15-09-06

Grote kleine Bordeaux ?

De Van Hove-files (part II)--- by Gerten

                

Ondertussen opende ik de resterende twee wijntjes die het Culinaire Orakel besprak als zijnde grootse kleine Bordeaux 2005, onder het motto "het goede weer is van iedereen". Toegegeven het gaat enigszins crescendo. 

 

Ch. Le Peyrat, Graves 2005 (Colruyt 3,95 €) 

Van Hove: "Goede kleur maar toch wat licht. Kruidige verse neus die onweerstaanbaar een rhône doet denken. De smaak is vlezig en rond en met grote lengte. Wijn voor bij stevige schotels zoals lamsnavarin."

 

De kleur valt inderdaad verdacht licht uit. Putjesgeur, aards. De eerste slok leert alvast: dit lijkt wel wijn. Goed evenwicht. Meer body dan de 2 vorige. Fruit dat vlot overgaat in een bittertje met iets dat verdacht op een afdronk lijkt. Al wat meer concentratie. Voor deze prijs best een aardig product, maar na twee glazen eentonig. 

 

Ch. L'Eglise, Bordeaux 2005 (Colruyt 3,94 €) 

Airwick: "Wat licht van kleur maar wel met een fijne niet-diepe neus met veel elegantie. De smaak is goed evenwichtig en gezond,  meer getekend door finesse dan door concentratie. Goede wijn voor bij fijne vleeswaren zoals gekookte ham van goede origine." 

(Terzijde: dat Herwig bekend is met de fijne vleeswarenzaken op de Kortrijksesteenweg blijkt uit zijn ervaring met hammen van goede origine en plaatst meteen de eerder vermelde salami in een juist perspectief.)

 

Sterk vergelijkbaar met de vorige wijn maar iets beter op alle vlakken. Goede structuur en evenwicht. Zeer correct en mooi gemaakt.

  

Ik vraag mij af wat deze wijnmakers met dergelijke prijzen eigenlijk nog kunnen verdienen. Dit kan alleen maar gecompenseerd worden door risicoloze massa-productie. De 4 wijnen hebben globaal een (te) lage concentratie en de groene smaak komt onmiskenbaar voort uit zeer recent aangeplante wijnstokken of een te vroege oogst.  

Wat betreft de wijnrubriek van Van Hove is de meerwaarde toch wat zoek. Echt plezier valt maar te beleven aan wijn uit het iets duurdere gamma dat in Château Simple zelden of nooit aan bod komt.  

Wat betref mijn budget, hiermee ben ik toch maar +15 € kwijt die voor een groot deel in de pompsteen verdween, voor hetzelfde geld had ik 1 Chasse Spleen. 

 

Gerten

21:09 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (2)

Commentaren

Dat is sneu Daar gaat het ideaalbeeld over mijn geliefde wijngonorroe, Herwig

Gepost door: Felice | 15-09-06

VINEJO: IK LAP U EEN PROCES AAN UW BEEN ! RIOOLJOURNALISTIEK !

Gepost door: Herwig | 16-09-06

De commentaren zijn gesloten.