04-01-08

Wijndejaarsvraagjes 3

Over een gebrek aan enthousiasme
Kunnen we zeker niet klagen
Maak even tijd vrij
Voor Carls eindejaarsvragen

 

ormes1

 

pijltjeWaar, hoe, met welke fles of ervaring is je wijnpassie begonnen ?
Het is nog maar zo kort geleden en toch heb ik er niet meteen een idee van. Ik weet wel waar ik mijn interesse niét vandaan heb. Want bij mijn ouders was wijn niet meteen de geliefde drank. Het kwam wel op tafel bij feestelijke gelegenheden maar wát er dan op tafel kwam en hoe…. Echt veel verstand van- of liefde voor het edele wijnvocht was er niet. Wijn werd tijdens buitenlandse reizen aangekocht in plastieken vaatjes of rechtstreeks overgetapt in plastieken flessen!! Thuis werden lege witte wijnflessen uit de Aldi uitgespoeld (Ik denk dat het een
Cadillac moet geweest zijn, dat vond mijn vader leuk met zijn voorliefde voor Amerikaanse wagens….) en daar werd dan de meegebrachte rode wijn in overgetapt om op tafel te zetten. Dan weet je het wel. Daar komt de voorliefde dus niet vandaan, de interesse was er gewoon opeens. Oké, vroeger had ik al wel eens een aantal flesjes gekocht maar dan was het eigenlijk meer prijs-kijken (de opvoeding?) dan iets anders. Meer dan 5 € kon echt niet, terwijl ik nu blij ben wanneer ik eens een flesje vind onder de 5 €. Al moet ik toegeven dat ik vroeger meer wit dan rood dronk en er vroeger als rode wijn eigenlijk alleen Mouton-Cadet op tafel kwam, bij de rosbief weet je wel. Terwijl ik nu voor dat geld (rond de 9 €) al wel eens een betere fles weet te vinden.

pijltjeDrink je elke avond wijn ?
Inderdaad, ik tracht elke avond bij het eten wijn te drinken, omdat het zo gezond is ;-). Meestal is dit een rode wijn (type kleine Bordeaux, Pinot Noir uit de Elzas of Tasmanië of wijn uit een kleinere appellation in Frankrijk) maar wanneer er vis of dergelijke op het menu staan gaat mijn voorkeur eerder uit naar een Riesling uit de Elzas (voornamelijk bij zalm), dan wel een Sauvignon Blanc-wijn (type Sancerre, Pouilly Fumé of Graves). ’s Zomers wil ik nog wel eens gaan voor een Bordeaux Clairet. Deze bezitten de frisheid van een witte gecombineerd met de kracht van een rode wijn, heerlijk.

pijltjeWelke appellatie, streek, land draagt je voorkeur weg?
Ik ben vooral een fan van
Sauternes, een dure voorkeur maar wel een zeer lekkere. Wat me in deze appellatie vooral aanspreekt is de historiek die ermee verbonden is en de schier levenslange houdbaarheid van deze wijnen.
Verder hou ik ook wel van de
Médoc met zijn uitgebalanceerde wijnen, eerder dan van de Rechteroever die soms net iets te rond overkomen, bij mij mag een wijn nog wel een hoekje hebben.

De Elzas, Vacqueyras en de Loire-streek kunnen mijn voorkeur ook wel wegdragen net als bepaalde domeinen (Pipers Brook in Tasmanië en Santa Rita in Chili) die ik al kunnen proeven heb uit de “Nieuwe Wereld”.Voorts leer ik de laatste tijd meer en meer bij over de Bourgogne en ik denk dat ik de volgende maanden vooral daar mee ga bezig zijn, kwestie van nieuwe smaken te leren kennen en appreciëren.

