15-11-05

betaalbare wijn

Oké, ik beloof het, 't is de laatste keer :
 
Welke ( betaalbare ) wijn durft ú iedereen aan te raden ?
 13:59 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (7)

Commentaren

aldi Momenteel : in de Aldi verkoopt men een Spaanse Gran Reserva 1997 voor 4,29 euro die zondag mee kon met driedubbel zo dure wijnen.
Proberen, maar snel,want de aanwezigen kochten al een groot deel van de voorraad op..

Gepost door: Vinejozelve | 15-11-05

Miquel Wat dacht u van een Vin de Pays d'Oc? Ik zal nooit het moment vergeten dat ik voor het eerst de Cabernet-Syrah van Laurent Miquel uit het Zuid-Franse Cessenon dronk. Ik vertoefde in het bijzonder aangename gezelschap van mijn eega en we bezochten het restaurant (eigenlijk wijnhuis-waar-je-ook-een-stoofpotje-kan-eten) Cha Cha op Steendam in Gent. "Ja hoor, doe me maar een glaasje wijn van het huis". Mijn vrouw had geen zin in wijn (ik ril bij de gedachte) en het huiswijntje was het enige dat je er per glas kon drinken. Ik had me al voorbereid op een nietszeggend dertien-in-een-dozijnglaasje, maar ging bij het eerste teugje al bijna door het nochtans uit stevige eiken balken bestaande dak. De Irish Independent heeft het over "Deep ruby colour with a noseful of ripe, plummy and hot, peppery notes. Ripe, warm fruit in the mouth with balanced tannins and a long finish. Really powerful." Als Guiness-Ieren het al hebben over wijn die powerful is, weet u wat u te wachten staat...
Laurent Miquel is de zoon van het gekende Château Cazal-Viel te St-Chinian en zoonlief timmert nu met bijzonder veel inspiratie aan de weg in Oc-land. De man is oenoloog met ervaring van Californië tot Australië, nog geen dertig jaar en tegelijk adviseur van talloze wijnhuizen in zijn buurt.
Het vroeg me uren surfwerk vooraleer ik een wijnverkoper gevonden had die de Miquel onder de kurk had (ik had het eigenlijk makkelijker aan de ChaCha-man kunnen vragen, maar om de een of de andere reden had ik toch enige schroom, gekoppeld aan de geruststellende zekerheid dat je op 't net toch alles vindt).
Dus: te koop bij Leirovins in Wetteren tegen 5,35 per fles als je er 12 neemt. Tegen dezelfde prijs verkrijgbaar: 100% Syrah (bekoort me iets minder) en Chardonnay-Viognier (nog niet geproefd).

Gepost door: Paul Van de Gebakken Peren | 15-11-05

tja... Ik durf wel (betaalbare) wijn aanraden, hoor.
Maar niet aan iedereen.

Gepost door: esli | 16-11-05

zal er eens over nadenken Heb deze wijnblog nog niet zolang geleden ontdekt. Zal eens in mijn archief duiken en u dan een antwoord geven.
Ben nu een Priotat Sangenis I vaqué 2003 uit de Colruyt Collishop aan het proeven. Net geen 6 euro (de 2001 kost bijna 10 euro !) en mits eventjes geopend zijn geld waard (wel nog veel tannines).
Groetjes

Gepost door: alex | 16-11-05

@PerenPaul Eerstvolgende wijnbarvisit is de ChaCha - mede omdat ik een 'serveuse' van deze drankgelegenheid aan de deur had die het project ' art to the people' vertegenwoordigde.
Kocht een doek en breng binnenkort een bezoek.

Gepost door: Vinejo | 18-11-05

@Esli Zeg het toch maar eens aan mij, Esli. ' k Zal 't hem nie verklappen...

Gepost door: Vinejo | 18-11-05

@Alex Ben serieus benieuwd naar die Priorat. Spanje is ( met Portugal ) hét wijnland om in de gaten te houden.
Ik bestel hem vanaf het moment dat m'n begroting nog eens klopt.

Groetjes terug.

Gepost door: Vinejo | 18-11-05

De commentaren zijn gesloten.