12-11-07

The Beatles en Bordeaux (House of winelove)

Give me a break.
Ik wéét dat er buiten
Bordeaux schitterende wijnen worden gemaakt.
Ik wéét dat ze in veel gevallen (zolang Parker en co ze niet ontdekt hebben) een stuk goedkoper zijn.
Ik wéét dat ook ik op een dag grotendeels van andere wijnen zal genieten. Een wijn gemaakt aan de oevers van de Duero zal verkiezen boven één waarvan de ranken zicht hebben op de Garonne.
Ik wéét dat.

Maar ik weet ook dat de passie van zowat elke wijnliefhebber- zelfs die van de meest ervaren handelaars en sommeliers- ooit begonnen is met de wijnen uit de buurt van de Gironde.
En dat de meesten, ondanks hun open blik, pas na een vijf-of tiental jaren écht de overstap maakten naar andere appellaties en landen. Meestal nadat ze op een punt kwamen dat ze het wel gezien (geroken en geproefd) hadden, dat Bordeaux wel lekker bleef, maar duur en wat eentonig werd.

Geloof het of niet, maar dit punt komt er ook bij mij aan.
Ik wil het echter liefst zolang mogelijk uitstellen.
Ik doe dit bewust. Ik kan nog steeds verlangen naar de eerste maal dat ik
Lafite, Haut Brion of Pavie zal proeven. En ik weet dat deze wijnen misschien zullen ontgoochelen, maar het verlangen is soms mooier dan de daad, de jacht is veelal mooier dan de vangst.

Zoals mijn wijnpassie begon met de rode en de witte van Bordeaux, begon mijn muziekpassie ooit met de rode en de blauwe van de Beatles.
Ondertussen legde ik een weg af via Elvis Costello, The Smiths, Dream Syndicate, Bad Religion, NOFX, Jon Spencer, Monomen, Man or Astromen en de hele Estruscatalogus, Fifty Foot Combo, The Walkabouts, The Jayhawks, Fountains of Wayne, Sufjan Stevens, Elliot Smith.
Maar tegenwoordig hou ik weer erg veel van zangers of groepen met...
Beatles
invloeden.

 

beatles en bordeaux


 

 

11:19 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (67)

Commentaren

't Zal eergisteren dus echt wel goed geweest zijn. Knappe foto trouwens. Vast een kelder met alleen maar schatten.

Gepost door: Amaronese | 12-11-07

Première Ik volg deze steengoede blog al een tijdje en dus werd het tijd voor een eerste reactie ("volgen" is trouwens een knoert van een understatement, ben beginnen te lezen vanaf 08/2005 tot... als ik bij was - inclusief alle reacties). Van thuis uit heb ik de liefde voor wijn meegekregen maar het is pas sinds een dik jaar dat ik er echt mee "bezig" ben... En op dat vlak heb ik hier al een schat aan informatie gevonden!

Gepost door: NCO | 12-11-07

A Beatles’ tribute to wine Hallelujah, I love her so!
8 days a week, all you need is love
8 days a week, here comes the sun
Ain’t she sweet…
A taste of honey: glad all over
I want to hold your hand in my life, even when I’m sixty-four
I am the walrus, the fool on the hill, but I feel fine

PS I love you

Gepost door: PvdW | 12-11-07

The Beatles and Bordeaux make it good to be alone...

Gepost door: house of love | 12-11-07

@NCO Tof om weten dat sommige mensen de oudere artikels nog eens lezen! En dan nog alle reacties erbij (waw), dat doet dan misschien weer allen die hier reageren plezier.
Bedankt voor je bemoedigende reactie, hopelijk blijft het niet bij de première..;-)

Gepost door: vinejo | 12-11-07

@Amaronese Valt wel mee hoor met die schatten. Of tégen eigenlijk.

Gepost door: vinejo | 12-11-07

Andere streken, andere continenten Ja, ook ik heb een hele weg doorlopen wat muziekvoorkeur betreft.
En net als ik ook in Bordeaux ben begonnen wat wijn betreft, en zo stap voor stap heel de wereld heb mogen ontdekken, zo is het bij mij ook met muziek verlopen.
Ik kan en wil niemand forceren, maar wat er in andere continenten aan muziek wordt gemaakt, het is dikwijls onschatbaar mooi. Zo ben ik zelf al een tijdje aan het grasduinen in Afrika.
Voor wie even wil meegenieten: dit indrukwekkend fragment van Vieux Farka Toure, de zoon van Ali Farka Toure, die in de voetstappen van vader stapt en wat mij betreft vader zelfs overtreft. Voor de liefhebbers...
In Mali maken ze geen wijn. Toch niet van druiven, en niet voor export. Jammer... Of misschien: gelukkig. Dan blijft er nog een stukje authenticiteit bewaard ergens op de wereld.