pijltjeWaar koop je meestal je wijn ?
Ik moet toegeven dat ik mijn wijnen meestal in de supermarkt koop. Bij een wijnhandelaar ben ik nog niet (over de drempel) geraakt. Voorts ben ik ook een trouwe bieder op eBay. Vooral voor Sauternes is dat wel een goed kanaal om flessen te vinden die je zoekt (In mijn geval dus 2001).

pijltjeWat is het mooiste koopje dat je ooit gedaan hebt ?
Dat moeten 6 flessen Saint-Estephe ”Les Ormes de Pezuit 1996 zijn aan de prijs van 12,50 € de fles. Ik botste hierop in de Carrefour te Mechelen Noord (voor de rest is het daar een triestige boel, maar voor de wijn kom ik er graag) een paar maanden terug. Voorts heb ik er laatst ook een fles Haut-Medoc “Camensac” 2003 gevonden aan de ronde prijs van 10€, daar waar deze normaal gezien toch rond de 15 à 16 € kost.
 
pijltjeWelke fles had/heeft de mooiste prijs-kwaliteitsverhouding ?
Zie hiervoor de vorige vraag. Deze “Les Ormes de Pez” 1996 is toch wel heel lekker en uitgerijpt. Compleet op dronk om vanaf nu niet te lang meer laten te liggen.
Voorts ga ik graag al eens eten (praktisch altijd in
De Laurier te Lovenjoel, (een klasserestaurant zonder de klasseprijzen, zie ook http://www.restaurantdelaurier.com/index_2.htm) en wanneer we dit doen nemen we een menu (soep, voorgerecht, hoofdschotel en dessert) voor 30€ met wijnen inbegrepen. Dit houdt in bij de voorgerechten meestal een witte Pays d’Oc (Chardonnay) en bij het hoofdgerecht een rode wijn. Nu wil dit lukken dat dit regelmatig al eens de Montepulciano d’Abruzzo “Farnese” is, een heerlijke wijn voor de prijs (inbegrepen in die 30€) waar je elders enkel rommel voor geserveerd krijgt. En het is dus niet zo dat je maar één glas per soort krijgt, er wordt steeds vlotjes bijgeschonken. Goede prijs-kwaliteitsverhouding dus!!

 
pijltjeWat is de duurste fles die je ooit kocht ?
Dat moet op eBay een Sauternes Chateau d’Yquem 1998 aan 71,5€ (voor een halve fles) zijn. Ik weet het, niet goedkoop en ook niet meteen het allerbeste jaar voor d’Yquem maar ik vond toch dat ik hiervan een fles moest liggen hebben (al is het dan maar een halve). Wat volledige flessen betreft zal de duurste een Sauternes Chateau Suduiraut 2001 zijn. Ik kocht deze ook op eBay aan 65,5€. Niet goedkoop, maar in het gezegende jaar 2001 wordt dit toch als een topper beschouwd. Deze flessen zijn dan ook niet om elke week te drinken maar eerder voor een grote gelegenheid. De top-vijf bestaat verder ook nog uit een duo Sauternes “Chateau La Tour Blanche” 2001(eveneens eBay aan 50€),  een trio Saint-Julien “Chateau Leoville-Barton”2004 (Wijnfestival Carrefour  eigenlijke waarde toen 43€ maar gekocht aan 35€ omdat de kassierster de prijs niet vond en ze dan maar de Pavillion Rouge 2004 heeft ingescand) en als afsluiter een Sauternes “Chateau Broustet” 2001 aan de onwaarschijnlijk hoge prijs van 40,5€ (wederom gekocht via eBay, dat komt ervan als je niet kan stoppen met bieden en je een wijn echt wil). Veel Sauternes natuurlijk, maar wat kon je anders verwachten….

 pijltjeWelke fles geef je cadeau aan je vervelende collega ?
Sorry, maar ik heb geen vervelende collega’s. En trouwens, aan lastige mensen geef ik geen cadeaus...

pijltjeGeef je top drie van je mooiste wijnervaringen.

