28-04-06

APPLAUS !!!

Mensen die zich te goed of te cool vinden om voor een ander te applaudisseren.

Ze bestaan.

Ten overvloede.

U vindt ze vooral in pretparken bij de verplichte ‘shows ’.

Oké, superhoogstaand en origineel zal het allemaal wel niet zijn, maar, de evenwichtskunstjes op de fiets en acrobatieën met een keukentafel ( salto op de voeten ! ) die ik 2 weken terug in  Bobbejaanland mocht aanschouwen vond ik toch wel zéér entertainend.

En velen met mij ( dit zag ik toen ik even opzij keek en bij de medetoeschouwers verwonderde blikken en open monden opmerkte ).

Maar applaudisseren, ho maar.

‘Wij hebben hier wel voor betaald hé, daarbij, wij zijn wel meer gewoon op de VTM !’

Nochtans staan de artiesten ( meestal onderbetaalde Oostblokkers die zich nog dag en nacht uit de versleten naad kunnen werken om onvoorstelbare kunstjes onder de knie te krijgen ) te schooien, te hongeren, te hunkeren naar wat appreciatie en succes.

Naar applaus dus.

Maar blijkbaar moet je daar op Wim Helsense wijze naar vragen om het te krijgen ( niet dat ik WH niet leuk vind, in tegendeel, maar na 5 weken hetzelfde trucje in Comedy Casino was de frisheid er voor mij wel even af ).

Dus zat ik daar in Bobbejaanland te applaudisseren dat de stukken opperhuidweefsel eraf vlogen. En bij het eind kon ik het niet laten om luidop te zeggen :” Is dat nu zo moeilijk, die mensen wat applaus geven ?”

Tja, de vreemde blikken die je dan terugkrijgt…

                                                              

15:33 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (7)

Commentaren

Schitterend! Zijn alle wijnliefhebbers nu sociale, vriendelijke, sympathiserende, hartverwarmende mensen of is het toeval dat ik deze reactie op prijs stel? Ik denk dat velen onder ons zich kunnen ergeren aan de dwaze bekrompenheid van de 'domme VTM'ers'.

Gepost door: Bert | 28-04-06

Appausss Hetzelfde geldt volgens mij ook in de wijnwereld. Niet dat ik spontaan applaus verwacht bij het nuttigen van een mooie wijn, maar de vaak te negatieve commentaren voor een goed gemaakte wijn van een klein wijnboertje duiden hetzelfde probleem als Vinejo schetst. Nee, ook geen commentaar op deze blog, want ik lees hier zelden negatieve kritieken.
Waar ik het wel over heb zijn de "etiket"drinkers, die geen andere goede wijn kennen dan deze met etiketten met ronkende namen (en ronkende prijskaartjes).
Alles wel beschouwd komt het op het zelfde neer: bekompenheid en dwaasheid, en onwil (of angst) om verder te kijken dan de neus lang is. Wacht maar tot oktober...

Gepost door: Marc | 28-04-06

Enotria Gisteren h

Gepost door: Gerten | 28-04-06

Enotria 2de poging

Gisteren had ik het genoegen een als teambuilding vermomde wijnproeverij bij te wonen in de wijnshop Enotria, Antwerpen. Het aanbod bestond uit 12 (twaalf) wijnen (1 schuimwijn, 4 witte, 6 rode en 1 dessertwijnen), vergezeld van een 4 gangen diner met bijpassende Italiaanse gerechtjes (gegrilde aubergines, coniglio siciliana...).

Bijzonder bij deze wijnen waren de vele onbekende lokale druiven-soorten, een 100% cabernet franc Italiaanse wijn, een wijn bestaande uit 34 verschillende sangiovese clonen, een bijna oranje witte sardijnse wijn die moet gekarafeerd worden ("capichero")... Eens een welgekomen afwisseling na al het bordeaux-geweld.

Ik wil geen reclame maken maar dit is een aanrader in een stijlvol kader met deskundige uitleg en lekker eten.

Zie www.enotria.be

Gerten

Gepost door: Gerten | 28-04-06

uw aplaus geachten heer vinejoo

ik vint het zeer goed dat gij geplakt hebt na mijn schow

Schoepen Bobbejaan

Gepost door: B. Schoepen | 28-04-06

Cabernet Franc @ Gerten: Had ik gaag eens geweten: hoe beviel die wijn met 100% Cabernet Franc?

Gepost door: Bert | 28-04-06

100% cabernet franc Deze druif wordt volgens mij gebruikt in de Loire voor de rode wijn die je daar vindt zoals Saumur, St Nicolas de Bourgeuil... Een wat pinot noir-achtige rakker die een typische hard-bittere smaak heeft en best licht gekoeld gedronken wordt. Eens proberen ipv van rosé op uw terras van de zomer.

Die Italiaanse was zeer aromatisch, vlezig en slechts in afdronk kwam het bitter wat naar boven (11.60 €). Zeer lekker.

Gerten

Gepost door: aan Berten | 29-04-06

De commentaren zijn gesloten.