02-02-06

 Skynetbug

Eventuele reacties op vorig ( = onderstaand ) bericht kan u hier kwijt. Door een of andere skynetbug kwam er geen linkje onderaan.

Maar ge moet u niet verplicht voelen hé...

 

19:02 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (23)

Commentaren

ik heb ook zo mijn maandelijkse dosis... ...maar ik ga daarvoor niet naar een muziekwinkel...

Gepost door: Koningin van Onderland | 02-02-06

Nachtmerrie!? 'k voel me niet verplicht, maar ja...'t is GRATIS, dus
Niets van, ik wil je alleen zeggen dat je (weeral) 100% gelijk hebt.
En vermits ik een (redelijk)stukje ouder ben dan jij, zou ik ondanks alles toch die nachtmerrie willen meemaken in 2050!

Gepost door: wina | 03-02-06

Charmant maar ook menselijk, hoor. .Weet niet of het aan je ouderdom ligt of eerder aan een 'alles waar je moeite (lees betale, zoeken, enz..) moet voor doen heeft meer waarde dan dat wat je zomaar in je schoot krijgt geworpen.'

Gepost door: Little Witch | 03-02-06

Over leeftijd gesproken: "Wine improves with age. The older I get, the better I like it."
(anoniem)

Gepost door: PvdW | 03-02-06

misschien wel anoniem... ... maar in een betere dag had ik het misschien ook kunnen bedenken, want het klopt absoluut voor deze jongen.

Gepost door: PvdW | 03-02-06

Terzijde Ik kreeg vandaag de nieuwste editie van de nieuwsbrief van "6-minutes Wine" in mijn meeldoos.
Doen ze ook modern, en veranderen ze de naam... "Wijnidee #75".
Ik zoek me tien minuten te pletter naar dat #-teken op mijn toetsenbord.
Toch iets dat me benieuwd maakt, en aan dit genootschap wil kond maken.
Het staat in mijn favoriete rubriek "Recent geproefde wijnen":
"Laderas del Pinoso Laderas del Sequé 2004, de tweede wijn van het domein, biedt een ongelooflijke prijskwaliteitverhouding. Voor minder dan zes euro geeft deze wijn uit de Spaanse Alicante-streek een massa aan zwart fruit, ondersteund door teer, kirsch, chocolade, rook en een verfrissend zuurtje. (89/100, Delhaize, 5,5 euro)."
Een massa aan fruit, ondersteund door teer, choco en nog van alles. Hoe krijgen ze het allemaal in die fles, zeg?
En 89/100? Voor die prijs?
Morgen toch eens gaan zoeken naar een test-exemplaar van dit wijntje. Die trouwens maar 5,39 eurootjes kost, toch wel een significant verschil, denk ik zo.
Bevinden er zich misschien al kenners van dit drankje onder ons?

