11-11-05

Corpse's Bride

Wapenstilstand vandaag.

Doch geen Wijnstilstand .

Integendeel zelfs, op een feestdag hoort een feestwijn.

 

Chateau La Louvière, Pessac Leognan 1999 : de numero uno van de L, die ik besprak ter gelegenheid van het wijnfestival in Carrefour. Straks laat ik u weten of het de moeite was.

Eerst iets helemaal anders.

 

We gingen deze namiddag met het ganse gezin naar de Studio Skoop om de nieuwe worp van Tim Burton te bekijken.

Corpse’s Bride is een heerlijke animatiefilm over een jongen, Victor, die per ongeluk huwt met een meisje dat niet meer tot het rijk der levenden behoort.

De bovenwereld, waar de sterfelijken huizen, wordt voorgesteld als een grijze, rauwe omgeving waar de harten wel nog kloppen, maar de harteloosheid regeert.

De onderwereld daarentegen is kleurrijk en gezellig, en ook al verliest men hier en daar een oogbol en koestert men de maden als lichaamseigen huisdier, er wordt gezongen en gedanst in een eeuwigdurende ambiance.

De personages zijn dolkomisch, de dialogen zijn vlijmscherp, het verhaal is mooi en romantisch. Een ware aanrader kortom, nét geschikt voor onze jongste van 10.

Die dan wel verstoken blijft van sommige schitterende woordspelingen, zoals de reactie van een aflijvige op de vraag van Victor om terug te keren naar het rijk der levenden :

“Why do you want to go up , they are dying there to come down !”


19:27 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.