06-04-07

Wok zeg je ? Domaine Richaud

Marcel Richaud produceert één van de topwijnen uit de Cotes du Rhone villages. Zijn Cairanne wordt zelfs vermeld in het protserig blinkende wijnboekje ‘ Wereldwijnen’ van Morel en Dupont.

Op zijn 25 ha grote wijngaard werkt hij zonder chemische middelen, past organische bemesting toe en plukt de druiven manueel. De wijnen worden traditioneel gemaakt en niet gefilterd.( zie foto!)

Bij Divino kan je naast een speciale cuvée ook zijn basiswijn kopen. 
Domaine Richaud Cotes du Rhone Les Garrigues 2004 ( 9,8 €)

Wij dronken deze wijn gisteren bij ons origineel wokgerecht ( alle beschikbare groenten samen met gemarineerde kipfilets en 250 gram mie in de pan) en de combinatie was een voltreffer. Ik zou zelfs meer zeggen, deze wijn gedroeg zich als het zoontje dat net terugkomt van een week op kamp in Nederland: Hij vertoonde een specifieke geur en had eten nodig.

 

Op zich, zonder begeleidend woksel had de wijn het iets moeilijker.

Mooi paars kleurend, een kruidige neus met vooral tijm en frambozig fruit, maar ook een zekere, bijna storende groenigheid. Bij drinken kregen we een aangenaam debat tussen fruit en kruiden, maar het persistent aanwezige bittertje wees er toch op dat Marcel de tannines in 2004 niet volledig rijp kreeg.

Toch een boeiende wijn, geen dertiende uit een dozijn, maar de vorige fles ( iets jonger gedronken, misschien daarom nog iets meer op zijn fruit) bekoorde me meer.

84 ptn.

Richaud

 

16:16 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (3)

Commentaren

Ebrescade Hallo Vinejo, heb je de cuvee ebrescade al eens geproefd?
Momenteel aan de Frank Phélan 2002, zeer mooi, amaai en da voor nen tweede van 2002, ik geniet meer en meer van de 2002 van bordeaux!

Gepost door: Venne | 06-04-07

op kamp "Hij vertoonde een specifieke geur en had eten nodig."
Die vergelijking ! Man man man .. waar blijf je ze halen :-)

Gepost door: Aardvarksken | 06-04-07

In halen misschien bij het verffabriek mathys in zelem?

Gepost door: Venne | 06-04-07

De commentaren zijn gesloten.