1. Een verrassing voor vrouwlief gaan regelen in ons favoriet restaurantje (zoals gezegd, De Laurier te Lovenjoel) met eigenaar en chef Patrick ter gelegenheid van de eerste huwelijksverjaardag. De verrassing bestond erin dat hij een gerechtje zou creëren waarbij een Sigalas Rabaud (Sauternes) 1995 kon geschonken worden. Deze werd door mijzelf aangeleverd (want hij mag dan een fameuze kelder hebben, in Sauternes is hij iets minder thuis). Omdat Patrick zo vriendelijk was om dit te doen had ik hem meteen ook eenzelfde fles aangeboden, voor persoonlijk gebruik. Omdat hij vond dat hij dit niet kon aannemen besloot hij mij een speciale fles in ruil te geven. Daar mijn zoon geboren is in 2002 en ik al zitten klagen had dat dit niet bepaald het makkelijkste jaar was om een bewaarwijn van te vinden had hij een idee. De dag zelf van het feestje (2/12/2007) verliep alles perfect. De door hem gecreëerde gerechtjes (een prachtig gepresenteerd voorgerecht bestaande uit Foie Gras, Wildpaté en Rilette en een heerlijk dessertje met warme krieken) accompagneerden de Sauternes wonderwel. Naderhand stonden we klaar om naar huis te vertrekken en naar goede gewoonte praatten we nog wat na met de eigenaar toen hij plots mededeelde: “Ik heb nog iets voor u.” Hij dook zijn kelder in en kwam naar boven met een Chateau de la Négly, La Clape “La Porte du Ciel” 2002. Een 100% Syrah welke gemaakt wordt met een opbrengst van 15 hl per hectare en waar jaarlijks maar 265 kisten van worden geproduceerd!
Daaraan herkent men een grote wijnliefhebber en een levensgenieter, de wil om mooie dingen met anderen te delen.

2a. Een uitnodiging van oma en opa om kaasschotel te komen eten krijgen en daar dan 2 flessen Rode Pessac-Leognan Chateau Smith-Haut-Lafitte 1989 op tafel zien verschijnen vond ik toch wel een mooie.

2b. (Reeds eerder besproken in de “reacties”) Kerstavond op restaurant gevierd. Als naar goede gewoonte was dit weer restaurant de Laurier te Lovenjoel. Een kerstmenu aan 72 € all in. Bij het hoofdgerecht (Fazantenfilet met witloof, appel en een Bon Bon van abrikoos en rookspek met een Fine Champagne saus van Calvados) mijn eerste Bourgogne ooit gedronken en wat voor één... Het was een Domaine Joblot Givry Clos de la Servoisine 1999. Pinot Noir op zijn best. Perfect uitgebalanceerd en zo smaakvol, ongelooflijk. En wanneer ik nadien de commentaren erop nalees mm.... Dan herkent iedere leek toch wel goede wijn wanneer het in zijn glas komt. Dit schrijft onze goede vriend Robert erover : The medium to dark ruby-colored 1999 Givry Clos de La Servoisine (red) puts many Cotes de Nuits grands crus to shame. Its piercing aromas of cassis liqueur, blackberry, fresh cherry, and flowers lead to a superb, medium-bodied character. Loads of dark berries, spices, and candied blackberries are intermingled with toasted oak as well as a myriad of spices in this profound, magnificently focused wine. It has admirable purity and a stunning finish. Drink it between 2004 and 2012+. 93/100.
En dan te weten dat deze wijn rijkelijk geschonken werd als all- in wijn, ongelooflijk. Ik heb hier met het halfje van mijn vrouw bij toch ruim 3 glazen van gedronken. Kon het maar elke dag kerstavond zijn...

