21-09-05

Sommelier ( deel 1 )

Hoera, ik word sommelier ( deel 1 )

 

Juni 2004 : Na lang twijfelen en overleggen beslis ik om mijn wijnpassie verder uit te bouwen.

Bij het opleidingscentrum Syntra organiseert de Vlaamse wijnacademie sedert enkele jaren de cursus “ Sommelier – Conseil. Men doet dit in samenwerking met de Franse Université du vin van Suze La Rousse.

De opleiding loopt over drie jaar en wordt besloten met een scriptie en een stage in Frankrijk.

 

Dit is dus niet zomaar iets waar je tussen de koffie en de speculoos eventjes over beslist, mede door het niet onaanzienlijke inschrijvingsgeld ( 425 euro per jaar, plus kosten van de degustatiewijnen ), maar vermits mijn vrouwtje er 100 % achter staat en ik toch het gevoel heb dat dit me echt ligt, besluit ik de stap te wagen en me in te schrijven.

 

In juni 2004 begaf ik me goedgemutst naar Syntra. Aldaar kwam ik terecht bij een zekere K., waarvan ik de naam niet voluit zal noemen, ook niet als represaille.

Die K. dus, kwam me van bij het begin nogal chaotisch over, maar vermits vele mensen op die manier toch nog goed kunnen functioneren, kreeg hij mijn vertrouwen.

Hij gaf me wat uitleg,  jammer genoeg was ik te laat voor de cursus die startte in september 2004, maar voor 2005 kon ik me volgens herr K. zeker inschrijven.

Op een formulier diende ik al mijn gegevens in te vullen, plus een uitgebreide motivatie waarom ik de cursus wou volgen. En Kaatje zou me zeker iets laten weten.

De manier waarop hij in eerste instantie mijn naam had genoteerd, op een gebruikte enveloppe en geschreven in een kattenpotengeschrift dat zelfs de befaamde handschriftkundige Prof. Lievens niet zou kunnen ontcijferen, had me moeten waarschuwen… 

 

Juni 2005, nog niets gehoord van Syntra, toch even gaan checken of er geen betaling moet worden gedaan.

Opnieuw naar Kuoeps, bijna verklapt, naar K. verwezen, en vriendelijk de situatie uitgelegd.

Meneerke Kaotisch wist van niks, vond geen enkel formulier terug, en vroeg me geduld te hebben , hij ging mij contacteren.

Mijn telefoonnummer schreef hij in koeienletters op een bruine, gebruikte enveloppe (  ’t was juni, dus misschien wel zijn belastingsbrief…).

 

Begin juli vertrokken we op reis, ik had nog niets van Kulderken gehoord, maar je kent dat, in de vakantie gaat alles wel wat trager, een Zuiderse bestemming wordt veelal voorafgegaan en gevolgd door een Zuiders ritme…

 

Augustus 2005, nog steeds geen nieuws van K Rottentrekker, dus weer eens zelf gaan polsen, gelukkig bevindt de campus van Syntra zich niet te ver van huis.

 

Hallo, het is in verband met de wijncursus, vorig jaar heb ik me ingeschreven voor 2005, en ik hoorde nog steeds niets van….

Tja meneer, u kan zich misschien nog voor een andere cursus inschrijven, maar de opleiding sommelier voor 2005 zit al maanden vol.

 

De maat was ook vol.
 
En dit verhaal wordt vervolgd.

18:14 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.