Gepost door: Marc | 12-11-07

Er is nog heel veel te ontdekken buiten Bordeaux.
Maar ik ken een aantal cracks in wijn, die na jaren exploratie van alles wat in de wereld qua kwalitatieve wijn te koop is toch hun meewarigheid over het wat saaie Bordeaux opnieuw hebben afgezworen en bij grote wijnen uit Bordeaux (en Bourgogne) een aha erlebnis hebben en echt ontroerd worden.

Gepost door: koentjes | 12-11-07

Dat hoor ik graag! (de Beatles daarentegen...)

Gepost door: Bert | 12-11-07

Bordeaux Ik zal hier wel de jongste zijn zeker (25)? De Beatles heb ik helaas niet meegemaakt. Jammer! Maar nu iemand over Afrika bezig was, en aangezien mijn ouder in Zuid-Afrika zitten momenteel (en dan nog in Stellenbosch), doet het mij denken aan een hitje van Eddy Grant, Gimme Hope Joanna! Ik krijg zowaar zin in een wijntje uit die streek! Tijd dat mijn ouders terug zijn en dat ik terug wijn kan drinken!

En ik ben nog altijd bij Bordeaux gebleven. Erg hé? Maar af en toe drink ik eens iets anders: Zuid-Afrikaanse, Italiaanse, en héél soms een Spaanse. Maar uiteraard, wat ik het meeste drink buiten Bordeaux, zijn de wijnen uit de Elzas-streek! En dan nog liefst de pinot-gris!! (ik zou eens een wijnnotitie moeten plaatsen....)

Gepost door: Jean | 12-11-07

Bloed, zweet & tranen... Vinejo, mooie tekst & uitgekiende muziekselectie. Tekst doet me erg denken aan Andre Hazes (respect !). Lees "koek" als "fles" en je hebt een schitterende vertolking van de Bordeaux-blues...


ik heb het goed gedaan maar ook zo fout gedaan
als ik terug kijk in de tijd
een lach met tranen zo voel ik mij vandaag
geproefd van het leven zoveel vrienden ongekend

met bloed zweet en tranen
zei ik rot hier nu maar op
met bloed zweet en tranen
zei ik vrienden dag vrienden het koek is op

ik heb geluk gekend maar ook verdriet gekend
hoe vaak stoot ik mijn kop
maar toch, ik ben tevreden met alles wat ik ben
als je roem voorbij is moet je kijken wie je nog kent

met bloed zweet en tranen
zei ik rot hier nu maar op
met bloed zweet en tranen
zei ik vrienden dag vrienden de koek is op

ik heb het echt gezien nee ik heb geen trek
ik blijf niet gek dat ik iemand straks nog mis
ik blijf echt alleen ja echt alleen
geen gezeur meer aan mijn kop ach rot nu maar op

met bloed zweet en tranen
zei ik rot hier nu maar op
met bloed zweet en tranen
zei ik vrienden dag vrienden de koek is op

Gepost door: Lieven | 12-11-07

Verteld ook meteen veel over je leeftijd ouwe 'XXX' :-)

Gepost door: Techno | 13-11-07

the fab four dit is nu echt eens iets van VOOR mijn tijd .. Hehe ik voel mij weer instant jonger

Gepost door: Little Witch | 13-11-07

@Vinejo Ik geloof er geen bal van!
U know I don't believe in big bottles and big names. En eh ... Beattle-lp's zijn voor mij alleszins wel schatten (alhoewel dat niet van mijnen tijd is en ik veel meer in een totaal andere stijl blijf hangen - ha, de nieuwe van Sigur Ros is uit!!!)
Ik wacht met spanning op het verslag van de laatste uitspatting!