3.Een flesje Sauternes Chateau La Tour Blanche 1989 om een mooie barbecue onder vrienden mee af te sluiten, meer moet dat niet zijn bij de perentaart. Ik moet nog watertanden als ik eraan terugdenk.

pijltjeWat was de grootste ontgoocheling ooit ?
Ik kocht ergens in maart een fles Saint-Emilion Grand Cru in Delhaize in het afslagkarretje voor een kleine 10 euro. Ik dacht dat dit misschien wel een mooi begin kon zijn om uit te zoeken waarom de Saint-Emilion de favoriete rode Bordeauxwijn is van de Belgen. Spijtig genoeg was deze wijn precies met room doorspoten en was deze zo afgerond dat ik de fles niet heb kunnen leegdrinken. Ze smaakte me gewoonweg niet...

pijltjeHeb je een mooie wijntip voor ons ?
Ik weet eigenlijk niet of ik al wel tips kan en mag geven aan anderen. Ik ben nog maar zo kort bezig met deze materie. Maar als ik één ding zou mogen zeggen is het dit: Laat niemand je zeggen wat lekker is. Ruik, proef en vorm een eigen oordeel. Enkel zo zal je genieten van de prachtige hobby die wijn kan zijn. Enkele betaalbare wijnen die mij nog nooit zijn tegengevallen zijn in Bordeaux : Rauzan Despagne en Thieuley (beide dit jaar gekocht in het Carrefour wijnfestival voor respectievelijk 5 en 7 euro, nu ietsje duurder), in wit heb ik goede ervaringen met de Rauzan Despagne (Carrefour) à 5,29 € (ook hier betreft het de wijnfestivalprijs)  alsook een verrassende VDP, namelijk de Ardeche Chardonnay Louis Latour (Delhaize à 6,59€ of Vinifrance te Leuven à 8,25€). Voor de liefhebbers van Pinot Noir kan ik de Bourgogne Côte Chalonnaise Dom. Michel Goubard 2005 (7,79 € Carrefour) aanraden. Voorts drink ik uit dit segment ook nog graag de Australische Ninth Island (de tweede wijn van Piper’s Brook, eigendom van dezelfde familie  Kreglinger als Vieux Chateau Certan).Deze wijn is volop in Delhaize te vinden aan een schappelijke 10 €. Een leuke anekdote betreffende deze wijn is dat ik deze leerde kennen via de wijnrubriek die
Fiona Morrison in Gentleman heeft. In het Meinummer van dit blad besprak ze de Pinot Noir-druif met de klassieke voorbeelden uit de Bourgogne en ook een aantal minder prijzige voorbeelden uit de nieuwe wereld, waaronder deze Ninth Island. Wist ik toen veel dat zij de echtgenote was van Jacques Thienpont van Chateau Le Pin en dus familie van de eigenaars van Piper’s Brook. Een beetje objectiviteit is in zulke zaken toch nooit weg, vind ik. Maar ze heeft wel gelijk. Het is inderdaad een heel lekkere Pinot Noir.

pijltjeEen leuke wijnuitspraak, quote, gedachte
Ik weet niet meer wie het gezegd heeft maar ik herinner mij een anekdote van iemand die vroeg aan een wijnhandelaar: “Wat zou ik doen met deze fles Mouton Rotschild, zou ik die nog een tijdje bewaren of zou ik hem al mogen openen?”.
Waarop de wijnhandelaar opmerkte:
”Maar meneer, Mouton Rotschild is een wijn om te verkopen, niet om te drinken...”

 

 

13:17 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (19)

Commentaren

Carl, met veel watertandend plezier je antwoorden/verhalen gelezen!

Gepost door: NCO | 04-01-08

@ NCO Bedankt, ik ben nog niet zolang met wijn bezig (een klein jaar nu) dus zoveel heb ik nog niet meegemaakt of geproefd maar toch was ik blij dat Vinejo ook mij de kans bood om mijn verhaal te doen op zijn blog. En het is dan nog eens zo leuk wanneer andere mensen hier ook plezier aan kunnen beleven hoewel ze er niet op hetzelfde moment bij waren.

