12-01-06

Strip - teaser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22:12 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (3)

Commentaren

Fongabandiet Sorry voor het late storen, maar ik heb belangrijk nieuws.
Zopas namelijk een FANTASTISCHE wijn geproefd.
Ik dacht hem twee weken geleden helemaal zelf als een grote mens ontdekt te hebben in de Intermarché bij ons in de buurt, maar na ruggespraak met Vinejo bleek dat hij mijn “ontdekking” niet alleen kende, maar ook reeds geproefd had. Een mens wordt op den duur wat moedeloos in het zoeken naar originele kwaliteit met de eigenaar dezer blog in de buurt.
Maar wat er ook van zij: op zijn minst een paar uur verkeerde ik in de waan dat ik bij Intermarché een koopje gedaan had dat iedereen me zou benijden. De Château Fongaban 2001, Côtes de Castillon, had me nog geen zes euro gekost en toen ik er wat meer over opzocht bleek hij een “coup de cœur” (= hartendief) te zijn bij de respectabele wijngids “Hachette des Vins”.
Vinejo had me uit de losse pols zijn proefnotities meegegeven, die erop neerkwamen dat de wijn wél heel lekker was, maar toch nog beter even kon blijven liggen wegens te veel tannines. Ik spreek de Meester niet graag tegen, maar in alle bescheidenheid moet ik zeggen dat deze wijn volgens mij nu al mooi op dronk is. Dikwijls vind ik dat een wijn in de neus méér belooft dan hij in de mond geeft. Bij deze Fongaban is dit zeker niet het geval. Rijp zwart fruit en vanille voeren de cohorte van zowel fruitige als kruidige aroma’s aan. En in de mond… gaat die helse zintuigenrit gewoon verder. Goed, er zijn tannines (’t zou spijtig zijn) maar die zijn naar mijn aanvoelen zo mooi in balans met de rest en tegelijk toch zo prominent, dat ze de andere smaken versterken. “We laten ons niet nekken door die verdomde gepolymeriseerde polyfenolen”, lijken ze in koor in je mond te roepen. (Als u deze laatste zin niet helelmaal begrijpt: geen paniek, ik heb er ook veel moeite mee gehad)
Het resultaat is een wijn die ik – in alle eerlijkheid – de jongste maanden niet meer geproefd heb (Behalve dan misschien de Bandol Château Gaussen die ik onlangs in de buurt van Gent mocht proeven. Ja, en ook van die Côtes du Rhône Villages, Castel Mireio Cairanne 2001 die op hetzelfde adres in mij glas sprong, lig ik nu nog geregeld wakker).
Eén gigantisch probleem (ook al weer een reden om wakker te liggen): ik kocht maar vier flessen Fongaban, waarvan er zich nu reeds één in ver gevorderde staat van verdamping bevindt. Morgen dus de wekker zetten, om twintig voor negen voor de ingang van Intermarché postvatten, twintig minuten kleumen en dan binnenvlammen, en als hij uitverkocht is schreeuwen “dat ze me nochtans beloofd hadden dat ze er een stuk of twintig aan de kant gingen houden!”. Dat helpt altijd. Een mens moet een beetje creatief zijn in het leven.

Gepost door: Paul Van de Wijngaard | 13-01-06

Titel Vinejo is zeer goed geworden in eht bedenken van titels om leesvolk te lokken.. Ik al je eens iets zeggen: als ik in mijn blogtitel VRIJEN zet, dan krijg je dat ook te lezen. HA! (verschrikkelijek heksenlach)

Gepost door: Little Witch | 13-01-06

Voor de geïnteresseerden : Die Fonbagan waarover PvdWeethetbeter het heeft is in sommige Carrefours nog verkrijgbaar ( resten wijnfestival ).
Let wel, hij is nu al heel lekker, maar dan vooral voor mensen die, zoals PvdW erg houden van krachtige, gecorseerde en geconcentreerde wijnen met stevige tannines.
Die Castel Mireio ( 13,50euro) is verkrijgbaar bij Colruyt, zie de website van Colruyt klassewijnen bij de 'Cotes du Rhone villages ( Cairanne).
Die Bandol Gaussens is alleen nog op mijn adres verkrijgbaar.
Sorry, enkel op uitnodiging...

Gepost door: vinejo | 13-01-06

De commentaren zijn gesloten.