Gepost door: Amaronese | 13-11-07

@koentjes Tja, dat is een feit.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelfs nu met 2005 en 2006 de Bordeaux niet afzweer. Ik ben helemaal geen Bordeaux-freak of zo en ik kan en heb er al op zitten kappen van het kan niet meer, maar ik koester de flessen die ik heb en ik blijf kopen.
En btw: 25 vind ik al oud genoeg hoor ;-)

Gepost door: Amaronese | 13-11-07

Helaba ! 't Is niet omdat ik de rode en blauwe van de Beatles heb dat ik overjaars ben hé! Hun actieve periode heb ik geenszins, ik herhaal, GEENSZINS meegemaakt. Mijn zus en ik mochten eind jaren 70 elk een lp kiezen in de elektrowinkel aan de Zwijnaardse Steenweg. Tussen de broodroosters, klokradio' s en cassettespelers had men daar ookeen rekje met platen staan. Het was eigenlijk een keuze by elimination.We kozen allebei niet voor Demis Roussos, noch voor Nana Mouskouri of Mireille Mathieu. Neen, we kozen voor de dubbel LP' s( mooi meegenomen) van de Beatles. Tot dan was ik eigenlijk hevige fan van Smokie. Ik zat elke week nerveus nagelbijtend te hopen dat er bij de 5 supertips van Avro' s topop een nieuw liedje zou zitten van Chris Norman en co. Zelfs van z'n duet met Suzie Quatro kreeg ik de kriebels in de (onder)buik. Dit gold toen eigenlijk voor heel veel platen van de Chinn&Chapmanploeg...

ps: koentjes, goed gezegd!

Gepost door: vinejo | 13-11-07

Ha, wat een anekdote.
Troost u, Motorpsycho is ook al passé hoor ... en nu zou ik iets gaan zeggen van oude wijn en goede kelders en zo, maar enfin, lamaarzitte, das pas ouwe lulkoek! :-D

Gepost door: Amaronese | 13-11-07

Mijn eerste platenaankoop in de prille jaren zeventig was ook de blauwe van de Beatles. Moet je wel weten dat er in ons huishouden nog geen sprake was van een pickup. Deze kwam er pas ettelijke jaren later en mijn investering bleek de juiste.
De geschiedenis herhaalt zich nu met wijn. Weliswaar zou ik nieuwe flessen wel onmiddellijk kunnen leegdrinken, maar dit genot vele jaren uitstellen heeft me al veel kippenvelmomenten bezorgd.
Ik verlang nu al naar mij oude dag om heel wat lekkers soldaat te maken (Hoop dat ik er geraak).
En bij mijn madam kan ik altijd opscheppen welke goede investering ik toch wel heb gedaan, terwijl we allebei weten dat we al die flessen (als 't God belieft) nooit zullen verkopen, godbetert.

Gepost door: koentjes | 13-11-07

The beatles and the Stones... een nummer van The house of love, een groepje begin 90'er jaren spookt nu blijvend door mijn hoofd...en verder; She,- she she, she, she shine on....(denk zelfs nog gezien op Pukkelpop). By the way; mijn eerste liefde was en is nog steeds de Rhone streek... CNP, Gigondas, Ventoux,...de wijnen als de streek; fietsen, klimmen, wandelen in de Montmirail, Nesque, Ventoux,...bezoekjes aan de wijnboeren,...op de camping wijn slurpen en genieten(Villes sur Auzon), was het maar zomer... en nu trek in een flesje Roubine open (Vacqueyras) waar ik uitstekend ontvangen ben in juli; erg lekkere, robuuste traditionele wijn 7.5eur. (en't vrouwke kreeg er een trosje lavendel bij dat ze net aan't plukken waren), de kids verse druivensap...allen daarheen !

Gepost door: gert | 13-11-07

Riesling en boudewijn Wel mijn eerste LP (midden jaren 70, dus) was ook in zo'n winkel, op de Antwerpsesteenweg deze keer, en het was de dubbele van Boudewijn De Groot. Daarna gleed het snel af naar Deep Purple en consoorten (Led Zeppelin sinds 13 november integraal downloadbaar op I-Tunes !!), om dan al Sex Pistols slippend bij The Cure te belanden. Maar de Beatles ? Zo'n beetje als Bordeaux, niemand kan ontkennen dat het goed is, steengoed zelfs, maar ik wordt het wat moe na een tijdje. Sorry hoor...Mijn eerste en grootste wijnliefde was altijd riesling...