Gepost door: Carl | 04-01-08

@Carl We hebben beide een gelukkige ervaring met dezelfde wijn want van die "Les Ormes de Pez 1996" heb ik vorig jaar een kist in de GB kunnen kopen voor 7 Euro de fles ( fout geprijsd!). Marktwaarde nu tegen de 30 Euro en ik heb hem zelfs bij Lafayette in Frankrijk zien liggen voor 82 Euro. Hij is nu inderdaad perfect op dronk.

Cheers,

Gepost door: Vinama | 04-01-08

Haha GB en carrefour zijn goe bezig blijkbaar. Kocht vorig jaar 3 flessen Calon ségur 2003 aan de prijs van Phélan...Lekkerrrr...
Van Ormes de Pez dronk ik de 99, prijs kwaliteit ( zelfs aan de gewone prijs van rond 16 € toen) een topper vond ik.

Gepost door: vinejo | 04-01-08

Waarde collega blogger,

Beste wensen voor 't nieuwe jaar en doe zo voorts !

Grafzerken Marc

Gepost door: Marc | 04-01-08

Scanprijzen Hallo Beste wijnvrienden
sedert korte tijd ben ik de nieuwe exploitatiedirecteur van Carrefour Belgium.
Het charmeert me dat jullie genieten van onze wijnen , maar nu begrijp ik waarom er LOS zijn in de wijndivisie. Hopelijk genieten hier enkel wijnliefhebbers als jullie hiervan?
Uit management standpunt moeten jullie begrijpen dat ik hiervoor de nodige acties zal ondernemen zodat de wijn kas tickets juist zullen zijn. Ikzelf volg deze blog al een tijdje en ik vind hem schitterend.
Hou deze info in de "vinejo" (wie dit ook mag wezen, respect) sfeer maar ik zal in de toekomst jullie community tijdig op de hoogte brengen van wijnacties binnen de carrefour group zodat jullie de nodige wijnen kunnen reserveren. Ik hoop dat jullie onze wijnverantwoordelijken wat kunnen respecteren maar als er real problems zijn , gelieve mij hier via deze blog van op de hoogte te brengen. No names and no distributionnames! Indien er suggesties zijn om het beter te doen zijn deze zeer welkom !!
Uit confi overwegingen kan ik enkel mijn initialen weergeven, maar zoals jullie verwoede googlers zijn zal dit geen probleem zijn....
Veel wijngenot in 2008!
F.B

Gepost door: Carrefour | 04-01-08

F.B Freddy Breck?

Gepost door: PvdW | 04-01-08

Wijnblunders bij de supermarkten Als het een troost kan zijn voor de heer F.B.; dit gebeurt niet alleen bij GB/Carrefour.

Niet zo lang geleden liep ik in een Delhaize binnen, ergens te velde waar ik anders zelden kom. Ze hadden er mooi assortiment klassewijnen en in het bijzonder veel Saint-Julien (my favourite). Ik loop dus naar de kassa met 1 fles Branaire-Ducru 99 en een Gloria 01. De kassierster scant de Branaire zonder probleem, maar bij de Gloria is de barcode blijkbaar niet meer leesbaar. Waarop de kassierster doodleuk:"Weet u toevallig hoeveel deze fles kost ?". Ik antwoord:"Ik dacht 17.90 euro (dat dacht ik toen ook echt). Achteraf bleek de fles 19.90 te kosten ;-))
Geen enkel probleem: ze heeft gewoon ingetikt wat ik haar verteld heb. Ik dacht eventjes dat ik net hetzelfde had kunnen doen met een Ducru-Beaucaillou 2000 die daar ook stond (aan 89 euro), het mens had mij op mijn woord geloofd :-))))

Maar 't is wel zo dat ik mijn mooiste koop heb gedaan bij GB. In een niet zo grote GB ergens te velde een paar maanden geleden: 5 flessen Ducru-Beaucaillou aan 24,5 euro/fles. Als je ziet dat de 2000 aan 89 euro staat kan dit niet anders dan een (grote) blunder zijn hé.

