05-07-06

Balbataljon

Zoals de titel van vorig berichtje luidde : NIE WIEDER ! De Duitsers terug naar af.

Meestal zijn zij het die in de laatste minuten alsnog de winninggoal scoren, nu kregen ze van de Italianen een koekje van eigen pasta.

In deze is enig leedvermaak ons ( en menig ander Europeaan ) niet vreemd, hoewel we moeten erkennen dat het witzwarte balbataljon in deze Wk-editie erg fris voetbal bracht ( ondanks het warme weder ) én dat die Jurgen Klinsmann een verdomd toffe pee is.

 

Maar nu even terug naar de essence en de essentie.

Het vocht waarop m’n motor loopt.

Il Vino.

 

Enkele dagen terug ( of is het al een week, die tijd loopt sneller dan Tommeke spurten kan )

sprak ik u over de twee Amerikaanse wijnen die in een blinddegustatie enkele Franse toppers aftroefden. Daarbij kwam als extra aantrekkingspool ( Lech Walesa na radioactieve besmetting ) dat beide wijnen zich in een bijzonder leuk prijssegment  situeren.

Het ging om  Blue Vineyards,'Reserve' CABERNET SAUVIGNON 2002 -  California  en Big Mountain Cellars CABERNET SAUVIGNON 2000 - Napa Valley. 

Als u meer info wil over deze flessen, klik gerust door. Ik ga ze hier niet uitgebreid bespreken, maar wil wel het volgende kwijt :

Het zijn twee heerlijke wijnen, met een schitterende prijs kwaliteitsverhouding. De Big Mountain doet denken aan een fluwelen, fruitgedreven roomzachte Saint Julien, de Blue Vineyards komt slechts de tweede dag open en heeft ook een duidelijke, fijne Bordeauxtouch.

Beide wijnen zou ik blind gerust kunnen aanzien als goede Médocs van excellent niveau. Cru Bourgoisniveau. Maar wat de drie kenners bezielde om hieraan de kwaliteiten toe te schrijven van een Léoville Barton en Canon LG van het jaar 2000, allebei 95+ van Parker ?

Volgens mij werden de Fransen eerst gedronken en profiteerden de Amerikanen van de concentratie en tannine die de ( te jonge ) Bordeaux op de smaakpapillen van de proevers achterlieten.

However, ik heb van elk een zestal flesjes in mijn bezit en ben daar verre van rouwig om.

 

 

11:39 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (2)

Commentaren

voetbal en pintjes of in jouw geval: wijn, veeel wijn..

Al krijg ik bij deze temperaturen niet meer dan frisgekoeld wit druivenvocht binnen. Of rosé (ja das geen wijn zeker voor een kenner als jij)

Gepost door: Little Witch | 05-07-06

Holahola Witchie 1. Ik ben nog steeds in eerste instantie een liefhebber, geen kenner...
2. Aangaande uw redelijk achteloze rosé opmerking : daar slaat u de bal wel eventjes driedubbel mis, meer zelfs, u plaatst daar een lapsus van OssebolloO niveau !
Deze week maakte ik reeds DRIE van deze zalmroze verfrissende flesjes soldaat. Het ging dan wel om het summum van roséwijn, Bandolrosé, maar toch : de tijd dat dit roze sap even minachtend werd bekeken als heden ten dage de gemiddelde seksuele delinquent ligt voorgoed achter ons !

Maar voor de rest : even goede vriendjes !!!

Gepost door: vinejo | 05-07-06

De commentaren zijn gesloten.