12-11-05

Chateau La Louvière , Pessac 1999


Chateau La Louvière , Pessac 1999 ( rood):


Een wijn, zo fijn als Justine Henijn.

Zeker geen supervolle, vette blockbuster, vandaar waarschijnlijk dat Parker hem slechts 85 punten waard vond. Dit is eerder een ‘old school’ Bordeaux, sexy maar niet opdringerig ( daar gaat de vergelijking met Henin...), evenwichtig maar niet supercomplex. Voor mij, ondanks droogtrekkende tanden, mooi op dronk.

Als je dit aan de prijs kan krijgen die ik er voor betaalde, 16 euro, is dit zeker zijn geld waard. 87 ptn.

Ondertussen werd de Fortediga  (zie eerder bericht ' Paars uit de laars') nu ook door FVDA bejubeld in de Morgen.

Meestal vind ik zijn wijnsmaak niet echt de mijne, deze keer geef ik hem ( en Parker ) dan toch gelijk. Op 8 november, enkele dagen na onze eerste kennismaking met deze wijn, besloot ik hem thuis eens te herproeven, zonder andere wijnen en hapjes in de buurt.

Ik stuurde  volgende ( nog niet verwijderde ) sms naar wijnbuddie Gerten : “ Zit hier ne Fortediga te drinken. Eerste glas was hetzelfde als bij u, maar nu is’ t al mijn derde en hij blijft maar verbeteren ! Jam Jam Jummie !”

In eerste instantie inderdaad een lekkere wijn, na een zuurstofkuur wordt hij echter fantastisch en onweerstaanbaar..

Ik begin dan toch maar aan m’n vreugdedansje.


12:12 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

Nieuwe rubriek Misschien geen slecht idee om eens een nieuwe rubriek voor te stellen om deze blog wat nieuw leven in te blazen. Het gaat zo: iemand geeft een statement over wijn en het publiek reageert. Controversiële onderwerpen worden uiteraard niet geschuwd.

Daar gaat ie. Gisteren was ik op zoek naar een fles wijn om peren in te stoven. De keuze tussen de Fonbels, Pichon Longueville (magnum, waarvoor 1 kg peren te weinig is) en Villa Bel-Airs, Ferran's, Vannières en Gaussens viel nogal moeilijk. Dus viel de keuze op de allergoedkoopste fles in mijn bezit: Ventenac 2003. De peren zijn me er zeer dankbaar om. De Cazes hou ik voor mezelf.

REAGEER !

Gepost door: den Ikken | 13-11-05

De commentaren zijn gesloten.