Wat ik me wel nog afvraag ivm GB/Carrefour; hoe komt het dat het wijnaanbod zo kan verschillen van winkel tot winkel ? Is dat enkel de verdienste/schuld van de wijnverantwoordelijken van de verschillende winkels of zijn er andere oorzaken ?
Ik heb de indruk dat het assortiment bij Delhaize en Colruyt toch wat uniformer is, of op z'n minst meer samenhangt met de grootte van de winkel.
Terwijl je in kleine GB's soms 5 Grand Cru's naast elkaar ziet staan, maar in de Carrefour 10 km verderop heel weinig "mooie" wijnen tegenkomt.

Ik moet eraan toevoegen dat ik dat wel leuk vind; zo doe je nog eens ontdekkingen en soms koopjes. Als ik ergens onderweg een GB of Carrefour tegenkom loop ik vaak eens binnen met het idee:"Wat zullen we hier tegenkomen ???".Gepost door: Dave | 05-01-08

Soutard aan spotprijs Mijn vader heeft een uitgebreide erelijst met "koopjes" die hij deed maar die niet zo bedoeld waren. Een aantal maanden geleden nam hij château Soutard Saint Emilion Grand cru classé uit een rek van een Delhaize. De mevrouw aan de kassa kon blijkbaar de prijs niet achterhalen (bij sluitingstijd, geen verantwoordelijke mensen aanwezig). Het was een flesje uit het rek met afgeprijsde flessen(zonder prijs). Ze vond er niets beter op om gewoon de prijs van een aanpalende fles te nemen en dat aan te rekenen, met het akkoord van mijn pa. Kraaiend van de pret belde hij me op vanop de parking; hij had iets van 4,3 euro moeten betalen :-) .

Gepost door: Matten | 05-01-08

@F.B Beste F.B,
Blij u hier te ontmoeten, want ik zit al lang met iets in mijn maag waar ik een Carrefour-topman wil over aanspreken. Tot voor een tweetal jaar kocht ik geregeld wijn in Carrefour. Op een bepaald moment heb ik eens zes flessen (dure) Bordeaux gekocht die allemaal slecht bleken te zijn. Kurk was het niet, maar neem het van mij aan: ze waren niet te drinken. Ik ging met de flessen terug naar de winkel in de veronderstelling dat dit geen probleem zou zijn: bij Delhaize en Colruyt betaalt men foutieve flessen met de glimlach terug. Maar dat was zonder het Carrefour-management gerekend: de dame aan het onthaal liet me botweg weten dat het van hogerhand beslist was om verkochte flessen niet terug te nemen. Kunt u me zeggen of deze politiek nog steeds geldt, want op dat moment bent u een goede klant verloren...

Gepost door: Vin Fou | 05-01-08

Monbousquet 1997 Vanavond dronken wij Monbousquet uit 1997. Ik ga volledig akkoord met de notitie die hier al eens over dezelfde wijn van hetzelfde jaar is verschenen. Een wijn met een mooie lengte, mooi uitgerijpt, met rondeur: rijpe kersen en hout of gebrande koffie. Het hout stoorde niet, er was evenwicht. Minpuntje: iets te ééndimensionele wijn en een tekort aan complexiteit. Maar genieten! (87à88pp)

Gepost door: Matten | 05-01-08

Tip ivm wijn Jullie kennen deze site misschien al maar voor diegenen die hem nog niet kennen:

http://www.90pluswines.com/

Een lekker overzichtelijke site met bijna 100.000 wijnen beschreven en gequoteerd. Ze ontvingen van RP, WS of een andere toonaangevende wijncriticus een score boven de 90 punten op 100. Lekker makkelijk en duidelijk beschreven proefnotities van elke wijn met een score boven de 90.

