid van "kenner" ..? ;-))

@Carl
Nog net die Clos Marquis 2004 geopend dit weekend
en de overgebleven halve fles meegenomen naar de les. Velen vonden hem atypisch Bordeaux, veel rijp fruit en weinig houtinvloeden, lichtjes onrijpe maar niet storende tannine, fijne wijn--ALS je er al 1 wil proeven, zéker decanteren maar best van al minimum 2 jaar wachten!
Anders wel een paar andere goede koopjes ginds, zoals de fombrauge én Chauvin 2003, GPD 2005, Labory 2001 en Carbonnieux 2004 ( in stijgende kwaliteit de laatste jaren!)

@Bert
OK dus, afspraak op t eerste optreden van Elysian in de buurt, after party bij me thuis ( we zorgen hier wel dat er een bed vrij is.)

Gepost door: vinejo | 08-01-08

@ Vinejo Deal!

Gepost door: Bert | 08-01-08

Santa Rita, Cabernet Sauvignon 2004, Medalla Real Allez, omdat je zo bleef zagen heb ik er ook 2 gekocht
(Yes! Ze hebben deze ook in onze plaatselijke GB)

Gepost door: Bert | 08-01-08

Muzieknieuws Inderdaad, we werken momenteel aan een nieuw album, maar 't zou wel kunnen dat dat nog even op zich laat wachten.

We hebben meer dan 15 nummers die eigenlijk klaar zijn om op te nemen. Maar zoals Vinejo terecht opmerkt: van downloaden worden muzikanten niet rijk. En platen opnemen kost geld.

Momenteel wordt er dus druk onderhandeld met ons platenlabel over de productiekosten. Ons management heeft contacten in Engeland en er is interesse van een aantal producers aldaar. Ik mag nog geen namen noemen, maar het zijn behoorlijk bekende mannen in producer-land.

Dat is goed nieuws en het bevestigt ons geloof in de kwaliteit van de nieuwe nummers. Maar zo'n gasten moeten natuurlijk ook betaald worden. Dus ook daar zijn we aan 't onderhandelen.

Het ziet er op dit moment naar uit dat we eerst twee singles gaan opnemen met één van die producers. Dan brengen we een single. Als het bolt is het de moeite om de rest van de plaat ook met groot budget op te nemen.
Als de singles floppen zullen we de rest van de plaat meer "low budget" moeten opnemen.

Optredens staan er momenteel niet gepland omdat we ons willen concentreren op de nieuwe plaat. Maar daarbij komt nog dat onze bassist ook toetsenist is bij Vive La Fete en die zijn momenteel volop aan het touren.

Laten we het erop houden dat we met Elysian momenteel in stilte verderwerken met de bedoeling om binnenkort heel veel lawaai te maken. Hopelijk horen jullie ervan ;-))

Gepost door: Dave | 08-01-08

Aahhhhh Dàt heb ik gemist se... I'm back ! (al heb ik nog veel leestijd in te halen precies, u hebt niet stilgezeten !)

Gepost door: Aardvarksken | 08-01-08

Wenslijstjes Een leuk onderdeel van http://www.wouterwineconsult.be/(website van Wouter De Bakker) is het volgende http://www.dreamwine.com/top10

Gepost door: Carl | 08-01-08

Beste wijnen ooit Lijstje van WesleyNoë, sommelier:

2000 MOUTON ROTHSCHILD
2. 1989 PETRUS
3. 1990 BARBARESCO ANGELO GAJA
4. 2000 HAUT BRION
5. 1998 SASSICAIA BOLGHERI
6. 1998 CASTELLO BANFI BRUNELLO DI MONTALCINO
7. 1989 PENFOLDS GRANGE
8. 1988 LA TOUR A POMEROL
9. 1989 ECHEZEAUX DRC
10. 1990 RICHEBOURG DRC

Heb ik van 1 van die 10 toch wel een flesje liggen zeker...

Gepost door: vinejo | 08-01-08

@ vinejo Mag ik zo nieuwsgierig zijn en vragen hetwelke? Hetlijken me allemaal wel lekkere wijntjes om liggen te hebben.

Wat me in die lijstjes wel opviel was telkens weer de ouderdom van de likoreuze wijnen. Meermaals zag je daar flessen van voor de oorlog in opduiken. Soms zelfs van voor de eerste wereldoorlog. Ook de rode Bordeaux kwam meermaals uit een andere eeuw (met name de 19e).

Gepost door: Carl | 08-01-08

Tuurlijk, was de bedoeling ...;-) De zesde plaats...ook wel de minst grote naam natuurlijk, en dan nog gekocht op de veiling voor een prikje ( rond de de 18€)

En inderdaad Carl, die zoete wijnen gaan blijkbaar soms een eeuwigheid mee. Ik spaar een halfje Rieussec 2001 voor mijn honderste verjaardag...

