20-08-06

Ik kap ermee !!!

In ons straatje van jonge tweeverdieners is er totnogtoe één koppel gescheiden.

Het waren , zoals velen in onze straat, twee sympathieke mensen die samen hun droomhuisje hadden gebouwd en van plan waren zich netjes te settelen.

Maar er moest worden afbetaald, en de man werkte zich de pleuris. Daarom had ie z’n vrouw, die redelijk wat tijd alleen thuis zat, leren chatten. Zo kon ze zich in afwachting van z’n thuiskomst wat bezig houden op de pc.

Had ie haar maar ingeschreven bij een naaiclubje…

Op de internetsnelweg liep mevrouw kwansuis tegen een Limburgse kapper aan, raakte al snel gezellig aan de praat en had het algauw niet enkel meer over haarverzorging maar ook over háár verzorging.

Ze sprak al gauw de titel van dit berichtje uit tegen haar man.

Nu verblijft ze permanent bij haar coiffeur.

Huis verkocht, droom aan diggelen.

 

Om maar te zeggen, de opkomst van het internet en al z’n ‘bijwerkingen’ heeft de loop van onze levens de laatste vijf jaar enorm beïnvloed en in sommige gevallen drastisch bepaald.

In mijn geval loopt het zo’n vaart niet, maar toen ik een jaar terug startte met m’n wijndagboek in de vorm van deze blog had ik niet verwacht op die manier zoveel nieuwe contacten te leggen. Een Limburgse kapper kwam hier voorlopig nog niet opduiken, maar ik had wel het genoegen pcgewijs  kennis te maken met heel wat  leuke en/of interessante mensen.

En in sommige gevallen komt het, zoals in het verhaal van m’n  ex-buurvrouw, tot een ontmoeting. Niet in de amoureuze, maar uiteraard in de vineuze sfeer...

 

Enkele weken terug werd ik uitgenodigd door een man die naar eigen zeggen ’s morgens opstaat en ’s avonds gaat slapen met de wijn ( nu ik dit neerschrijf, er zijn hier een paar parallellen te trekken met vorig verhaal..).

Bert de Costers van ‘ Ikwilwijn ‘ (niet te verwarren met de enthousiaste jonge wijnfreak Bert die hier onlangs de voorpagina sierde, noch met een zekere ‘ Bertus ‘ die af en toe opduikt in de reacties ) nodigde me uit voor een degustatietje bij hem thuis. Ik mocht wat vrienden meebrengen naar het idyllische Mollem om  samen enkele wijnen te proeven en te beoordelen. 

Het werd een zalige avond. Het sympathieke gezelschap, de heerlijke hapjes en enkele fantastische wijnen accordeerden perfect met het schitterende uitzicht op de heuvels van het pajottenland. Hoogtepunten waren een topriesling (van weingut Weil )  de combinatie van rundscarpaccio met een Bandol, de door KK meegebrachte Clos de L’ Oum n° 1 ( Roussillon Villages ) en de ongelooflijk fijne en complexe Italiaanse IGT  Il Carbonaione 2001 ( 100 % Sangiovese ).

Bert vertelde ons dat deze laatste wijn de favoriete wijn is van… onze eerste minister. Hadden andere liberalen al hun goede smaak bewezen op het gebied van vrouwelijk schoon, Verhofstadt troeft hen allen af met z’n wijnkeuze. Een premier cru als het ware.

De verrassing van de avond  was een Zuid Afrikaanse Pinotage ( of is dit een tautologie ? ) van Vriesenhof, Enthopio 2002, gemaakt door Jan Boland Coetzee. De eerste maal dat ik echt kon genieten van een pinotagewijn.

We mochten tenslotte onze tong ( in mijn geval voor het eerst ) ook nog verwennen met enkele druppels van een grootse grappa, waarna we uitvoerig afscheid namen en tevreden en bevredigd terugreden naar onze ( gelukkig MSNloze ) vrouwtjes...

11:57 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

Hermitage Hoe was de Hermitage?

Gepost door: Herwig Van Hermitage | 21-08-06

zie ractie op 18-08 aub

Gepost door: wina | 22-08-06

Die Hermitage was een overschotje van de dag ervoor. Hij had de ganse nacht gekarafeerd in de koelkast gestaan en dit jammer genoeg niet overleefd...

Gepost door: vinejo | 22-08-06

Hermitage Die Hermitage (van Chave) krijgt in het najaar nog een tweede kans. Beloofd! (als ik het niet vergeet)

Gepost door: bdc | 22-08-06

De commentaren zijn gesloten.