05-01-06

Sofa(r), so good

 

Onze zetels zijn doorzeten, de scheuren nemen de overhand.

Het is wachten op de eerste bezoeker die in zo' n scheur verdwijnt.

Vermits onze familiale verzekering zulke calamiteiten niet dekt, gingen wij dinsdag op zoek naar een nieuwe canapé in de gelijknamige sofashop.

Vriendelijke ontvangst, vlotte verkoper, slechts één model dat we de moeite waard vonden :

De Crack 2001.

 

Autofabrikanten ( of computergiganten ) die hun nieuwst model ‘Crash 2006’ noemen

Een nieuwe parfumlijn met de naam ‘Stank 2003’.

De lancering van de nieuwe wijn ‘Kurk 1971’.

Het fitnesscentrum om de hoek,‘Vet Forever’

 

Neen, dan deze Crack.

Die zagen wij wel zitten.

(dat zat wel goed, daar zat iets in ).

Uiteraard namen we niet onmiddellijk de beslissing om te kopen.

Eerst nog even over denken, meneer.

 

Woensdagochtend diende ik het huis te verlaten om gehakt en groenten halen voor de spaghetti, én om de goedkoopste versie van Norton 2006 te zoeken voor mezelf en mijn vader.

Ik besloot om, gewapend met de krant en verse sokken, eerst langs Canapé te rijden en een kwartiertje in alle posities de Crack te verkennen.

De verkoper vond dit een schitterend idee en bracht me terstond een kopje koffie.

Na deze ontspannen zittijd, die al het goede van dit ‘ elegante sofalandschap’ bevestigde, begaf ik me naar Carrefour.

Afdeling tijdschriften : 10 minuten

gelezen : Revue de Vins de France

Gekocht : ‘Perswijn‘ met Chili – bijlage

Afdeling multimedia : 12 minuten

Gelezen : verpakking van Norton Internet security ( 69,9  €) en die van een combipak Norton antivirus + Personal Firewall ( actieprijs 49,9 €  )

Gekocht : Twee maal het combipak, zelfde produkt, 30 % goedkoper )

Afdeling wijnen :

Gezocht : niet al te dure monocépages van Sauvignon Blanc en Chenin Blanc, met het oog op de test van aanstaande maandag op de wijncursus

Gevonden : Bitter weinig, veel bitters ( zie later )

Ontdekt : superkoopje ( zie verder )

Afdeling Vlees, groenten en fruit :

Gezocht : niets

Gevonden : nog minder.

Reden : vergeten….

Op de terugweg naar huis dacht ik plots aan het middageten en keerde ik m’n kar ( letterlijk ) om snel de vergeten afdeling aan te doen en me de broodnodige ingrediënten (de eigenlijke reden van m’n verplaatsing ) aan te schaffen. 

Is dit typisch mannelijk, typisch wijnfanaat of gewoon typisch ?

 

In elk geval, ik heb alweer een schitterend koopje ontdekt :

Chateau Verdignan 1998 ( klik en zie de prijs op 1855.com ) aan de enorm zachte prijs van 9,56 euro !

Geheel toevallig dronken wij deze wijn op nieuwjaarsdag.

Mocht u erbij geweest zijn, u was al weg.

 

Maar vergeet niet om ook de andere rayons te bezoeken…12:53 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (15)

Commentaren

Verdignan Ik wil de pret niet vergallen, maar moet je je toch geen vragen stellen bij de prijs die Carrefour voor die Verdignan aanrekent? Goed, aanbiedingen zoals 4+2 gratis (zoals Delhaize deze week met Château Arnauton 2002, Fronsac), daar kan ik nog inkomen. Maar een wijn verkopen voor minder dan de helft van de prijs…? Want voor wie zou twijfelen aan de prijs van 1855.com: ook op andere websites vind je prijzen voor de Verdignan 1998 die op zijn minst rond de 20 euro schommelen.
Volgens de Guide Hachette van 2002 zou de wijn nu perfect op dronk moeten zijn en dat zou nog een jaar of twee zo blijven. Ik snap dan ook niet welke reden er is om de wijn nu zo massaal te dumpen. Wie wel? Vinejo?

Gepost door: Paul Van de Wijngaard | 05-01-06

De reden is volgens mijn bescheiden mening de jarenlange samenwerking tussen Carrefour en Verdignan. Een jaar terug kocht ik al een paar van deze flessen op het moment dat ze eveneens in reclame waren. Toen stond er op de kist iets in de trant van 'ter gelegenheid van 10 jaar samenwerking met Carrefour'( in het Frans dan wel ).
Meer algemeen kunnen de dure euro, de crisis, de concurrentie met de nieuwe wereldlanden en de steenpuist op het achterwerk van Siegfried Bracke hier mee te maken hebben.

Gepost door: Vinejo | 05-01-06

antwoord op je laatste "typische " vraag: neen, maar dat is wel typisch voor een mannelijke wijnfanaat!

