20-11-05

Caramba ! Alhambra !

Een korte update betreffende de laatste wijnbelevenissen :

 

Vrijdag en zaterdag genoot ik van Chateau Theuilly 2003, een gewone Bordeaux die ik op het wijnfestival kocht voor 5,99 euro. Eerste dag tamelijk veel hout maar mooi ondersteund door zwart fruit.

Tweede dag veel soepeler, zachte tannines , een mooie wijn voor z’n geld.

 

Vandaag bezochten we de degustatie van Alhambra, specialist in Spaanse en Portugese wijnen. Alle wijnen werden vertegenwoordigd door de wijnbouwer en z’n knappe dochter.Dit gaf een extra dimensie aan deze proefsexy eh sessie.

Na de aperitief dronken we een 100% Petit verdot cuvée van Quinta de Casal Branco ( Ribatejo, Portugal ), wel een goede concentratie,mooi rood fruit en vanille,maar licht bitter en wat zurig. Niemand vond dit 29 euro waard.

 

Ook de Rueda van Bodegas Antano kon ons niet charmeren, en de supercuvée Cambrico , Castilla Leon  ( slechts 2000 flessen, wijnstokken op terrassen, gecultiveerd met behulp van paarden ) die 42 euro moet kosten vonden we allen wel lekker maar te licht en simpel om zijn prijs te verantwoorden. Als finesse zo duur moet zijn, geef mij dan maar het karakter van een iets minder goed opgevoede wijn ( en dan bedoel ik niét het klassenverschil tussen Betty en Dina Tersago  ).    

 

Net toen we elkaar wat meewarig begonnen aan te kijken ( wordt dit een maat voor niets ?), kwamen we aan de Priorattafel.

Deze wijnen zijn allen gebaseerd op de ‘grenacha ‘, aangevuld met Carignan, Cabernet en Merlot .

De Marge 2003 van Celler de l’ Encastell had een heel complexe, rijke maar toch fijne neus. In de mond een weelde van fruittonen, drop, ceder, rozijn… DIT is wat we zoeken. Niet goedkoop maar betaalbaar ( 16 euro ).

De buurman, Celler d’ Ardèvol, met zijn ‘ Coma d’en Romeu 2003 deed voor dezelfde prijs nog beter. Zelfde karakter en smaaktoetsen, maar nét iets meer evenwicht.

Beide wijnhuizen hadden nog een supercuvée voor 30 euro of meer, maar het kwaliteitsverschil was niet in verhouding tot het prijsverschil.

 

Tussenin dronk ik op aangeven van LvD een heerlijke cava, Marrugat brut, zeer fruitig en soepel, perfect om de (verzadigde ) papillen wat te verfrissen. 

Zoals de meeste mensen drink ik schuimwijn of Champagne normaal als aperitief, maar onthou deze tip van LvD : Smijt er hem eens tussen !  

 

De laatste haltes dronken we een superfluwelige  Quinta das Tecedeiras reserva 2002( Douro, 19,95 euro ) én de fantastische Wences 2000 van Vega Sauco ( Toro, 37 euro ). Deze laatste Bodega had ook een curiositeit mee ( althans voor mij ) : Flor del Sauco, een zoete 100 % Tempranillo. Héérlijk.   

 

 

Ik zie

de contouren van de mooie locatie, kasteel Borluut

Ik hoor

de castagnetten van de dansende signorita’s

Ik ruik

de zalige Grenachageur

Ik proef

de zoete nasmaak van de Late Harvest Tempranillo

En ik voel

 

me goed.

 

 

Gegroet !

21:47 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

Borludos Olé !

Gepost door: den Ikken | 21-11-05

De commentaren zijn gesloten.