24-07-06

ver gezocht dit vergezicht

Net terug uit Bandol...

zicht vanuit le Vieux Castelet.

14:39 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (6)

Commentaren

ah blij dat ge terugzijt !
Begrijp ik da nu verkeerd of heb je een fles Bandolrosé voor mij meegenomen ?

Gepost door: Aardvarksken | 24-07-06

TOTAAL verkeerd begrepen ! Wat niet wil zeggen dat ik er u niet op eentje wil trakteren natuurlijk !
(U beheerst perfect de kunst van de self- fulfilling prophecy.. ;-)

Gepost door: vinejo | 24-07-06

Ook net terug... uit de franse Pyreneeën. Ook heel verre vergezichten gezien. Ah, een frisse Gaillac Perlé bij dit warme weer, ideaal aperitief. En geen geld!
Maar ter zake.
Vrouwtje koopt ter plaatse een kook-tijdschrift - het is haar hobby, dus ik mag niet klagen.
Ik vind daarin een klein artikeltje over wijn.
Nogal tendensieus, moet ik zeggen. Hoe meer ik het lees, hoe meer mijn tenen ervan krullen. (ik zal maar stoppen met het te herlezen dan, zeker, of mijn schoenen passen niet meer)

Ik geef het hierbij, volledig. Voer voor discussie:

"Des copeaux de bois dans les vins de table, un procédé qui a tout du camouflage.

Du beaujolais au goût de chène ? Un maquillage désormais licite.
A la différence de l’ élevage en barrique qui permet au vin d’ acquérir de la structure et être apte à veillir, ce procédé du Nouveau Monde vise clairement à aromatiser et farder des vins de consommation rapide pour les adapter au goût international.
Dix fois moins cher que l’ élevage en fût, il est doublement pervers. Il laisse penser que la tonalité boisée fait partie du goût du vin. Il ouvre la voie à la transformation d’un produit agricole, riche de ses diversités, en un produit industriel, banal, formaté.
La difference entre un vin de fût en un cru fardé par l’ infusion des copeaux de chène etant indécelable à l’ analyse, les fraudeurs ont donc beaux jours devant eux !"

Uit: Cuisine Gourmande, Juillet-Août 2006

Gepost door: Marc | 24-07-06

;))) mooie streek, en lekkere wijn!
Elk jaar houden we daar halt om
wijn in te doen! Super lekker!
Groetjes.
Mamamia.

Gepost door: Mamamia | 24-07-06

@Marc KEL ORREUR !
Vanaf heden verplicht op het etiket :
- al dan niet houtrijping én de beschrijving van de manier waarop
- gebruik van autochtone of industriele gisten
- chaptalisatie toegepast of zuren toegevoegd.

Vanaf heden zullen wij hiervoor ijveren, dit MOET erdoor komen , minstens op Europees niveau !!

ps : ken jij toevallig persoonlijk geen landbouwminister hier of daar ?

Gepost door: vinejo | 25-07-06

@kookjuf leuke site, interessant, leerzaam en lekker.
Missing link is gelegd.

Gepost door: vinejo | 25-07-06

De commentaren zijn gesloten.