24-12-05

So this is X-mas, already

 

Nog even aanstippen dat er op ons weekendje ( shit, ondertussen alweer een week geleden ) niet enkel gegeten en gedronken werd. Er werd ook gezongen, gedanst en gekwist.

De kinderkwis zorgde voor spetterende ambiance, de versie voor volwassenen was een kolfje naar de hand van de allerslimsten. Twee keer raden wie de winnaar was. 

 

Ik geef nog even mijn top 3 mee van het weekend.

 

 

De beste wijn :

1.     Pontet Canet 1997

2.     Les Ormes de Pez 1999

3.     Labégorce 98 en 99 en Monbrison 99

 

De mooiste en leukste vrouwen :

1.     Veetje 1969

2.     De 3 andere

     3. Die zevende koe vanaan ’t begin van de stal te tellen
 
Hier nogmaals mijn dank aan Gerten en Onzils voor het schitterende initiatief.

 

Straks naar mijn lieve zus en schoonbroer voor één van de topavonden van het jaar.

Neen, niet om de kalkoen, de kerststronk of de kerstliederen.

Om het gezelschap natuurlijk.

Én toch ook wel een beetje ( oké, vooral ) omdat ik hoogstpersoonlijk in de met topwijnen gelardeerde kelder van Pétrus eigenhandig de te drinken flessen voor de avond mag uitkiezen.

Halleluja en Hosanna in den Hoge en zo.

 

Prettig Kerstfeest !


15:42 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

vrede een vrede gevulde kalkoen toegewenst

een blaasloze alcoholvolle kerstnacht evenzeer

Gepost door: den Ikken | 24-12-05

Concours de dégustation Prettig kerstfeest aan allen.

Wie meer wil weten over enkele 'beroemd en beruchte' Concours de dégustation:

http://www.oeno.tm.fr/Palmares/2_Concours/Concours.html#ConcourMacon

Gepost door: Enos | 25-12-05

zo katholiek poging 2

n'en sint -petrus op kerstmis hoe ka....

Indien je een katholieke mop wil vraag 1 aan
indien je een minder katholieke mop wil vraag 2 aan


