03-09-06

de Van Hove-Files( by Gerten)

Ondertussen heb ik twee kleine Bordeaux geopend die geachte Heer Herwig besprak in Knack.

Ch. Le Menaudat, Premières Côtes de Blaye 2005 (Colruyt 3,35 €).
Volgens Herwig: “Goed gevulde kleurconcentratie en een neus van zacht "voorwaarts" en gezond fruit. De smaak is soepel met een goede tanninestructuur van in het begin tot op het einde. Heel smakelijke, kleine wijn voor bij voorgerechten”.
Inderdaad mooie kersenrode kleur. Eerste mondgevoel niet onaangenaam en fris. Daarna overheersen rode vruchten. Daarna overheerst niets meer. Geen tanninestructuur. Eendimensionale wijn voor de wijninstapklas. Dunne wijn, gebrek aan elke vorm van concentratie. Bij de pizza smaakte hij als een glas huiswijn in de eerste de beste pizzeria van achter de hoek. Ik had nog een restje Gigault, Premières Côtes de Blaye 2004 (Colruyt +/- 9,5 €) staan dat na deze wijn hemels smaakte, wat meteen de grootste verdienste was van deze Menaudat.
Chateau Le Raït, Bordeaux 2005 (Colruyt 4,95 €)
Herwig:Goed gevulde kleur met wat spanning en een gezonde neus met veel primair, druivig fruit. De smaak is getekend door verse eclatante tannine, van in het begin tot op het einde. Wijn voor bij stevige gerechten en terrines.”
Wat meer body en tannine dan de vorige wijn. Purperen kleur. Zurige wijn. Bij het konijn dat we deze middag aten was hij enigszins te pruimen. Dit is echter evenmin als de vorige geen drinkwijn die doet verlangen naar het volgende glas. De zuren staan te zeer op de voorgrond en van nasmaak heeft deze wijn geen last.

Er is niets echt fout aan deze wijnen, maar lang geleden kocht ik dit soort wijn bij gebrek aan kennis en was ik steevast ontgoocheld tot ik eens een fles van 15 à 20 € kocht.
Toen pas werd ik echt wijnliefhebber.
Gerten

 

Morgen op deze blog : De eerste namen van het wijnfestival in Auchan

18:28 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

:-) "Bij het konijn was hij te pruimen."
Da's toch schitterend...

Gepost door: Marc | 03-09-06

...
You filthy animal...

;-)

Gepost door: Kaajee | 03-09-06

@Marc Inderdaad, anders zou ik het niet op mijn blog zetten hé .-)

Gepost door: vinejo | 04-09-06

@KJ Ik veronderstel dat je dat konijn bedoelt ?

Gepost door: vinejo | 04-09-06

De commentaren zijn gesloten.