13-11-06

Vannières Vendetta

"Oef. Al m’n kladnotities vanuit de Provence mogen de prullenbak in. Hier is eindelijk het vervolg en ( voorlopig ) einde van m’n Bandolverhaal.

Ook deze zomer konden we dus de Bandoliaanse lokroep niet weerstaan. Ik had een selectie gemaakt van plaatsen en domeinen die ik wou bezoeken. Zo bezocht ik de drie Maisons des Vins de Bandol ( één splinternieuw in Le Castelet - gerund door de bijzonder sympathieke kleinzoon van wijlen Lucien Peyraud, de founding father van de appelatie - en 2 aan de zeedijk in Bandol zelf, die binnenkort zullen samensmelten ).

Op mijn lijstje stonden ook enkele wijndomeinen, Chateau Vannières maakte daar geen deel van uit, hier leest u waarom.

Maar op een mooie, zonnige dag ( dit is ‘s zomers in Bandol een pleonasme ) reden we terug van een dagje aan het strand in St. Cyr -sur -mer  en passeerden we het domein van dandy Eric Boisseaux. Plots ontspon zich in onze prachtig bruingebrande hoofden een ‘cunning plan’… We zouden wraak nemen op Vannières. WRAAK ! WRAAK ! WRAAK !!!!

We zouden aankloppen, vragen om alles  te proeven, en vervolgens NIETS kopen !

HAHAHAHAHAHAHAHAHA !

Vannières maakt GEEN liquoreux, maar desalniettemin zou onze wraak ZOET zijn !!!!!!!!

WOEHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA !

Oeps, sorry, ik liet me even gaan…

We traden binnen in de mooie proefruimte. Ik had al eerder vernomen dat het zwartharig klikspaantje ( die me de geheime praktijken van  Eric onthulde ) er niet meer werkte. Of ze wegens loslippigheid is ontslaan of zelf opstapte kan ik niet zeggen. Ze was vervangen door een zwaarwichtige dame die fier was te melden dat ze eigenlijk Bourgognienne was. Ze kon niet zo goed aarden in de Provence, want ze vond de mensen daar te oppervlakkig. Ondertussen schonk ze me een rosé in waarbij ze erin slaagde om het vinificatieproces te omschrijven als saignée afkomstig van pressurage direct. Voorwaar, niet oppervlakkig !

Om dan nog over de wijn te zwijgen…De vin de pays de Mont Caume rosé was niet meer dan fruitsap met een alcoholische toets. De Bandol kon me beter bekoren, maar op Domaine Suffrène dronk ik een Cuvée Catherine ( een rosé van 90% Mourvèdre !) die voor z’n 10 € minstens even goed was als de 8,5 € duurdere Vannières.

Net ervoor hadden we wél een enorm lekkere witte geproefd. Een Bandol gemaakt van 100% Clairette, en het moet gezegd : een schítterende wijn. Vol maar fris, fruitig en complex. Was het niet van ons cunning plan geweest, ik had ondanks de 18 €, een fles gekocht.   

De rode Héritage VDPays was best drinkbaar en lekker, maar alweer te prijzig ( 11,5 €) voor z’n kwaliteit.

De Bandol rouge 2003 viel me dik tegen. Zowel de La Laidière als de Luquettes van hetzelfde jaar, waren allebei een stuk goedkoper én beter.

Ondertussen was er een Frans koppel binnengewandeld. Ze hadden al 6 flessen rosé besteld, en terwijl de man nu ook de rode proefde, zei ik quasi achteloos : “Ce n’ est pas mal.” Korte stilte. “Mais le prix est beaucoup trop haut. «  De verkoopster keek me verbaasd aan. «Oui » zei ze , » les prix ne sont pas mal. »

En ik weer : » Il y a des domaines dans l’ environ qui font la même qualité ou mieux à un prix beaucoup plus sage. »
En al groetend verliet ik de proefzaal, er nog een nekschot aan toevoegend : » Je vais retourner quand monsieur Boisseaux baisse ses prix !
« 

Het gevoel bij het terugrijden naar ons studiootje was lekker. En dat had bij hoge uitzondering in Bandol nu ‘ns niet met de geproefde wijn te maken…

vannieres 2

 

23:04 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (8)

Commentaren

De ware aard Wraak het is niet de schoonste eigenschap, but donyt you just looooove it when it's paybacktime?

MOEHAHAHAHA..

Gepost door: Little Witch | 14-11-06

ergens... ... hebt ge wel een punt, LW.

Gepost door: yvonne | 14-11-06

ergens... ... wel, ja.

Gepost door: yvette | 14-11-06

HA! In your face, faggot!! Probably where he wants it... among some other places...

Gepost door: Bert | 14-11-06

NL Zo voelen onze Noorderburen zich een hele vakantie lang... voor herhaling vatbaar?

Gepost door: Aardvarksken | 14-11-06

Hoe staat dat met de Domaine Tempier ????

Die bestond reeds in de tijd van Louis xv.

Is da nog te verkrijgen .????

Gepost door: jean-marie | 15-11-06

Tempier is TOP en still alive and very kicking !

Gepost door: vinejo | 15-11-06

Ergens proevers te verkrijgen????

Gepost door: jean-marie | 16-11-06

De commentaren zijn gesloten.