OOk n'en zalige heugtag

Gepost door: 't vrouwelijkvierschaarke | 25-12-05

De Belgen getest De Schepper heeft vorige week de Belgen getest.
Neen, ik bedoel niet André De Schepper, die hier bij ons in de buurt woont en bij wie je terecht kan voor het steken van een regenput of voor andere grondwerken (de man heeft trouwens zijn naam ook niet gestolen…).
Neen, ik bedoel De Echte Schepper, God de Vader, “le Créateur”, hier in de streek ook wel “Ons Here” genoemd.
De Schepper had het idee opgevat om eens te kijken of de naar Zijn aanvoelen opgeklopte kerstgekte méér was dan alleen maar een façade. Of het naar Zijn aanvoelen eindeloze geleuter over vrede, vriendschap en verdraagzaamheid enkel een smoes was om een avond lang te kunnen genieten van exquise gerechten en bijpassende wijnen van de meest gerenommeerde Bourgondische wijnhuizen, of er misschien toch een oprecht gevoel van mededogen met de minstbedeelden achter schuilging.
Daarom pakte De Schepper met Zijn eindeloos lange vingers twee weken geleden voorzichtig een tiental arme Afrikaanse drommels bij de versleten revers en zette hij ze nadien met de nodige omzichtigheid in een verborgen ruimte bij het roer van een groot vrachtschip.
De Nigerianen vonden het niet eens zo erg dat ze op zo’n wildvreemd schip gedropt werden door Ons Here. “Slechter dan wat we hier achterlaten kunnen we het toch niet treffen”, mompelden ze in hun primitief Afrikaans dialect.
Ze hadden ongelijk, want hun boot voer naar Fort Europa.
Ons Here had de test eigenlijk uitgedacht omdat Hij zelf vroeger in een gelijkaardige situatie terechtgekomen was. Niet dat Hij er zich nog iets van herinnerde, want het verhaal dateerde van omstreeks Zijn geboorte. Maar Zijn vader en moeder (“onzen Tsjef” en “ons Marja”) hadden Hem het verhaal ettelijke keren verteld. Hoe Zijn moeder hoogzwanger een plek zocht om proper te bevallen, maar ze nergens terecht konden omdat de herbergen vol waren. En hoe Hij uiteindelijk in een stal geboren werd, maar ook hoe achteraf nog alles goed gekomen was, omdat er drie rijke mannen nog tal van waardevolle geschenken gebracht hadden, waaronder (meende Hij zich te herinneren) enkele bijzonder lekkere flessen wijn (het was iets met een heilige: Sint-Paulus of Sint-Pétrus of zo, maar daar was Hij niet meer zeker van – nu ja, ’t was ook al meer dan 2.000 jaar geleden en een mens durft dan wel al eens iets te vergeten).
In ieder geval, Ons Here wilde wel eens weten of tweeduizend jaar later de mensen al iets bijgeleerd hadden. Eigenlijk was Hij er redelijk gerust in, want het was toch niet mogelijk dat een moderne en democratische maatschappij (zo hoorde Hij dat altijd zeggen op het Eén-nieuws dat Hij via satelliet Ginder Boven kon ontvangen) arme drommels in de steek zou laten.
Hij had ongelijk, want Hij liet de boot naar Fort Europa varen.
Het resultaat van Zijn test volgde Hij vorige week uitgebreid op het Eén-nieuws. Hij werd er niet vrolijk van.
Hij had erop gerekend dat de Afrikaanse drommels, nadat ze in Kallo ontdekt waren, meteen liefdevol zouden ingehaald worden door de Belgen-in-Kerstsfeer. Hij had verwacht dat ze zich meteen zouden kunnen verwarmen aan liters hete kippensoep, die hen masaal en van overal in het land per express zou gestuurd worden.
Maar er gebeurde helemaal niets dat in het kerstgebeuren paste, integendeel. Zijn proefkonijnen werden met moeite wat verzorgd na hun uitputtende reis en meteen daarna moesten ze – in close-up te zien op het Eén-nieuws per satelliet – geboeid naar de onderzoeksrechter.
Ons Here verstond het niet goed. Geboeid? Hadden die jongens dan iets misdáán? Hij had het gevoel dat heel Zijn experiment wat uit de hand gelopen was. En dat verbeterde er niet op toen Hij de dag nadien de rechtstreekse uitzendingen vanuit het Belgische Parlement via Belgacom-tv kon volgen (het moet niet altijd voetbal zijn, dacht Hij nog). Want wat Hij daar hoorde, deed Hem kokhalzen. Hij zag er een man, genaamd De Man (maar die had zijn naam wél gestolen) van een partij die Hij nadien nog enkel durfde te benoemen met de afkorting VB. En die man had het in een vergadering op het hoogste niveau op het allerlaagste niveau over Zijn Afrikanen. “Of ze hier nog lang gingen blijven” en “Ze gaan ze toch geen asiel geven!”.
En Ons Here zuchtte. Hij zuchtte zo hard dat er normaal gezien in datzelfde Fort Europa waar Hij zich zo aan ergerde een zware storm had moeten opsteken. Maar het hogedrukgebied bleef braaf waar het al dagen lag. En er gebeurde helemaal niets. Iedereen ging maar door met het praten over Vrede en Gerechtigheid en de Opmars van de draaistoppen bij kwaliteitswijn en Hoe moeilijk het is een chenin blanc te herkennen als hij niet in Frankrijk gemaakt is. De Afrikanen werden als ordinaire misdadigers het land uitgezet. En Ons Here vroeg zich af of Hij eigenlijk nog wel bestond.

Gepost door: Paul Van de Wijngaard | 26-12-05

De commentaren zijn gesloten.