28-03-07

WERVELEND

Regen, wind, mensen met kinderen in buggy ‘s (wat komen dié hier in godsnaam doen?), mensen zonder kinderen (wat komen dié hier in godsnaam doen?), mensen mét kinderen die constant aan het filmen zijn (zo missen ze het moment ter plaatse maar kunnen later wel op het scherm zien wat ze gemist hebben), fototoestellen, droge chickendips, mini popcornzakjes van 3€, would-be frieten en wachtrijen van 70 minuten voor nekwervelende attracties.
Gelukkig was er niet te veel volk in Disneyland dit weekend.

disney 2

Snel terug naar de wijn :
Jean
meldde ons dat Petit Faurie de Souchard 1998 in promotie staat in Carrefour  ( update : niet in carrefour maar in simply market te straatsburg, allen daarheen ! )(13 €).

Ik besprak deze wijn eerder ter gelegenheid van onze St Emilion 1998 degustatie, hier kan u het verslag nalezen.

En Venne had het over de Bellevue van hetzelfde jaar, verkrijgbaar in dezelfde winkel aan tien euro, tasting note hier. 

 

Tenslotte een heel mooie proefnotitie van Ruud, waarvoor van harte dank!

 

UNDURRAGA, Maipo Valley Founder’s Collection 2003

Druivensoort : Cabernet Sauvignon

Wijnen met elegantie en evenwicht genieten al jaren mijn voorkeur. De rode bordeauxwijnen staan dan ook eenzaam bovenaan in mijn wijnkeuze. Wat niet wil zeggen dat ik niet ben blijven openstaan voor andere wijnstreken.
Zo heb ik heden terug “Chili” ontdekt. Chileense wijnen van de Maipo Valley ten zuiden van Santiago
. Francisco Undurraga stichtte er in 1885 de Viña Undurraga. De wijnen, waarvan de beste op hout worden gevinifieerd en opgevoed, worden er gemaakt op basis van het typische gamma druivensoorten uit de Bordeaux-streek. Dan toch weer Bordeaux?
Voor deze heerlijke monocépage wijn (Cabernet Sauvignon) worden druiven geselecteerd van 35 jaar oude wijnstokken.

Deze wijn heeft een diep robijnrode kleur, is mooi glanzend en helder.
Na het walsen verschijnt een kraag van tranen. Aangenaam en complex is het bouquet dat deze op franse eik gelagerde wijn vrijgeeft. Het is fris, zacht en subtiel; fruit en hout zijn in evenwicht.
In de mond zijn een fluwele zachtheid en een rijkdom aan smaak waarneembaar met aroma’s van zwarte bessen, cassis, chocolade en hout met een subtiele kruidigheid op de achtergrond. De afdronk houdt lang aan en de aroma’s blijven lang achter in de mond..
De zachte tannines zijn volledig in harmonie. Deze wijn is op dronk.
Voor mij is het drinken van deze wijn zuiver genot.
Deze heerlijke Cabernet Sauvignon is verkrijgbaar in
Delhaize @ € 12.90
Ruud

19:17 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

Die is inderdaad gans niet slecht, die Undurraga. Ik noteerde ook nog romige koffie en een mooie toets grafiet als in een médocwijn. Uiterst charmant voor de prijs en zeker nog wat potentieel want de tannines kunnen volgens mij nog wat integreren. Goed voor een 83% en dus ***+.

Gepost door: Amaronese | 29-03-07

De commentaren zijn gesloten.