Gepost door: Marc | 03-02-06

enkele korte overpeinzingen 1. DELHAIZE DICHT
Ik ben niet zo meteen geneigd om spontaan een Spanjaard mee te pakken uit Delhaize. Het overvloedige hout is er me dikwijls wat te veel aan. Maar toen ik deze avond laat ook deze nieuwsbrief binnenkreeg, spurtte ik naar de telefoon. Met een slaperige stem antwoordde de dame me dat de winkel al zes uur dicht was en – NEEN – dat ze voor mij niet speciaal gingen opendoen, noodgeval of niet. Wachten tot morgen dus, want zo’n beschrijving smaakt naar nog. Al weten we natuurlijk allemaal dat ge niet alles moogt geloven wat er geschreven wordt…
2. TWEE KEER INKT
Deze week tot een niet onprettige conclusie gekomen. Wie me een beetje kent, weet dat ik nogal een adept ben van de “black is beautiful”-beweging als het over wijn gaat. Ik proefde deze week Domaine Aubert 2002, Madiran (5,49 euro bij Delhaize) en Bodegones del Sur Tannat 2004 van Juanico uit Uruguay (4,99 euro bij Delhaize). Van de eerste kwam ik niet te weten hoeveel % tannat er in zat. Van nummer twee ontdekte ik dat hij uit 100% van de zwarte monsterdruif bestaat. Allebei zijn ze in ieder geval inktzwart en beide hebben ze een zeer intense neus die bijzonder veel belooft voor de mond. Maar daar zit het verschil. We hoeven niet te twijfelen aan het feit dat beide wijnen een micro-oxygenatiekuur gekregen hebben om de tannines wat te versoepelen. Bij de Bodegones blijft er zelfs nauwelijks iets over aan tannines. Uruguay? Neen, hoor: Uru-gay. Maar het grootste verschil zit ‘em in de zuren. De Zuid-Amerikaan heeft véél te weinig zuren, waardoor die na amper een glas al gaat vervelen. De Madiran daarentegen is dus niet meer de kuitenbijterswijn van tien jaar geleden, maar heeft toch alles in zich om me te boeien: een zeer verleidelijk en zelfs aristocratisch aroma en een mooie evenwichtige structuur. Ik dronk hem vanavond bij een stoofpotje van lam en was ondertussen een gelukkig mens (maar dat gebeurt me wel meer). Mijn conclusie: Frankrijk hoeft niet te wanhopen, want de kopie is nog steeds minder mooi dan het origineel.
3. ALDI VERBAAST
Aldi heeft sinds deze week (maar ik weet niet hoelang – het kan ook een tijdelijke aanbieding zijn) een koopje in de rekken. Château Hanteillan 2002, een Cru Bourgeois Supérieur uit de Haut Médoc is er voor mij als Aldi-habitué een onverwachte gast. Ofwel verkoopt Aldi supergoedkope wijntjes met weinig om het lijf, ofwel zijn het ronkende namen (Sancerre, Chablis, Saint-Estèphe…) die zich inderdaad meestal beperken tot vervelend ronken. Ik mag hopen dat deze Hanteillan een trendsetter is voor de toekomstige aankooppolitiek van Aldi, want bijvoorbeeld Hachette is behoorlijk lovend over deze wijn (één ster) en vermeldt ook een richtprijs: tussen 8 en 11 euro. Als je er bij Aldi maar 6,49 euro voor betaalt, zit je dus bijzonder goed. In de literatuur en op de website van het huis zelf raadt men aan om de wijn nog enkele jaren te laten liggen (wat hij overigens perfect zou moeten aankunnen) omdat hij nu nog al te bijtende tannines bevat (’t Moet dus zijn dat hij niet uit Urugay komt). In ieder geval: ik denk dat ik maar eens wat plaats maak op mijn kelderrek en hoop van u hetzelfde.

Gepost door: Paul Van de Wijngaard | 04-02-06

Een spanjaard, 'k ben benieuwd 'k ga vlug gaan slapen, want ik moet morgenvroeg NAAR DELHAIZE, als die spanjaard daar nog is, want met die zal ik beginnen...

Gepost door: wina | 04-02-06

Sorry, geen tijd voor een reactie zit al in Delhaize

Gepost door: vinejo | 04-02-06

VIJANDIGE CARTOON Geachte,

Indien de persoon links of rechts op de cartoon in uw vorig bericht de profeet Mohammed is distantiëren wij ons TEN STELLIGSTE van uw weblog.


Met geringe achting

DE SYNTRA EXAMENCOMMISSIE

Gepost door: DE SYNTRA EXAMENCOMMISSIE | 04-02-06

Zomaar... Groetjes en prettig weekend!

PS: deze week een La Tour Carnet van 1995 gedronken. Niet in Hachette, maar superlekker! En in mijn kelder liggen nog de 96, 97 en 99...dat belooft!

Gepost door: Spikkie | 04-02-06

yeah ik heb 2001 en 2002 liggen.
Er hangt een verticalleken in de lucht...

