08-03-06

Rully

Rully premier cru (blanc), La Pucelle P. Milan 2004

De eerste dag gedronken bij kalkoen in zoetzure saus met rijst.

De tweede dag gedronken bij kabeljauw met prei, kaas en tagliatelli.

Bij één van deze gerechten was de ( houtgelagerde ) Bourgogne heerlijk..

Welk ?

 

14:01 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (5)

Commentaren

kabelkoen Aan dit beest te zien zal't ne kabelkoen of ne kaljauw geweest zijn op een bedje van prei met in de zoetzure kaas gemarineerde tagliatelli en als dessert raastpijp.

Gepost door: Gerten | 08-03-06

Correctie op vorige bericht Bij het tweede gerecht, anders was de wijn al op geweest !

Gepost door: Gerten | 08-03-06

Bij de vis! 'k denk toch bij de kabeljauw. 'k heb een gelijkaardige (wellicht geen premier cru) al geserveerd geweest bij mosseltjes en oesters op een receptie. En vermits ik allergies ben aan deze 2 soorten weekdieren(jammer) herinner ik me nog best de smaak van de nogal droge maar lekkere WIJN !

Gepost door: wina | 08-03-06

Vrouwendag. Dus kalkoen. 't Is natuurlijk moeilijk kwissen als je de smaakvraag enkel in woorden gesteld krijgt. Is dit een stille wenk? Misschien is dit een stille wenk.
Maar niettemin heb ik toch een idee over de kwisvraag.
Op het eerste gezicht zou ik de wijn bij beide gerechten durven serveren. En tiens, dat heeft Vinejo dus ook gedaan. Maar je zit natuurlijk met dat woord tussen haakjes: (houtgelagerde).
(Nog meer tussen haakjes: het is de aandachtige lezer ongetwijfeld opgevallen dat de eigenaar van deze blog de jongste dagen het bijna uitsluitend heeft over Bourgognewijnen en hij aldus zijn nogal uitdrukkelijke voorkeur voor Bordeaux op deze manier en niet tot mijn ongenoegen enigszins verlaat. Ik zou willen voorstellen om nu nog iets zuidelijker te trekken wat betreft wijnkeuze. Hey, wat zie ik daar in de verte opdoemen? Het lijkt wel een rivier... Mijn god, dat moet de Rhône zijn...).
Maar terug naar de kwis.
Het probleem met houtgelagerde witte wijnen (naast het feit dat ik er niet zo gek op ben) is dat ze af en toe metaalachtig durven smaken als ze gecombineerd worden met een bepaald soort vis. Het zou mij niet verwonderen dat dit fenomeen zich ook bij dit gerecht voordoet. Bovendien denk ik dat de eerder subtiele smaak van kabeljauw in een omgeving van prei en (wellicht geen al te intense) kaas het maar moeilijk kan halen van een krachtpatser als deze Rully. Met andere woorden: ik denk dat de heer Rullly in de mond niet veel overlaat van mevrouw kabeljauw. En dat uitgerekend op deze internationale vrouwendag...
"Witte wijn bij vlees. Ge zijn zeker zot?". Vraag is natuurlijk wélk vlees. Witte kalkoen (ook van vlees, niet alleen van pluimen) kan bij een stevige witte wijn. En over stevige witte wijn gesproken: komen we daar nu toevallig onze Rully niet tegen...? Ik zit nog wat te twijfelen over die zuurzoete saus, maar alles wel beschouwd denk ik dat onze vriend uit chardonnayland stevig weerwerk kan bieden tegen (hoe noemen ze dat ook al weer in de boekskes?) het subtiele samenspel tussen zuur en zoet. Geef mij dus maar de kalkoen bij de Bourgogne. En anders hoor ik het wel, zeker?

Gepost door: Paul Van de Wijngaard | 09-03-06

Ik ga voor de minst evidente keuze Boter bij de vis.. of neen, Bourgogne liever!

Gepost door: Little Witch | 09-03-06

De commentaren zijn gesloten.