Gepost door: wina | 05-01-06

Vanavond voetbal U heeft het misschien ook al voorgehad. Soms proef je een wijn waarvan je denkt: “Mmm, niet slecht”, maar daar blijft het ook bij. Tot je wat meer leest over de wijn en je moet toegeven dat je beter éérst had gelezen.
Ik had het vanavond voor met Château Bibian 2001, een cru bourgeois uit Listrac-Médoc, vorige week bij – jawohl - Lidl gekocht tegen 6,99 euro. Mooi dieprood, aangenaam boeket met eerst behoorlijk wat hout, dat nadien wat op de achtergrond raakt ten voordele van een vrij complex geheel van fruit en kruiden. En in de mond, dus: “Mmm, niet slecht”.
Google zit niet verlegen om een resultaatje meer of minder over deze Château Bibian 2001. Blijkt dat om te beginnen deze wijn in 2005 de Guide Hachette haalde en – voor wat het waard is – in 2003 een gouden medaille won in het concours “Vins d’Aquitaine” van Bordeaux.
Maar heel leuk wordt het wanneer blijkt dat het domein ook nog een andere link heeft met de hoofdstad van de Gironde. Château Bibian was immers ruim tien jaar eigendom van Jean Tigana, een naam die zelfs ik als voetbalkalf in verband breng met FC Bordeaux en de Franse nationale ploeg. Jean – Ge Moet Wat Doen Met Uw Geld – Tigana kocht het domein in 1987 en verkocht het weer in 1999. Inmiddels blijkt de ex-Bordelees nu druiven te kweken in de streek van Cassis. ’t Zal daar nóg schoner weer zijn, zeker…
Maar vóór de periode-Tigana had Bibian ook al een rijk verleden achter de rug. Het is een van de oudste wijngaarden van Listrac die in de loop van de eeuwen een grote reputatie opbouwde. In 1983 stond Pierre-Henri Bibian, burgemeester van Listrac, er aan de pers. Die stierf echter zonder erfgenamen na te laten en toen kwam voetballegende Tigana op de proppen. Inmiddels is ene Alain Meyre de nieuwe eigenaar en die maakt een wijn met 60% merlot, 35% cabernet sauvignon en 5% petit verdot, van ranken die gemiddeld 30 jaar oud zijn. Zijn Bibian lagert 18 maanden op deels nieuwe eiken vaten. Slechts 10% van de wijn wordt indirect verhandeld, voornamelijk via Zwitserland. Hoe de fles dan in mijn Lidl terechtkomt, zal allicht altijd een goed bewaard geheim blijven (zwart Duits geld in Zwitserland in ruil voor “witte” rode wijn uit Frankrijk?). En eigenlijk interesseert me dat ook niet zo. Feit is dat ik in de resterende halve fles morgen op zijn minst ook toetsen van bezwete voetbaltruitjes, stinkend geld, sauerkraut en Zwitserse kazen zal proeven. Alsof ik een goed gerijpte Bandol zou drinken, met andere woorden.

Gepost door: Paul Van de Wijngaard | 06-01-06

beste voetbalkalf (wit met zwarte stippen ?), opelijk voelt ge u nie mot tigana moag van dieje wijn...

Gepost door: Vinejo | 06-01-06

beste wina mag ik hieruit afleiden dat jij er ook één bent ?

( mannelijk bedoel ik, wijnfanaat dat wist ik al )

Gepost door: Vinejo | 06-01-06

Vergeten Hmmm.. mijn schatje kan dat ook geweldig goed halsoverkop naar de Delhaize lopen om een ontbrekend ingrediënt en dan toekomen met een volle zak, BEHALVE dat noodzakelijke product. Aanegzien hij niet emteen een wijfanaat is, denk ik dat het vooral de factor 'mannelijk' is die hem parten speelt. En dan zuchten en steunen dat ie weer terug moet... tjaaaaa.

(ik moet eigenlijk zwijgen: zelf durf ik ook wel eens boodschappen doen en iets vergeten, maar wel nooit als ik heel gericht winkel voor een bepaald item)

Gepost door: Little Witch | 06-01-06

De zetel en de Carrefour Opgepast, Vinejo, alvorens je die oude zetel de deur uitlazert teneinde door de stadsdienst afvalophaling (beter gekend als " t grof vuil") te laten meenemen: kijk nog eens een laatste keer heel goed en diep in de cracks en de scheuren. Misschien, wie weet, bevindt er zich nog een verloren gewaande fles van 't één of 't ander van een goed jaar. Bovengehaald uit de kelder, destijds, even weggezet op de zetel om de kurkentrekker te halen, teruggekomen en fles verdwenen. Verzonken, opgezwolgen door de gulzige zetel, die zoveel jaren een voorbeeld heeft gehad van zijn baasje, nu zelf besloten heeft om eens een flesje tot zich te nemen. Zou toch kunnen? Nee?