Gepost door: Carl | 06-01-08

Hey Matten Die Monbousquet was me toch lichtjes tegengevallen hoor (zeker als je zijn prijs in rekening brengt...), en eigenlijk stoorde het hout mij wél een beetje... (zie link)
Chateau Soutard aan 4€ was toch wel beter koop hé ;-)

@FB
Mocht je wel degelijk iets met carrefour te maken hebben, gelieve me te mailen( zie link links) ( en in dat geval, bedankt voor het compliment)
Of ben je gewoon een nickname van 1 of andere bezoeker ( stijl amaronese, dened,..) die ons hier even in de maling neemt?
Zwijgen is toegeven uiteraard...

Gepost door: vinejo | 06-01-08

Link rechts bedoelde ik

Gepost door: vinejo | 06-01-08

Pontet Canet 1997 Okido. Ik heb er +- 25 euro op e-bay voor betaald. Daar kan 'k nog mee leven en bij onze fles niet echt storend hout. De Soutard heeft gesmaakt maar dat heb 'k enkel van horen zeggen, ik was er niet bij ... :-(

We geven niet op en we zijn vanavond Pontet Canet aan het drinken, en weer een fles uit '97. In tegenstelling tot gisteren is dit voor mij wel een tegenvaller. Eerste keer dat ik deze wijn drink en het valt mij dus een beetje tegen. 33 euro of zoiets in Auchan..doet wat pijn. Mooie neus met zwart fruit, truffel, aarde.. De smaak is behoorlijk evenwichtig, keurig en niets op aan te merken. Maar ik had (veel) meer verwacht, jammer. (85pp)

Gepost door: Matten | 06-01-08

PC97 dronken wij een goede 2 jaar terug op ons weekendje op de boerderij ( zie link). Kreeg toen 89/100, ondertussen mss ook wel wat van z'n pluimen ( en punten:)) verloren...

Gepost door: vinejo | 06-01-08

Pontet Ik vorig jaar de 2001 gekocht voor 20€! (bij een verkoper thuis, leren kennen via eBay)
Ivm die GB's en hun assortiment: kan ik me ook wel storen. Lees en hoor ik overal: Hé daar in de Gb moet je zijn voor deze wijn en deze... terwijl in onze plaatselijke GB het volledig gedaan is met de betere wijnen. Maximum 10€-flessen in de rekken.
Heb daar wel nog Giscours 2000 kunnen kopen aan 24€ enkele jaren geleden...

Gepost door: Bert | 07-01-08

Uitstekende Bourgogne cote chalonnaise van Michel Goubard De afgelopen week een heerlijke bourgogne ontdekt. Een cote chalonnaise van het huis Michel Goubard uit het jaar 2005 voor een prijs(je) van 7,70 Euro. Dit is een aanrader voor iedereen die van een stevige rode bourgogne houdt. Het gebied is redelijk onbekend. Maakt dat de wijn onbemind?

Gepost door: Eric Pouw | 04-08-08

Beste Eric Dank voor de tip.
Deze wijn werd toevallig ook al eens aangeprezen door 'vaste klant' Carl. Hij schreef hierover hetvolgende:

"Een zeer lekkere Pinot Noir die ik de laatste tijd al een aantal keren gedronken heb is de Bourgogne côte chalonnaise Domaine Michel Goubard et Fils ,Mont Avril 2005. Aan 7,8 € vlot verkrijgbaar in de Carrefour. Nu reeds lekker maarnog beter binnen een jaar, dat proef je nu al wanneer je hem de 2e dag drinkt is hij evenwichtiger en iets minder stroef. Anders moet ik de volgende keer eens proberen om hem te decanteren. Ik weet wel al zeker dat deze wijn mijn tafel in de zomeravonden meermaals zal sieren. Het is dan ook een echte geniet- en doordrinkwijn."

Je reactie staat wel bij een oud berichtje, mocht je het opnieuw willen plaatsen bij het meest recente bericht, volg deze link:

Gepost door: vinejo | 04-08-08

De commentaren zijn gesloten.