Gepost door: vinejo | 04-02-06

Oké Syntra wilt ge u dan eindelijk eens bekend maken ?
Er moet namelijk vanalles geregeld worden met de verzekering.
Wij lachten ons hier massaal een paar breuken.

Gepost door: vinejo | 04-02-06

www.syntra.be ONZE GEZAMELIJKE IDENTITEIT ZULLEN WIJ TEN GEPASTE TIJDE ONTHULLEN

VOORLOPIG DIENT U BLIND TE PROEVEN

MET GERINGSCHATTING

DE SYNTRA EXAMENCOMMISSIE

Gepost door: DE SYNTRA EXAMENCOMMISSIE | 04-02-06

Gezellig Wat is het hier een gezellige drukte

VAN HARTE warme zoentjes

Soeje

Gepost door: Soesje | 04-02-06

Hey Soeje ( sic), van u zou ik eigenlijk ook graag eens weten of ik u persoonlijk ken?
Ik beschuldigde onlangs Ludiek Wieneke maar zij beweerde hier nog nooit een reactie gepost te hebben.
Anyway, of ik u nu al in levende lijve heb ontmoet of niet, alvast bedankt voor de zoentjes...

Gepost door: vinejo | 04-02-06

@ Marc Nog lichtjes in een roes van mijn virtuele reis naar de Spaanse Costa, wil ik je vol (wijn)genoegen laten weten dat die Spanjaard NIET is tegengevallen. Integendeel. Bij de eerste dronk was het van "oei, nogal zoet" (typisch voor echte Spanjaard zeker). maar eigenlijk heeft die wijn heel veel in zich en beantwoordt hij volledig aan de beschrijving die je gaf.
Ik had gedacht, een eenvoudig wijntje (in vgl de prijs) vraagt een eenvoudig gerechtje.We aten er ribbetjes bij, waar hij het uiteraard goed bij deed. Maar de ribbetjes moesten onderdoen!!
Zelden proefde ik een tweede wijn (van die kwaliteit)voor zo'n prijs;
Ken je ook de eerste wijn van dit domein? Zal waarschijnlijk ook interessant zijn.
Maandagmorgen zal ik ook mijn kelderrekken wat aanvullen.
Bedankt Marc.
En als ik Vinejo 's proefnotities mag geloven, moet ik nog heel veel proeven en straks nog kelderrekken bijkopen. (of meer drinken!?)

Gepost door: wina | 05-02-06

Kelderrekken bijkopen lijkt me moeilijk, duur en omslachtig.
Ik vrees dat meer drinken de enige optie is...
Santé !

Gepost door: vinejo | 05-02-06

@wima Ziehier een verder citaat uit voornoemde wijnbrief:
"De duurdere topwijn van hetzelfde domein, El Sequé 2003, is nog voller en complexer, maar ik proefde hem slechts informeel, zodat er nog geen proefnotitie van op de site staat (92/100, La Buena Vida, 20,11 euro)."
Prijsverschilletje? Prijsverschil!!
Hebben we het hier over een vier maal betere (want vier maal duurdere) wijn? Wie zal het zeggen. Ons aller Vinejo zal met plezier alle proefnotities van deze wijnen samnebrengen en publiceren, neem ik aan.

Gepost door: Marc | 05-02-06

@Narc 't is WiNa hé !

Gepost door: vinejo | 05-02-06

Dank je wel vinejo,want... als je niet ingrijpt wordt dat straks "W...a" van Fred van de Flinstones...
Hij (Narc) heeft geluk dat die wijn goed was!

Gepost door: WINA | 06-02-06

Excuses aan Wina met N , mijn typkunsten zijn niet om over naar huis te schrijven.

Gepost door: Marc | 06-02-06

@spikkie: Tour Carnet 1995, nu in Colruyt à 16,69 la bouteille.

Gepost door: Marc | 07-02-06

De commentaren zijn gesloten.