24-05-06

Geen BOB op de BYOBChateau Petrus
is een wijn gemaakt van 100% Merlotdruiven ( die enkel gedronken wordt door 100% Rijkeluizen ).

Gelukkig hoeft u van deze wijn niet persé een fles te kopen om te weten hoe de Merlotjes het doen zonder hun vaste maatjes van de familie Cabernet waar ze meestal mee spelen ( Francske en Sauvignonneke).  

Ook enkele ‘gewone’ wijnbouwers slagen er namelijk in om heel lekkere genuine Merlotcuvées te maken. Zo ook volgende wijn, gekocht voor 8,99 euro bij Divino :

Chateau LaMothe du Barry, Bordeaux Supérieur 2004 : Diep robijnrood, bijna paars kleur. De neus kan de 12 maanden houtlagering niet verhullen ( vooral geroosterde tonen, minder vanille ), maar het zwart fruit zit mooi verweven en wringt zich naar boven bij het opschudden. Zachte aanzet in de mond, met nog steeds die gebrande houttoets, nu ook zwarte bes en zoete pruimen. Mooi gestoffeerd, in eerste instantie fluwelig maar later schroeit de tannine je smaakpapillen. Lékkere wijn - karaferen indien je hem nu al drinkt !
85 punten.

 

Over het boekje op de foto heb ik het de volgende keer, want nu moet ik me voorbereiden op de BYOB -bijeenkomst bij Lucske Lambrecht.

 

Met de fiets

 door de regen hijgen 
Echt waar, niets

 kan me zover krijgen

Of wacht eens even

't Zou moeten zijn
voor een BYOB

wijnfestijn !

 

18:07 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

donderdag 2u en nog niet terug.. ...dat werd een zware avond. (!?) Heb je dan zo'n karretje aan je fiets om je flessen te vervoeren ? Want bij jou krijg je die toch niet allemaal in je binnenzak!
"met de fiets" moet je bjhouden voor de scheurkalender van 2008. Als je intussen al terug bent...

Gepost door: wina | 25-05-06

De commentaren zijn gesloten.