25-10-05

zwart en mannelijk

Ik drink m’n koffie altijd zwart. 

 

Online marktonderzoek door de Amerikaanse wijnbelangenvereniging WineVision toont aan dat 65% van de bevolking biologisch is voorbestemd om bepaalde door wijnexperten gegeerde smaken niet te lusten.

Met andere woorden: een groot deel van de bevolking lust de wijn niet die door ervaren wijnproevers wordt aanbevolen.

Het gaat om de bevolkingsgroep die extra gevoelig is voor bittere smaken. Dat blijkt uit hun zoutgebruik en het gebruik van melk, room en suiker in hun koffie.

Bittergevoeligheid komt meer voor bij vrouwen dan mannen. Deze mensen houden niet van sterk smakende witte of rode wijnen. 

Mensen die hun koffie zwart drinken zijn dikwijls mannelijk en lusten wel de sterker smakende witte en rode wijnen die wijndeskundigen aanbevelen. 

 

Én ik ben mannelijk.

 

En u ?
18:57 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (2)

Commentaren

Black is beautiful! Ondanks mijn aangeboren argwaan en scepsis ten opzichte van marktonderzoekers (zeker als ze Amerikaans zijn), zit er misschien wel enige logica in die stelling.
Maar tegelijk duiken ook de tegenstrijdigheden op. Want als 65% van de mensen de door kenners geselecteerde wijnen niet lusten, waarom blijven net dié weinig sexy wijnen dan voor de resterende 35% des mensen zo duur? "Minder vraag, lagere prijzen", zegt het economisch genie in mij. 't Zal dus wel weer aan mij liggen.
Nog iets anders in de marge. Black is beautiful, ook in koffie. Ook ik ben zo'n koffiedrinker die hunkert naar "gebrande toetsen" en aan de tanden klevende bitterheid. Geen geklooi met melk of room, dus: the real stuff. Maar sinds gisteren ben ik tot het besef gekomen dat je eigenlijk ook je WIJN zwart kunt drinken. Madiran en Cahors hebben er een adept bij. Want ook in Zuid-Frankrijk "ies blek bjoetifoel".

Gepost door: Paul Van De Wijngaard | 25-10-05

Viva Madiran Die 35 % overblijvende zijn waarschijnlijk grotendeels rijke Japanners .
Wat die inky wijnen betreft : van de kwaliteiten van Madiran was ik al overtuigd, en sedert gisteren ( en eerder op de proeverij in Ooidonk, waar er een heel goede werd aangeboden ) is ook Cahors een nieuw te ontginnen gebied.
Geen probleem, hoe meer werk aan de wijnwinkel, hoe beter!
Santé ! ( Chat. Freyneau, cuv. trad.,Bord. Sup. 1999 * 8 euro*- eerst nogal veel hout, geen vanille maar een een gerookte geur en smaak, later kwam gelukkig het fruit wat bovendrijven, redelijk korte afdronk, nog tannine, ontgoochelde me wat, morgen misschien beter 83)

Gepost door: Vinejo | 25-10-05

De commentaren zijn gesloten.