Gepost door: vinejo | 08-01-08

Grrrrrrr Ik erger me altijd aan van die lijstjes. Je moet er eens doorscrollen: allemaal van die 'naam'wijnen. net of er niets anders is. Je moet ze gewoon gedronken hebben om bij het clubje te horen (gelukkig doet Wouter de Bakker het even anders). Even wat opzoekwerk op het net en iedereen kan die lijstjes samenstellen. Ik vraag me af of dat 'beste' voor wijnen moet begrepen worden als de geclaimde 'beste' wijnen van de/het wereld(je) of de 'beste' wijnen in de herinnering van de proevers.
Iedereen die wat proeverijen afloopt en wat moeite doet kan zo een lijstje samenstellen. Niks aan. Probeer anderszijds maar eens te verwoorden wat voor 'echte' ervaringen je hebt gehad met een wijn die op dat ene moment 'echt goed' was ... heel wat anders.

Gepost door: Amaronese | 09-01-08

Banfi 88 Hey Jo, ik heb pas de 88 banfi gedronken en dat was patat. Welk jaar heb jij liggen?

Gepost door: Venne | 10-01-08

Hors categorie Misschien eens een top tien van wijnen die door geen enkele (grote) wijncriticaster gequoteerd zijn? Een uitdaging, maar waarschijnlijk wel een verdomd lekkere zoektocht ;-)

Maarten.

Gepost door: Maarten | 10-01-08

Is niet zo moeilijk: we zullen er eens werk van maken zie.

Gepost door: Amaronese | 10-01-08

@venne Was exact die uit het lijstje, 98 dus. Nog te jong blijkbaar?

Gepost door: vinejo | 10-01-08

@dave Hey Dave,
is Aarschot dicht genoeg bij de regio Landen-Tienen-St Truiden? Leuk initiatief, wil wel meedoen.

Gepost door: Rob | 11-01-08

En om het nog eens over muziek te hebben op dit moment is voor mij (al een tijdje) het beste Belgische werk
The Van Jets - What's going on
http://www.youtube.com/watch?v=VlMHC8fOBcw

Gepost door: Bert | 11-01-08

Vergis ik me nu of is dit ( toevallig ;-) ) hun meest Metallicaiaanse song?

Gepost door: vinejo | 11-01-08

Beste Jo, u vergist zich idd, want dit is gewoon goeie gitaarrock.
Die solo, kon toch bij (de door u geliefde) Dinosaur Jr ook, en leunt dus niet te dicht bij Metallica aan?
Als je anders een stukje Metallica wil horen? Be my guest.

Gepost door: Bert | 11-01-08

Eigenlijk vond ik de gelijkenis meer in het begin, dat zachte stuk dat dan overgaat in wat scheurend gitaargeweld. Maar nu je het zegt, Dinosaur had dat ook, maar eigenlijk heeft Kurt Cobain het allemaal uitgevonden.

Gepost door: vinejo | 11-01-08

Cobain Aaaaaaaaaah...
Begin jaren 90
De grunge uit Seattle. Fantastisch.
Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains, Screaming Trees...

Gepost door: Bert | 12-01-08

@Rob Nee hoor, geen probleem

ik wacht nog even op bijkomende reacties en laat in de loop van volgende week iets weten

Gepost door: Dave | 12-01-08

Santa Rita, Cabernet Sauvignon 2004, Medalla Real "Reserva" net geproefd.
Ondanks mijn hardnekkige neusverkoudheid toch veel rood fruit (rijpe kersen) en aanvaardbare portie hout waargenomen. Een Chileen die me doet denken (qua geur alleszins) aan Capitana Merlot 03 - en niet CabS. In de mond een smakelijk, volle wijn. Heeft nog enkele jaren voor de boeg, denk ik. Mooi aan die prijs, 86/100.
(Kan meer zijn zonder bloody verkoudheid. Grrr)

Gepost door: Bert | 12-01-08

Op Cobain.... AMEN !!!! Ik was 15 in 1992, maw de grunge is mijn jeugd !

Ik wil niet als een ouwe zak klinken, maar de superplaten die uitgekomen zijn tussen 1990 en 1995 zijn niet te tellen.
Dat de "jeugd van tegenwoordig" het moet stellen met Tokyo Hotel, Good Charlotte en meer van die brol maakt mij toch een klein beetje droevig ;-)))

Ik ben altijd een grote Pearl Jam-fan geweest en ik weet dat het op dit moment niet meer de meest relevante groep is, en dat hun laatste platen verre van geweldig zijn, maar als het gaat om LIVE spelen, dan blijven ze toch wereldklasse !!!

