03-09-05

L de La Louvière

Pessac Léognan is sinds oogstjaar 1986 een afzonderlijke appellatie in de Graves – streek ( net onder Bordeaux ).

Er worden heel wat goede wijnen gemaakt, zowel in rood als wit, en sommige van hen behoren tot de absolute top. Denk maar aan Haut – Brion,  Pape - Clément en andere Chevaliers.

 

Chateau La Louvière van André Lurton ( deze naam vertegenwoordigt een kwaliteitslabel in Bordeaux ) is niet geklasseerd, maar presteert al meerdere jaren op zéér hoog niveau, terwijl de prijzen erg democratisch blijven.

 

Op het 47 ha grote domein maakt men ook een bijzonder lekkere tweede wijn, L de La Louvière.

Hiervan dronk ik ooit de 1997 naast een Clos du Marquis 1993 ( 2de wijn van 2eme Grand Cru Classé Léoville Les Cases, St Julien ), en ik meen me  te herinneren ( toen nam ik jammer genoeg nog geen notities ) dat iedereen aan tafel de Lurton wijn béter vond dan de Marquis.

 

Wel, beste wijnliefhebbers en prijs – kwaliteitjagers , deze wijn kan u vanaf dinsdag 6 september kopen in Carrefour voor de luttele som van 7euro99cent.

Wetende dat je nog eens 10 % krijgt bij aankoop van 24 flessen ( al dan niet verschillend ), én dat je, mits betaling met een pass – kaart nóg eens 5 % extra korting geniet, kan je voor minder dan 7 euro met deze wijn naar huis.

Leg het op een akkoordje met familie, kennissen, andere klanten of desnoods met Jaques Vermeire, maar deze gelegenheid mag je niet laten voorbijgaan !

 

Het gaat wel om de 2003, waarvan de eerste wijn ( net als de 2002 ) iets minder enthousiast werd onthaald dan de vorige jaargangen, maar toch zal deze fles heel wat drinkplezier verschaffen, nu, onmiddellijk, toute suite heute gvd .

Of binnen de 6 jaar.

De witte is eveneens een aanrader voor die prijs, maar vertoont wel een sterk uitgesproken houtsmaak.

 

36000 flessen rode,14000 witte in stock voor België.

Snel zijn is de boodschap, I say.

 

Morgen meer.

  






17:33 Gepost door vinejo | Permalink | Commentaren (5)

Commentaren

Bordeaux 2003 Voor de belangstellenden een link naar de Heer Van Hove zijn relaas over den 2003. Zeer boeiende uiteenzetting over het rijpingsproces vind ik. De rest tja... da's proeven niewaar !
Tot dinsdag beste vinejo, en met dank aan uw v.

http://het.gastronomen.net/CMArticles/ShowArticle84.asp?id=30749

Gepost door: Sint Canarus | 04-09-05

bedankt voor de link,m'n beste sint , ik heb me aangemeld en wacht op m'n registratiecode ( ben geen knack abonnee).
Benieuwd.

Gepost door: vinejo | 04-09-05

Oeps ben ik vergeten... ben ook geen abonnee, wel registree
moet wel lukken met wat luck ;-)

Gepost door: Sint Canarus | 04-09-05

ondertussen.. is het wel gelukt, rrrrrrrrrrrrrazend interessante lectuur, heb het opgeslaan om nog ns te herlezen
k zou zeggen, stuur maar door, die leuke links !

Gepost door: vinejo | 04-09-05

wie kan me helpen? hallo, voor een opdrachr voor mn opleining ben ik veel informatie nodig over wijnen, 17 verschillende, en ook van pessac-leognan, L de la louviere...de meeste informatie heb ik al ik moet alleen nog weten wat de speciale ingrpen zin (botrytis, versterkt etc.) en de lagering (lang/kort) op hout ofnie, het smaapkprofiel en serveertempratuur en de houdbaarheid moet ik weten, wie kan me helpen? mijn mail is: broodjerobert@hotmail.com

Gepost door: robert | 13-04-07

De commentaren zijn gesloten.