Gepost door: Rick | 13-11-07

Oh ja! She she she shine on! Ik krijg er kou van met terugwerkende kracht!

@Koentjes: Dat investeringsexcuus heb ik ook al veel gebruikt maar het pakt niet meer zo goed de laatste tijd...
ps: had je ook al condooms gekocht 2-3 jaar vóór uw eerste lief?
(en was het ook een goede investering?)

Gepost door: vinejo | 13-11-07

Op 5 seconden na tegelijkertijd gereageerd, Ri(s)cky Riesling!
Als dát geen band schept!

Gepost door: vinejo | 13-11-07

reactie Rick Ik hou ook van droge Riesling; een van mijn beste witte wijnen ooit gedronken was een Riesling van Weinbach-Faller (Elzas), Schlossberg. Ik denk dat deze wijn tegenwoordig meer dan 25eur kost en dat is toch zowat mijn limiet... misschien heb jij tips voor mij ? (of iemand anders)

Gepost door: gert | 13-11-07

Shit man The Beatles??
Mijn eerste vinyl-single was Poison van Alice Cooper (niet dat ik daar nu nog fan van ben, gelukkig).
Ik apprecieer zeer veel muziek uit jaren 70 (Pink Floyd, Deep Purple, Led Zeppelin, The Doors...) maar The Beatles?
Thanks but no thanks.
Dat leek me steeds de muziek voor de iets 'lichtere garde'. Dan zie ik hysterische groupies, ronde brillekes in alle kleuren en peace-signs. De muziek echter blijft me (gelukkig) nooit bij, is niet historisch...

Gepost door: Bert | 13-11-07

Lekkers uit de Faugères Kent er iemand Domaine de Fenouillet AOC Faugères 2004 ? Ik kocht hem op 't wijnfestival in Carrefour en betaalde niet meer dan 5€ geloof ik. Mooie heldere kleur, boordevol zwart fruit, kruidig. Wat tannines en een bittertje vervolledigen het geheel. Hachette acht de wijn terecht 2 sterren waard (3 à 5€ roodgedrukt). Met dank aan de persoon die mij deze fles aanraadde. Helaas hield ik het op 1 fles. Misschien zit de Fenouillet wel in vast assortiment. Heerlijk en onklopbaar op het prijs/kwaliteitsvlak.

Ps Vinejo: ik heb op uw nevenblog een "ad by google" waargenomen betreffende een dating site voor lesbische vrouwen. Mankeert daar geen F ?

Gepost door: gerten | 13-11-07

Chateau Fonréaud, Listrac-Médoc 2004 en nu nog eens iets over wijn, want dat lijkt men hier soms ook te vergeten de laatste tijd (You know who you are ;-) )
Wreed content deze gekocht te hebben in GB aan 9.99€, want is zijn geld zeker waard (ook 2005 aan zelfde prijs gekocht maar nog niet gedronken).
Bij wijnen (Bordeaux) van deze prijsklasse heb ik vaak het gevoel: "ok, goed geprobeerd", maar deze bekoort me wel.
Aangename neus en mooi soepel in de mond, verfijnde tannines. Behoorlijk lange afdronk. 86/100

Gepost door: Bert | 13-11-07

en nu nog iets over dating sites, want dat lijkt men hier soms ook te vergeten de laatste tijd.

De bewust ad by google is weg, maar ik zweer dat hij er gisteren bij stond.

Terug over naar wijn.

Gepost door: gerten | 13-11-07

@ Bert Is deze Listrac nog verkrijgbaar ? Ik ken van die appelatie eigenlijk nikske dus ik wil wel eens toeslaan.
Probeer zeker eens die Faugères, als ge toch naar de Carrefour of GB moet, die zit wat mij betreft ook +80/100.

Gepost door: gerten | 13-11-07

Van dementie kunnen de eerste verschijnselen reeds vanaf de leeftijd van 35 opduiken... (of was dit wishful thinking?)

Gepost door: Bert | 13-11-07

@gert droge riesling ? daarvoor moet je bij Vinikus zijn, tenzij je er echt veel geld voor over hebt dàn moet je bij langbeen zijn. Maar je kan voor relatief weinig geld echt nog uitstekend spul kopen bij vinikus (of goed voorbereid zelf naar de Moezel rijden natuurlijk). Of doe eens een edit find in de vinopedia (www.chateausanspretention.be) dan vind je tientallen goede domeinen (soms met de importeur erbij).

