25-07-07

Cazal et al

Zoals de aandachtige lezer al enigszins kon vermoeden bezochten we de eerste 2 weken van juli de Minervoisstreek. Wij verbleven twee weken in een mooie gite op een domein waar men, wat een gelukkig TOEVAL, ook wijn verbouwt.
En, Bacchus was met ons, het was dan nog extreem LEKKERE wijn...

Le Pas du Zarat

Op Domaine Le Cazal maakt men drie cuvées. Elke cuvée is een blend van de drie traditionele druivenrassen in de streek, grenache, syrah en carignan. Het verschil in de cuvées ligt in de houtlagering én de kwaliteit van de druiven ( verschillende percelen ).
Eigenaardig genoeg (maar later zou tot m’n verrassing blijken dat dit nogal frequent gebeurt in de regio) worden de wijnen gemaakt via de macération carbonique, praktijk die men vooral toepast in de Beaujolais. Later bespreek ik de cuvées, maar eerst wat uitleg over de vinificatie.
Men oogst heel laat (eind september) en plukt de druiven met...
Ach, ik laat het de wijnbouwer zelf maar vertellen...

< 

(Let op het sappige Catalaanse accent en de knappe medewijnbouwster, zus Martine )

(wordt vervolgd)

12:35 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (5)

Commentaren

En wie stelde daar die intelligente vraag ?
Straffe pee anders.. zou die ook aan bloed kunnen proeven hoeveel epo er inzit?

Gepost door: Aardvarksken | 26-07-07

Dit is dus de reden waarom ik mij erger aan t feit dat wij geen geluid op onze PC hebben op t werk: ALTIJD BEELD ZONDER KLANK !

Sjanse dat er ondertitels waren en de dame was idd wel knap!

Gepost door: Little Witch | 26-07-07

Intelligente vraag ? Waar ? Hoe ? Wanneer ?

Gepost door: vinejo | 26-07-07

@Little Witch voldoende reden om ontslag te nemen vind ik!

Gepost door: vinejo | 26-07-07

@witch bij ons op het werk hebben ze gewoon de hele youtube weggezuiverd .. Een reden temeer om van thuis uit te werken dus :-)

Gepost door: Aardvarksken | 26-07-07

De commentaren zijn gesloten.