Ha, die Carrefour-historie. Ik moet onwillekeurig denken aan een gebeurtenis van enkele jaren geleden. Vrouwtje lief is wat ziekjes, en stuurt mij naar de GB in de buurt. Met een lijstje met daarop mooi geschreven wat we allemaal zouden nodig hebben, en eveneens een kortingsbon voor een bepaald soort maandverband. Nu dien ik toe te geven: ik ben geen kenner van maandverbanden in allerlei soort en vorm. Ik dus op zoek naar het betreffende produkt, maar het fotootje op de kortingsbon komt maar niet overeen met een verpakking in de rekken. Hmm, probleem. Dan maar iets genomen dat er een beetje op lijkt, zo van: dat zal wel goed zijn, zeker, en ook voor die korting in aanmerking komen.
Dat was buiten de kassierster gerekend. Die begint die bon uitvoerig te vergelijken met die verpakking. De rij wachtenden achter mij groeit langzaam aan, terwijl ik probeer te doen of ik niks met die maandverbanden te maken heb... Helaas, het noodlottige geschiedt: de kassierster neemt het ergste foltertuig dat ze tot haar beschikking heeft: de microfoon. Ze schalt daarin zodat iedereen het horen kan: "Hier staat ne meneer met ne bon voor maandverband, kan er eens iemand komen om te zien of hij wel het juiste productje heeft genomen..?" Iedereen achter mij ambetant, zuchten, enfin, om een lang verhaal kort te maken, er komt nog een verkoopstertje op de proppen die van mij wil weten waarom die maandverbanden juist moeten dienen (ja, wat denk je..) en welk formaat ik gedacht had te willen nemen (ja, weet ik veel, ik heb alleen deze bon)...
Besluit: kan je het de mannen kwalijk nemen dat ze niet winkel-minded zijn, als ze zo door vrouwlief psychisch worden gefolterd?

Gepost door: Marc | 06-01-06

OEI OEI, klink ik zo? Neen ik "BEN "er geen
maar ik "HEB "er één (en al hééél lang)
Zo'n typisch mannelijke wijNfanaat bedoel ik !
Die ik, voor zover ik weet, NIET psychisch folter.
'k zal maar beter verder (alleen) je proefempressie lezen zeker?

Gepost door: wina | 06-01-06

Zie jouw reactie op mijn blogje Wettelijk wonen we idd nog maar sinds september samen, feitelijk natuurlijk al meer dan een jaar.

Anyway, wat jouw originele suggestie betreft: zo toestanden met publiek erbij, doen mij eerder huiveren dan jubelen. Nee echt, net als ons huwelijk zelf waarschijnlijk heel intiem zal zijn (misschien trouwen we wel gewoon zonder iemand te verwittigen), denk ik dat het aanzoek op zijn minst ook privé zal zijn. Geen 'ik -spring-uit-een luchtballon'-toestanden of 'ik nodig lekker de heel de familie uit om je op de grote markt in Brussel met megafoon te overdonderen'-gedoe. HELLLUUP!

het enige waar ik wel voor te vinden ben is de ouderwetse knieval.. en natuurlijk de onontbeerlijke ring. Al heeft mijns chatje op dat vlak geluk aangezien ik walg van grote edelstenen..
Voila, totaal ongevraagd krijg je deze informatie voorgeschoteld. U ziet: waar het hart van vol is..

Gepost door: Little Witch | 06-01-06

@WINA Ik wou Vinejo nog wat in de waan laten, maar voor mij was het heel duidelijk dat je female was, hoor.

Tja vrouwen herkennen elkaar gewoon direct hè..Intuïtie, de kleine nuances..

Wat opm van Marc betreft inzake het maandverband-probleempje: misschien kan je dat ook op een andere manier benaderen. Je kanongetwijfeld even superblij zijn dat je überhaupt een fantastische godin in huis hebt waar je maandverband voor KAN kopen.. Single zijn is niet altijd een zegen (en hoe ouder we worden, hoe minder de 'vrijheid' ons aanspreekt)
Net alsof ik me dood zou schamen in de winkel als ik een setje condooms zou aanschaffen? HELL NO, met een smile tot achter mijn oren en blinkend stralen, zo van: KIJK, IK HEB SEX!!!!

't is maar hoe je't bekijkt hè!

Gepost door: Little Witch | 06-01-06

@Marc Wat een schitterend idee !
Bij nader inzien hou ik dus die zetel als opslagplaats voor mijn Bandols, de dierlijke aroma's zullen er wel bij varen !

Gepost door: vinejo | 06-01-06

@Wina je klonk helemaal niet mannelijk of vrouwelijk, je klinkt als een echte wijnliefhebber. ;-)

Gepost door: Vinejo | 06-01-06

@Wina(bis) ...en hopelijk blíjf je klinken !!!
Santé !

Gepost door: vinejo | 06-01-06

@LW ...?
Nog nooit sex gehad met een maandverband...

Gepost door: Vinejo | 06-01-06

De commentaren zijn gesloten.