Gepost door: Rick | 13-11-07

In mijn plaatselijke GB kan ik die nog krijgen, idd.
Interesse?
Ivm die Faugères: doe ik.

Gepost door: Bert | 13-11-07

Amai 't is hier druk precies. Eeén petieterig reactietje getypt en er zijn er mij al twee voor...

Gepost door: Rick | 13-11-07

Vinejo' s chatbox!

Gepost door: vinejo | 13-11-07

Hier een rechtstreekse link naar de redelijk fantastische Vinopedia van Rick( morgen kleine oogjes verzekerd):

Gepost door: vinejo | 13-11-07

Mercikes Vinejo ! Ik doe onmiddellijk nog eens een update (ik stond weer een week of twee achter met uploaden).

Gepost door: Rick | 13-11-07

@Gerten ivm Fenouillet: Jaja, dronk hem al, is idd heel wat waar voor z'n geld.Maar eerder van het doordrinktype hé--echt iets voor jou dus--;-)
( wat bedoelde je eigenlijk met punt andere wijnf ?
Of puntf andere wijn ? Of punt anderef wijn ? )
( please do NOT answer this question )
@Bert: Mss zijn Listrac en Moulis nog de enige vd zes Medocappellaties die betaalbaar moois leveren...

Gepost door: vinejo | 13-11-07

@Rick tsk, gij zijt ne echte die-hard gij! Twee weken achter ... ikke twee jaar zo lijkt het wel. Grrrrrr.

@Vinejo
Gerten is gewoon al in de olie. 't Begon als sterk op eend met vishky te lijken. Haal die blandwondelzavv al maar boven!
Mijn eerste lp ... hm. Ik ben direct voor het zwaardere werk gegaan: de complete sympfonieën van Bruckner. Tsk ... . En een jaar erna ging ik er nog van headbangen ook.

@Venne, als die hier nog opduikt (waar zit die trouwens weer. geen gewoonte van hem om bij zo'n hoop posts er niet even een grol tussen te gooien):
Just een fleske Pikes' Shiraz 2002 opengetrokken. Sh*t wat een tegenvaller. Een beetje dunnekes en overdonderd door alcohol. tannines weg en op z'n gat op 't einde. Amai, dat had ik er drie jaar geleden niet in gezien.

Gepost door: Amaronese | 13-11-07

Venne is zijn kelder aan t verhuizen...veel werk!

Gepost door: vinejo | 13-11-07

Ier zijjn geen Beatles en geen Stones en ook geen platjes van Tom Jones Allez zeg zo'n lelijke dingen over The Beatles verkondigen! shame on you! Waar waren we zonder the Beatles en Elvis?
Ik kan jammer genoeg niet zeggen dat mijn eerste plaat ooit, van The Beatles was. Neen het was een cd van Michael Jackson ergens in het begin van de jaren '90: Dangerous. (Was het nu nog Thriller geweest, dan hoefde ik mij niet te schamen ;-) )
Hmmm 'k heb vanavond in Gent genoten van blonde grimbergen en blonde leffe. Lekker! (over de wijn bij het eten in de backstage ga ik zwijgen ;-) ) Maar die kon toen de pret al niet meer bederven..
gegroet en slaapwel!

Gepost door: Matten | 14-11-07

T(h)riller Awel Matten da was mijn eerste plaat die van de Michael, daarna was er wel vlug een overschakeling naar wat harder werk zoals ACDC , Iron Maiden, Manowar , Motorhead, Metallica , Slayer en co. Man man man , wa was da nen bizarren tijd.
@amaronese : wat druk opt werk momenteel en e weekske int buitenland gezeten. Spijtig van die Pikes!! Ik heb nog wel enkele shirazzen in de kelder liggen!
@vinejo : spijtig genoeg ben ik nog niet aan de verhuis toe van mijn kelder, DHL heeft geen vrachtwagens vrij momenteel :-)
SKOL

Gepost door: Venne | 14-11-07

Bruckner Toen ik zo'n 15-15 jaar was heeft mijn leraar Latijn mij doen kennis maken met Bruckner !! Heeft serieus indruk gemaakt maar voor deze muziek was bij mij de discotheek en de bandopnemer ideaal. Zo ook de Sacre van Stravinsky leren kennen, die beluister ik nog geregeld.

