08-06-07

 

Ik had me voorgenomen om op deze plek niet over de verkiezingen te schrijven.

Core business van deze blog is wijn, weet u wel.

Maar het is sterker dan mezelf. Dus als u vindt dat de vaderlandse stembusgang al genoeg becommentarieerd is en dat een wijnfanaatje met een mening het enkel moet hebben over wit, rood en rosé, klik dan hier voor een nieuwe tasting note.

 Sympathieke wijnliefhebbers die tegelijkertijd Vlaamsbelangstemmers zijn, ze bestaan. Mijn vroegere zwartwit uitspraak over mensen die hun stem wegschenken aan deze populistische zijlijnschreeuwers,  het zeer genuanceerde en taalkundig fantastisch geformuleerde  ‘ Alle Vlaamsblokstemmers zijn dommeriken ‘ wil ik hierbij officieel en mét excuses herroepen

Deze mensen zijn niet per sé dom ( hoewel dit nu ook niet helemaal uit te sluiten valt ), maar ze zijn zeker wel misleid, gebrekkig geïnformeerd en misschien ook een beetje egoistisch. Maar dat laatste zijn we allemaal een beetje, dat is waar.

Mijn ergernis over deze partij laaide vandaag weer op tijdens een politieke tribune op de radio. Het begon met enkele stemmen afkomstig van de vox populi die clichés ( en onjuistheden) uitkraamden als “ 200duizend jobs, en ik zie van langsom meer werklozen!” of “ Belastingsverlaging? Ik betaal altijd  maar meer belastingen” en “ Verhofstadt, wie gelooft die nu nog?”. Eventjes dacht ik tot mijn ontzetting te maken te hebben met een cd& v spotje, omdat dit laatste ook de taktiek is van de heer Leterme, maar toen men ook over de misstappen van Yves zelf begonwist ik het wel zeker. Dit was weer een belachelijk grof en oppervlakkig Belangbrouwsel. Dit is ook de enige partij die erin slaagt om je in een politieke tribune  3 minuten lang  in het ongewisse te laten van wie de politieke tribune nu afkomstig is, gewoon omdat ‘de andere partijen afzeiken’ het enige is wat ze doen ( of laten doen door de vox populi die ik nu wel genoeg heb gehoord, zagen zonder kennis van zaken kan iedereen en in het bijzonder het eigen volk eerst.

 

 

18:49 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.