Ik heb laatst Live@ The Gorge gekocht. Man, man, man !!! Er staat ergens een versie van Alive op dat ze (15 jaar na datum) nog altijd spelen met het enthousiasme en bevlogenheid van de jonge honden die ze toen waren. Ik stond gewoon te headbangen in de keuken ;-)))

In tijden van samplers, sequencers, extra muzikanten onder podia en live optredens waar de helft van wat je hoort op een band staat, is dit gewoon hartverwarmend !!!

Gepost door: Dave | 14-01-08

Pearl Jam Gezien in Sportpaleis op 30/08/06?
Ik alleszins wel. (heb het volledig optreden op pc staan - magistraal!)
Gezien op Werchter 2007?
Ik alweer. Charisma tot en met... Wel kort optreden ivg met A'pen

Gepost door: Bert | 14-01-08

@Bert - Sportpaleis 06: Aanwezig ! Maar ik had geen staanplaatsen kunnen vastkrijgen: Bummer !!! De beleving is toch heel anders. Let's be honnest: zitten is voor Clouseau-fans hé ;-)))
- Werchter 07: Aanwezig ! Goed optreden, maar de klank was zeer middelmatig; spijtig !
- Werchter 2000: was ik ook aanwezig, maar toen zijn ze er niet geraakt door dat Roskilde (on)geval.

Maar gelukkig was er:

- Pinkpop 2000: Fantastisch optreden ! Mooi weer en de mannen hadden er zin in. Ik heb het nog op video van Ned3.
- Parijs (Bercy) 2000: zelfde tournee, maar een weekje eerder denk ik. Ook een geweldige show, super klank ook voor zo'n sportpaleis-achtig ding. Ik heb er de officiële bootleg nog van. Misschien wel het beste PJ-optreden dat ik gezien heb. Of was het:

- Parijs '97 (Le Zénith): No Code (4e album) was pas uit, ik was net 20 en ben toen met een paar maten, met de bus naar Parijs gereisd om de mannen voor het eerst aan 't werk te zien.
Ik krijg terug kippenvel als ik eraan denk: de muzikanten kwamen eerst op en begonnen "Wash" te spelen. Toen kwam Eddie Vedder op en werd de zaal wild. We werden meters meegesleurd in alle mogelijke richtingen, mensen vielen op de grond. Je voelde je niet helemaal veilig, maar dat hoorde bij het avontuur. SCHITTEREND !!!

Heb ik al gezegd dat ik FAN ben ? ;-)))))))

Gepost door: Dave | 14-01-08

Terug naar wijn nu Juist om te zeggen dat er in de coruyt in Leuven een heerlijke "Argento"-wijn ligt. Niet de malbec, maar degene met de rode capsule. Die heeft 12 laanden op eiken vaten gelegen en is echt een lekker beest! En niet zeer duur (minder dan € 7.00). Een aanrader. Jammer dat je die wijn niet in elke colruyt vindt. In Zottegem hebben ze hem niet :(

En nu terug gaan blokken...

Gepost door: Jean | 14-01-08

Pearl Jam en wijn @ Dave
Fan: precies wel ja!
Je hebt ze 3x meer mogen meemaken. In Sportpaleis stond ik wel op Middenplein. En over kippevel: krijg ik nog steeds als ik die versie van 'Black' hoor.
@ Jean
Colruyt Zottegem: ook mijn Colruyt :-)
En @ beiden: Eddie Vedder houdt ook van wijn (moet je maar eens een optreden meeemaken, dan weet je 't wel), dus dat gaat samen :-)

Gepost door: Bert | 14-01-08

@Dave Een officiële bootleg... da's een goeie. moet ik onthouden. :-)

Gepost door: Marc | 15-01-08

@Marc En toch is dat de term die gebruikt wordt: Elk Pearl Jam-optreden wordt opgenomen en uitgebracht als live-CD aan een zacht prijsje (10€ denk ik). Vroeger waren die dan gewoon in de winkel te koop, tegenwoordig is dat via de fan club denk ik.

Het was de bedoeling om te voorkomen dat fans geld zouden geven aan dure bootlegs van vaak lage kwaliteit. Ik heb er zo maar ééntje gekocht, als aandenken aan dat fantastisch optreden. En de kwaliteit is echt uitstekend.


Vandaar "officiële bootlegs" ! Dat ze er zelf goed aan verdienen is natuurlijk mooi meegenomen ;-)))

Gepost door: Dave | 15-01-08

De commentaren zijn gesloten.