Gepost door: Rick | 14-11-07

@Venne Goh, gij se filou! Platen van Motorhead en Slayer. Tsk, zo een spijt dat ik die samen met een meter haar de deur uit gedaan heb. Kelder al verhuisd? Dan kom je nog maar eens af. Heb een paar juweeltjes liggen nu.

@Rick
Bruckner is echt wel voor de die hards om mee te beginnen hè. Ik heb sindsdien zowat alles door elkaar geluisterd. Van jazz tot electro over psycho rock naar drum & base.
Nu is 't vooral postrock, electro, indie, klassiek (en zeker die van na '50) en jazz ...
Even interessant als wijn muziek en heerlijk combineerbaar.

Gepost door: Amaronese | 14-11-07

Wijn en muziek combineerbaar Plof u eens in uw relax, trakteer uzelf op een lekker wijntje
en luister dan eens met de hoofdtelefoon op naar de integrale CD (of LP) 'Wish You Were Here' van Pink Floyd.
Genieten en kippevel verzekerd!
Try it and believe

Gepost door: Bert | 14-11-07

WOW Blijkbaar had niemand gisterenavond iets te doen :-).
Mijn eerste CDke (LP's zijn van voor mijn tijd) was er één van .... A-HA! Ben nadien vrij snel overgestapt naar oa REM (nog steeds één van mijn all time favourites).
@ Rick: juist een kijkje genomen op je schitterende vinopedia (staat ondertussen bij mijn favourites).

Gepost door: NCO | 14-11-07

Chateau Guimberteau (Lalande de Pomerol, 2002, zelf gekregen als cadeau). Iemand ervaring met deze wijn ? Heb zaterdag een feestje en dacht eraan om deze open te trekken ...

Gepost door: NCO | 14-11-07

Curieus Blijkbaar hebben heel wat wijndrinkers gelijklopende muzieksmaken.

@Bert
En welke wijn mag er bij PF?

Gepost door: Amaronese | 14-11-07

@ Amaronese Lagrange!
(PF + Lagrange... 2x zeer intens genieten)

Gepost door: Bert | 14-11-07

Dat klinkt inderdaad als zeer intens genieten. Had ik maar voor elke take PF een fles Lagrange ...

Gepost door: Amaronese | 14-11-07

PF Set the controls for the heart of the sun !!

Gepost door: Rick | 14-11-07

Ja jongens als we hier psychedelic gaan beginnen doen plaats ik snel een ander postje zunne!
;-)
@NCO: Guimberteau, nooit van gehoord en in geen enkele wijngids teruggevonden. Misschien vinden we binnenkort een proefnota van de 2002 van deze wijn op deze blog?

Gepost door: vinejo | 14-11-07

tafel Als ik nu onder de tafel ben, ... zit ik niet op mijn stoel. Dus sta ik rechtstaand deze reactie te schrijven... Gran Vos is langsgekomen, goed dat het zo was en niet over de tafel

Gepost door: Venne | 14-11-07

@Venne ge zijt zat jong!
De Pikes is wat bekoeld. Nu veel mooi fruit, venkel en mokkachocolade. Lekker maar ik blijf toch met het gemis aan tannines en die alcoholputz in m'n maag gesplitst (en dan zeggen dat ie twee jaar geleden tannines had waarvan je dacht dat ie het nog 10 jaar kon uitzingen).

Gepost door: Amaronese | 14-11-07

Dixit Jokke Pale-Ale In café Onder den Toren in Leuven : "Ik zat?" ....
"Nooit"
Spijtig is deze man heengegaan.....
Ai ai de Gran Vos is weer daar, nu gaat hij eraan!

Gepost door: Jos | 14-11-07

Wie is Jos? en wat is Gran Vos?

Gepost door: vinejo | 14-11-07

@Jos Onder den Toren, man man, waar is den tijd.. Heb zeer mooie herinneringen aan dit café. Flarden van heftig studentenleven komen weer boven als ik er aan terug denk ... deze blog wordt hier begot een prachtige nostalgische trip.

Gepost door: Lieven | 14-11-07

Ja en dan moet je dat nu eens gan bezien: een zielige bruine krocht waar een bende ouwe knarren over een Stella gebogen zit.
Ach ende wee!
Geen Beatles op de achtergrond en slecht bier ... tsk, ik ga lieverin Vinejo's kelder zitten.

Gepost door: Amaronese | 15-11-07

@Vinejo Heb er ook weinig tot niks van teruggevonden (vandaar de vraag). Mijn verwachtingen zijn al serieus terug geschroefd ... Ik laat wel iets weten hoe hij was.

Gepost door: NCO | 15-11-07

Vos Foei foei: Gran Vos is de betere cuvée van Viñas del Vero (zie: Delhaize), Somontano. Een Reserva, Cabernet Sauvignon als ik me niet vergis.
Vorige week zag ik er nog liggen... in e luchthaven in Madrid. Om en bij de 10 €.
De Viñas del Vero 2002 Los Saso (eerder basiscuvée) is een fantastische wijn voor de 7 € die je ervoor betaalt. De 2003 ligt nu in het rek in Delhaize, heb ik nog niet geproefd.
Als Gran Vos de lijn doortrekt, moet dat meer dan meevallen. Benieuwd naar de proefnotities.
En is die in België te koop?

Gepost door: Marc | 15-11-07

Vos bij Leeuw Gran Vos 2003 is te koop bij Delhaize Wineworld (11 euro) en is inderdaad een reserva, van CS en Merlot. Ze hebben er ook de VINAS DEL VERO COLECCION 2003, die 7,99 euro kost en van CS gemaakt is.

Gepost door: PvdW | 15-11-07

Gran Vos Nu zelfs aan 20% korting!

Gepost door: vinejo | 18-11-07

Korting? Die zie ik niet op de site...
@PvdW: Thanks, ik wist niet dat de Vos bij delhaize te koop was.
Die Collection ken ik niet. Iemand?

Gepost door: Marc | 18-11-07

Dag Marc Die korting stond in een speciale folder die wij donderdag in de bus kregen. Ik vind die folder even niet meer terug maar denk dat de promotie deze week start ( met nog een heel pak andere interessante wijnen!)
De Vinas del Vero basiscuvée stond enige tijd terug 2+1 in DS, ik dronk hem bij m'n ouders maar hij viel dik tegen, denk dat het de 2003 was ( de 2002 vond ik nochtans super)

Gepost door: vinejo | 18-11-07

Mercikes Ik heb nog een voorraadje 2002 van Vinas del Vero in mijn kelder. Inderdaad super. Ik ga eens een flesje 2003 kopenb aan de kortingsprijs (ik heb de folder vandaag in mijn bus gekregen). Ik ben nu al gewaarschuwd voor tegenvallend resultaat. Die Gran Vos wil ik toch ook eens proeven. Ik laat het weten...

Gepost door: Marc | 20-11-07

Staat nu ook op de website van delhaize wine world.
Laat hier eens weten hoe die 2003 smaakt hé !
Thanks

Gepost door: Ikke | 30-11-07

favoriet toevallig op je blog gestoten... (op zoek naar een tekstje van de hand van Bernard Dewulf)

ken niets van wijn...
maar aangenaam verrast door je mooie schrijfsels, en je muzikale, politieke en culturele interesses, die zeer gelijk lopen met de mijne...

zet meteen je blog bij mijn favorieten...

... wegens je ongelooflijke ruimheid van geest en je prachtig taalgevoel...

mooi...

groetjes
tinne

Gepost door: tinne | 05-12-07

Beste Miss Tinne, Mijn grootvader zaliger zei altijd: Wacht maar, als de Chinezen komen! Ondertussen zijn ze er, maar ik weet niet of er Chinese opa' s geweest zijn die waarschuwden voor het omgekeerde.

Ps: Hartelijk dank voor de mooie woorden, dat doet deugd!

Gepost door: vinejo | 05-12-07

Vinas Delvero Gran Vos Reserva 2003 Gisteren gekocht in de Delhaize aan -20% en dadelijk gedegusteerd: nog wat jong (ten minste 1 jaar in de kelder laten of langer als je eraf kan blijven), daardoor iets teveel hout op de voorgrond, echter na een tijdje in het glas verdwijnt dit. Dan proeven we reeds een aangename ronde wijn met zachte tannines en een niet overdreven vanille-tint. Zalig lekker wijntje, een aanrader en zeker voor de huidige prijs bij Delhaize! Ik heb de 2001 immers al zijn staan voor 17.75 (en dan nog bij een web-winkel).

Gepost door: De Wim | 29-12-07

De commentaren zijn gesloten.